Reklama

Reklama

…až ve vězení se pozná opravdový přítel. Brandon Lee, syn legendárního Bruce Leeho, v napínavém akčním příběhu pomsty proti zrádcovským gangsterům (laurie)

Recenze (38)

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako příběh nebyl špatný celkem a tohle bylo hlavně o příběhu, zbytek je tu vedlejší a akci tu nehledejte. Tohle je story o klukovi, který o všechno přijde díky kámošovi, kterej ho zradí a narafičí na něj vraždu. Jako Brandon má charizma, jenže ten film tak trochu stagnuje, snaží se to být jako drama, které je úplně nedotažené, takové trochu bez náboje a ani tomu nepomáhá ten levný feeling, ale Michael Wong, to je jiná liga, jako zmetek je skvělej. Ale celkově  konečná akce je taková jako jo a jsem rád, že tam aspoň nějaká byla a poprvé jsem tu viděl Bolo Yeunga oblečeného, ale nenechte se zmást, má tu jen mini roli. Bohužel, pro mne je to průměr na jedno podívání. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tohle evidentní béčko jsem tahal ze dvou důvodů. Jsem fanoušek celoživotního záporáka B. Yeunga a chtěl jsem se kochat propracovanou choreografií Leea juniora. Nafackováno jsem dostal,to je fakt. Bohužel však zklamáním,když došlo k zjištění,že prvního tam bylo celé dvě minuty a druhého o tři minuty více... veliké zklamání a konstatování pouho pouhého průměru...50 %.... ani na klasický závěrečný fight nedošlo,což považuji za vůbec nejhorší prohřešek proti béčkovité šabloně!! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film s Brandonom Leem z Hong Kongskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý má priateľa z mafie, no ten ho využije a tak mladík skončí vo väzení za vraždu, ktorú nespáchal. Zatiaľ jeho snúbenka zo strachu o život unikne do zahraničia, mafián postúpi vyššie a mladíka si po príchode z väzenia problémy s bývalým priateľom opäť nájdu. Spracovanie ma ale dosť sklamalo a prekvapilo, nie je síce zlé a dej je väčšinu času celkom dobrý, ale pre akčný film je nevhodné, za čo môže hlavne prílišná pasivita hlavného hrdiny, ked´ už má konať. Akcie je tu málo, ale je celkom dobrá. V priebehu filmu sa nájde iba niekoľko maličkostí, čo ani nestojí za reč a tak najlepší je akčný záver, ktorý síce má nejaké nedostatky, ale je slušne natočený, s dostatkom zabitých, pôsobí drsne a krvavo a hlavne časť, ked´ sa už prestane strieľať je výborná, no nanešťastie krátka. Herecké obsadenie sa mi páči, Brandon Lee vo svojej prvej hlavnej úlohe, len škoda, že tu je málo využitý, Michael Wong ako hlavný záporák a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú lepším štandardom Hong Konských akčných filmov osemdesiatych rokov, takže som spokojný. Tento film má sklamal, dobre sa naň pozerá, ale jeho potenciál bol o dosť väčší. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 62%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní akční snímek, kde si střihl hlavní roli Brandon Lee. Pevný scénář, příznačné tempo, citové záležitosti a touha po pomstě. Vyloženě akční rošambo, jak je známé z produkce HK, to však ani zdaleka není. Přeci jen tu je důležitější příběh, i když závěrečná přestřelka dává HK akčním snímku velikou čest. Na začátku se tu objeví i Bolo Yeung, který si v minulosti zahrál i s Brandonovým otcem. Po šarvátce v restauraci má s Brandonem zápas na ulici, kde je však po velmi krátké době rozežene police. Pak už se Bolo neobjeví a je to vcelku škoda. Brandon se tu uvedl ve velmi dobrém světle a tak jeho filmová budoucnost byla přívětivě nakročena. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Heroic bloodshed není jen subžánrem akčního filmu, ale také melodramatu, což "Legacy of Rage" stvrzuje vrchovatě. První hlavní role Brandona Leeho se snaží syna akční ikony představit ne jako následníka Bruce Leeho, ale spíše se pokouší využít také jeho dramatického hereckého potenciálu. Tedy do té míry, do jaké to je v rámci hongkongského emocionálně afektovaného melodramatu vůbec možné. Většinu stopáže filmu tedy vyplňují nikoli akční sekvence nýbrž sekvence tragického příkoří přemrštěné v duchu růžové knihovny. Dobrosrdečnému mladíkovi v Brandonově podání tu osud hází pod nohy jednu ťavku za druhou, čemuž on za přispění okolních postav rozpačitě vzdoruje v zájmu uchování si role spořádaného občana. Až na konci, když se příkoří překlene z něj na jeho životní lásku, mu náhle bouchnou saze a v přemrštěně bombastickém finále spolu s kámošem (v podání akčního choreografa a kaskadéra Mang Hoie) vystřílí plný barák záporáků. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama