Reklama

Reklama

Laserová mise

  • USA Laser Mission (více)
USA / Západní Německo / Jihoafrická republika, 1989, 84 min

Svět vzruší události: právě ukradli největší diamant na Zemi a unesli profesora Brauna, nejuznávanějšího experta na laserové zbraně. Americký zvláštní agent Michael Gold je zajištěn sovětskou rozvědkou KGB na letišti v Kavanze. Rusové ho usvědčí jako špióna a odsoudí k smrti. Michaelovi se na poslední chvíli podaří popravě uniknout. Jeho úkolem je najít hledaný diamant a zachránit Brauna. V této nelehké misi mu pomáhá profesorova přitažlivá dcera Alissa. V patách jsou jim nejen příslušníci KGB, ale i bezcitný obchodník se zbraněmi Eckhardt. Tomu se podaří Michaela i Alissu zajmout a uvěznit v diamantovém dole. Situace je téměř beznadějná... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tak popořadě. Herci: Německo-americká produkce sehnala opravdové hvězdy (bez ironie) – Brandon Lee jako typicky lehkovážný a sebevědomí agent Michael Gold – hvězda č. 1, Ernest Borgnine, jeden z těch Peckinpahových dvorních herců (Wild Bunch, Konvoj) jako lehce roztržitý profesor Braun – hvězda č.2. A svým způsobem i Debi Monahanová je hvězda, aspoň co se výstřihu týče. Příběh samotný: pokud jej mám nějak charakterizovat, tak je to jednoznačně akční špionážní thriller s prvky slapstickové komedie a westernu. Obvyklá dávka nesrovnalostí a logických mezer je na snesitelné úrovni. Ta komediální rovina se to čí jednak kolem „vtipných“ poznámek hlavních hrdinů a jednak kolem dvojice kubánských vojáků, seržantky Roberty a vojína Manuela. Tihle dva jsou zdrojem všech fórků, protože to jsou typické figurky dvou nekňubů (Manuel: „Seržante, ale vy jste ženská!?“ Roberta:„Vždycky jsem byla, ty blbče!“ Manuel: „No tím líp, seňorito“ ). Leeovo hláškaření nemá chybu – těm perlám se budete smát (to pro tu jejich nechtěnou sebeparodii). Padouchové mají něco do sebe – německý dobrodruh a obchodník se zbraněmi Eckhardt je jen figurka, moc se tam neobjevuje, taky na konci hned umře. Kališnikov, důstojník KGB, to je jinej borec. Nejenže je to drsňák, který nechá na konci vyhodit do vzduchu diamantový důl plný otroků bez mrknutí oka, on je to záporňák se vším všudy, co neumírá hned na poprvé. Důstojný soupeř pro Michaela Golda. Jinak je to už klasika – výbuch, přestřelka na základně, honička v autě, útěk, přestřelka, útěk, schování se v hotelu, sex, pronásledování, honička v autě, cesta pouští, přestřelka před velkým finále, setkání s padouchem, padouch mluví, zabití padoucha, útěk, přestřelka, zabití padoucha (stále není mrtev), přestřelka, zdánlivý konec, zabití padoucha (pořád není mrtev), výbuch, konečné zabití padoucha (už je mrtev), příjezd šéfa, po masakru „vtipně“ odlehčený konec. The End. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Špionážno dobrodružný film s humorom jak z tých slabších dielov Policajných akadémií. Niektoré hlody sú ale tak trápne, že som sa zasmial. Brandon Lee ako ústredný hrdina je dostatočne charizmatický a šibalský. V bitkách ale okrem jedného typu kopu nič poriadne nepredvedie. Holt sú v tom klasickom americkom krčmovom štýle. A ich úroveň je slabšia. Celkovo aj keď je akčných scén celkom dostatok (hlavne prestreliek) a vzhľadom na dobu sa jedná o poctivé kaskadérske remeslo bez CGI, tak kvalitatívne pôsobia nudne a fádne. Nie je tu žiadna scéna, ktorú by som mohol pochváliť. Záporák je skôr taký neschopný dilino typu kapitána Harrisa z Akadémii. Má tu aj dvoch totálne vymletých komických poskokov (jé ty si žena, ja som bola vždycky žena). Blondína s veľkými dudami je skôr otravná a medzi ňou a Brandonom to príliš neiskrí. Prostredie Afriky tiež dvakrát pekne nepôsobí. Okrem nekonečného piesku sa dočkáme už len nejakých polorozpadnutých ruín. Takže výsledkom je podpriemerný dobrodružný film na ktorom vidno, že príliš drahý nebol a právom zapadol. Ani za detských čias ma tento film nenadchol a ani po rokoch sa na tom nič nemení. 3/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Beckova pecka jako hrom! kdyby muj milacek Brandon neopustil predcasne tento svet byl by skvelym adeptem na roli Jamese Bonda! a to bez prdele charizma sexapeal a vybusnost z nej doslova salali a tenhle film je tak trochu ve stylu Bondovek skvely hlasky explozivni akce a bezkonkurencni atmosfera neprekonatelnych 80 let na zdejsich 45% uz radsi nemam v umyslu reagovat holt kazdej je odbornik... ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi kousek s Brandonem Lee. Bckovitost caka v tomhle filmu s kazdym vystrelem nebo hlaskou. Navic Brandon Lee ukazuje ze je krome prebornika v mlaceni lidi i velice schopnym komikem a nejednou slapne poradne do vosiho hnizda. Nesmrtelna situace kdyz propadne strechou primo do stolu s jidlem a pri odchodu pronese ,,Jen sem vam chtel poprat dobrou chut" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží akční komedie z přelomu 80.a 90. let, kde se nám v hlavní roli představuje Brandon Lee, který nám tímto mimo jiné také ukazuje, že nehodlal jít po stopách svého otce, ale že se vydal zcela svou vlastní cestou. Takovýchto podobně zaměřených snímku ve své době vznikalo opravdu hodně a tak nebylo zrovna jednoduché se mezi ně vecpat. Ale tímto snímkem se to kupodivu povedlo. Jednoduchý příběh sází hlavně na akci v podobě honiček doplněné přestřelkou a nějakým tím soubojem. Nebo spíše rvačkou, ale těch tu opravdu ale zase moc není. Děj jedinou vteřinou nenudí, což nebývá zase tolik zvykem. Pěkné prostředí dobře nasnímané výbornou kamerou dává všanc i nádhernému obrazu. Nostalgická klasika staré dobré akční práce bez použití dnes tak bohulibých digitálních efektů. Snímek je tak i skvělou ukázkou toho, jak se to tenkrát dělalo. Na svou dobu se jedná o jeden z mála povedených jednoduchých akčních snímku. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama