Reklama

Reklama

…až ve vězení se pozná opravdový přítel. Brandon Lee, syn legendárního Bruce Leeho, v napínavém akčním příběhu pomsty proti zrádcovským gangsterům (laurie)

Recenze (37)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film s Brandonom Leem z Hong Kongskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý má priateľa z mafie, no ten ho využije a tak mladík skončí vo väzení za vraždu, ktorú nespáchal. Zatiaľ jeho snúbenka zo strachu o život unikne do zahraničia, mafián postúpi vyššie a mladíka si po príchode z väzenia problémy s bývalým priateľom opäť nájdu. Spracovanie ma ale dosť sklamalo a prekvapilo, nie je síce zlé a dej je väčšinu času celkom dobrý, ale pre akčný film je nevhodné, za čo môže hlavne prílišná pasivita hlavného hrdiny, ked´ už má konať. Akcie je tu málo, ale je celkom dobrá. V priebehu filmu sa nájde iba niekoľko maličkostí, čo ani nestojí za reč a tak najlepší je akčný záver, ktorý síce má nejaké nedostatky, ale je slušne natočený, s dostatkom zabitých, pôsobí drsne a krvavo a hlavne časť, ked´ sa už prestane strieľať je výborná, no nanešťastie krátka. Herecké obsadenie sa mi páči, Brandon Lee vo svojej prvej hlavnej úlohe, len škoda, že tu je málo využitý, Michael Wong ako hlavný záporák a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú lepším štandardom Hong Konských akčných filmov osemdesiatych rokov, takže som spokojný. Tento film má sklamal, dobre sa naň pozerá, ale jeho potenciál bol o dosť väčší. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 62%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

rutinná béčkovina, kde také slovo yes píli uši každú chvíľu, niektoré scény(ako napríklad oblievanie, padanie tácok s občerstvením) sa opakujú ako na bežiacom páse, nemá to ani poriadnu akciu ani vtip a ako taký sympaťák Brandon Lee to nezachráni /25%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Heroic bloodshed není jen subžánrem akčního filmu, ale také melodramatu, což "Legacy of Rage" stvrzuje vrchovatě. První hlavní role Brandona Leeho se snaží syna akční ikony představit ne jako následníka Bruce Leeho, ale spíše se pokouší využít také jeho dramatického hereckého potenciálu. Tedy do té míry, do jaké to je v rámci hongkongského emocionálně afektovaného melodramatu vůbec možné. Většinu stopáže filmu tedy vyplňují nikoli akční sekvence nýbrž sekvence tragického příkoří přemrštěné v duchu růžové knihovny. Dobrosrdečnému mladíkovi v Brandonově podání tu osud hází pod nohy jednu ťavku za druhou, čemuž on za přispění okolních postav rozpačitě vzdoruje v zájmu uchování si role spořádaného občana. Až na konci, když se příkoří překlene z něj na jeho životní lásku, mu náhle bouchnou saze a v přemrštěně bombastickém finále spolu s kámošem (v podání akčního choreografa a kaskadéra Mang Hoie) vystřílí plný barák záporáků. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Za telenovelózním názvem se skrývá standartní akční hongkongská rošáda poloviny 80. let o lásce, přátelství, zradě a pomstě v režii Ronnyho Yu (CHUCKYHO NEVĚSTA, FREDDY VS JASON) s Brandonem Lee a Michaelem Wongem (RED FORCE). Emotivní příběh, dobří herci a akční inferno na závěr. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příběh přátelství, zrady a pomsty á la John Woo se slabým scénářem, režií a překvapivě i Brandonem Lee v hlavní roli. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakmile Bolo Yeung převrhne v nočním podniku tác s alkoholem, je vymalováno. Jenže on už naneštěstí dál nic nepředvede. A tak je to celkově. Víc se střílí, než pere, což je s ohledem na obsazení velká škoda. Souboje přicházejí a podivně končí. Brandona Lee tu mezitím zradí nejlepší kamarád, kvůli čemuž skončí ve vězení. Jejich přátelství ale už dřív nabourávala láska k jedné dívce. Souvislejší akce se dočkáme až v posledních deseti minutách, o vydařené choreografii bojových sekvencí jako například u Leeova Rychlého jako blesk zdaleka nemůže být řeč. Navíc tady zřejmě vůbec nefiguroval nějaký dramaturg. Místy chaos, navíc viděno s „kouzelným“ českým dabingem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snimek s mladickym Brandonem Lee povazuji po pravu za jeden z nejlepsich HK filmu vubec uz jenom to zpracovani je diametralne odlisne nedockame se zaplatpambu ani toho tradicne nevtipneho humoru ba ne tohle je film ze zivota chudak Brandon je slusnej a naivni kluk a jeho odpornej radobykamos Michael na nej hodi vrazdu posle ho do vezeni chce mu znasilnit holku no proste mu zkurvi zivot na cely care prvni pulka neni zrovna akcni je to spise strhujici drama s velmi depresivni atmosferou o tom jak nekoho podelat co to uplne nejvic jde mimochodem Michael Wong jako zaporak je skvely vubec jeden z nejvetsich parchantu co jsem kdy videl ale pomsta bude sladka a tak se poslednich 20 minut meni v tradicni absolutne akcni extazi pro mne osobne je kultovni scena niceni bavoraku a zaverecne vystrileni sidla mafie par chyb se najde Brandon se bohuzel moc nepere a akce mohlo byt vic ale i tak je to jeden z filmu meho detsvi a ta nostalgie proste i po tech mnoha letech porad funguje co naplat ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Náznaky silného akčního hongkongského melodramatu tu jsou, ale i když nakonec nabraly tragických tónů, tak vše přebije céčkový scénář,  kde prim hraje dosti nanicovatá akce. Tedy zejména to, na co jsem se těšil, tedy full contact, stálo za zlámanou grešli, která nestojí ani za řeč. Výbuchy a likvidace autovraků pak sice jakž takž efektní, ale na nějaký zapamatování hodný zážitek to není. Inu, viděl jsem podruhé a opět si to nebudu za pár měsíců vůbec pamatovat. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

SPOILS: Dobrosrdečný Brandon zrazen nejlepším přítelem Michaelem a poslán do vězení dostane se do těch největších sraček, zatímco ten co ho zradil se dostane uplně na vrchol a jde po jeho přítelkyni s jeho dítětem o kterém ani Brandon neví.. celý se to tak nějak schyluje až do uplného konce, kde nastane masakr. Brandon Lee v hlavní roli, fajn hudba, vězenský prostředí, honička za doprovodu slejváku kulek z broksny s jeapem a bavorákama, nájezd do sídla a totální likvidace všech těch parchantů, přátelství mezi Brandonem a spoluvězněm, který sem tam hodil nevědomky hlášku.. třeba jako ,,sehnal jsem jen tohle" a otevře sklad plnej kvéru, broksen, m4 a granátu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známé "osmdesátkové" béčko hongkongské produkce, kde nechybí kopance, střelba, výbuchy ani automobilové honičky. Nebýt hluché druhé třetiny, mohlo to být ještě lepší. První hlavní role Brandona Lee se docela povedla. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborná akční podívaná, kde vévodí Brandon Lee, jako pomstou posedlý mladík. Rozhodně jeho jeden z nejlepších snímků, škoda že není tolik v povědomí u diváka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre väcsinu ludi to bude asi standardna HK akcna drama svojej doby s jednym extra sympatakom. Ale pre mna to je srdcovka a môj najoblubenejsi film s Brandonom Lee, ktoreho som v detstve totalne zral. Smutne je, ze nielen on ale aj jeho filmova partnerka Regina Kent zomreli tak skoro. No co uz. V tomto filme sa Brandon predviedol v plnej parade. Jak ako herec, tak aj v akcnych scenach, kde zmlati mimo inych aj ceckateho Bolo Yeunga. Ako sidekicka tu ma Brandon môjho dalsieho oblubenca Mang Hoia, ktory dodava filmu humornu stranku. No a zaporaka si s chutou zahral Michael Wong. A od prvej sekundy mu prajete trpky koniec. Dalej este za zminku stoji Fui-On Shing ako Michaelov zabijak s ktorym tu ma Brandon brutalnu bitku a veteran Wai-Man Chan ako Michaelov otec. Film sice nie je nadupany mnozstvom akcnych scen a viac sa sustredi na tragicky pribeh s klasicky smutnym HK vyustenim. Vzdycky mam chut film vypnut pred zaverecnym dodatkom a nikdy sa neubranim slzam. Ale finalne akcne inferno s vybuchujucimi autami a rezidenciou zaporaka vystrielanou do posledneho chlapa musi uspokojit kazdeho. Ja som si film znova uzil a to v starom dobrom SK dabingu od Intersonicu. Ten cesky je hnus. 8/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Rok 1986?!?! Neuvěřitelný, neskutečný a já vůbec nevím jak to ještě nazvat. Na film jsem náhodně narazil na YT a bez dalších zjišťování si jej pustil. Jak se čas posouval ku předu, tak jsem si uvědomoval, že se vůbec nedívám na špatnej film. Vzhledem k roku není překvapení, že se jedná o pěknou a čistou žánrovku. Střílení, akce, krev. Že Hong Kong? Budete se divit, ale nic není přepálený. Akce není nijak extra moc, ale když na ni dojde, tak se na ní pěkně dívá. Pochopitelně vzhledem k datu vzniku. S obavama jsem došel na csfd v jakých to bude číslech. A ejhle! Krásných 70 procent. Já dám ještě lehce navíc 75 za neotřelej konec. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akčňák co pobaví až do konce. Nejvíc jsem se těšil na Bola Yeunga, ale dostal dvě děla a kopačku a jeho role ve filmu bohužel skončila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsi film Brandona Lee je u mna Vrana, a pozeram - ten chlap sice nebol druhy James Stewart, ze jo, ale hrat vedel. Lee bol este vyslovene mlady clovek, a scenaristicky je to strasne jednoduche, ale rvacky stoja za to, choreograficky na urovni : 77 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádherný film Brandona Lee se strašně sympatickou hongkongskou patinou. Překvapivě se tu víc střílí než kope, ale je to to správné spojení odplaty, emocí a přepálené akce.  Brandon je tu hrozně fajn i v 21 letech a je prostě hrozná škoda, že tu pořád není s námi. Teď by byl jen o 2 roky starší než Statham a já prostě věřím, že bychom tu měli akční ikonu s desítkama nabušených filmů, která by teď měla vlastní akční sérii se silnou značkou jako Mission Impossible a my bychom psali petice, ať se objeví v dalších Expendables...  Na HongKongu jsem vyrostl, hrozně rád se tam vracím. Nechci znít jako páprda, ale má to takové přímočaré tvůrčí nadšení, co už je teď vidět hrozně sporadicky. Jaký máte oblíbený HongKong vy? :) 8/10 ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Tvrdej, nelítostnej film a stejně tak tvrdej a nelítostnej Brandon Lee, kterej todle uměl zahrát mistrně. Jeden ze zážitků z dětství co se přímo tohodle "kungfu" žánru týče. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Klasický starší akční film, přesně takovýto typ akčních filmů mám rád, i když by se někomu mohly některé scény zdát dosti kýčovité a některé pasáže dosti dobře předpovidatelné. Je tu vystříleno hodně nábojů, takže je se na co dívat....Brandon Lee ve skvělé formě, ten chlapík se prostě povedl, škoda ho. Bolo Yeung i když jsou nejznámnější části právě s ním, tu hraje jen pár minut a mimo jiné se tu objeví Alice Zhang Hung známá z filmu Americký Shaolin, kde hrála Ashenu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tohle evidentní béčko jsem tahal ze dvou důvodů. Jsem fanoušek celoživotního záporáka B. Yeunga a chtěl jsem se kochat propracovanou choreografií Leea juniora. Nafackováno jsem dostal,to je fakt. Bohužel však zklamáním,když došlo k zjištění,že prvního tam bylo celé dvě minuty a druhého o tři minuty více... veliké zklamání a konstatování pouho pouhého průměru...50 %.... ani na klasický závěrečný fight nedošlo,což považuji za vůbec nejhorší prohřešek proti béčkovité šabloně!! ()

Reklama

Reklama