Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice kriminalistů řeší případ dvojnásobné vraždy nedaleko výletní restaurace. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to mě je úplně u řiti, jestli to točili Brňáci nebo Pražáci, hlavně když má příběh hlavu a patu, trochu dobrou atmosféru a herecké výkony nejsou z řad ochotníků. A to se tady prosím pěkně nestalo. Takže nechápu ty negativní ohlasy. Není to sice žádná pecka, to nepopírám, ale já tedy viděl průměrnou kriminálku, kde je hafol podezřelých, dvojice detektivů postupně odhaluje stopy a já se tedy u toho nenudil. Navíc se mi líbila doba, kdy se ještě mohlo hulit, kde se chtělo a dokonce i chlastat v práci… ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Napínavé bylo pouze to, zda tento ,, skvost" vydržím sledovat do konce nebo ne. Rumunští soudruzi vyšetřovatelé to vyřešili s úsměvem na tváři a šli novým zítřkům vstříc. Aneb jak říkal pan Zindulka v daleko kvalitnějším TV zpracování ,, byla to kapitální békovina". ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobná vražda uprostřed pustiny nenechává chladné ani vyšetřovatele z kriminálky. Zdánlivě banální případ se mění v zapeklitou hádanku. 30% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Varování! Výpotky brněnského studia České televize mohou být silně návykové. Jejich sledováním navíc riskujete, že nebudete v noci hrůzou spát! Tato perla je původně rumunskou (!!!) detektivkou a vyznačuje se především úplně dementním scénářem, psychedelickou hudbou a samicí Švandovou s óbr naondulovanou hlavou, který se ztratila bambitka nebo co. To je vlastně úplně jedno. Co je fakt vtipný jsou rumunský jména, kterými se všichni častují a vrah, který při závěrečné konfrontaci čumí jak prase po první ráně. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pozitivem teto rumunske detektivky zpracovane brnenskym tv studiem je ucast Jany Svandove (opet v klasicke panickovske roli) a Gabriely Wilhelmove. Jinak je to spis takove divne srandovni, nebo nevim...doporucit bych se bal. 2+ ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% - Tuctová, tedy podprůměrná studiová detektivka tehdejší doby podle rumunské předlohy. Navíc zbytečně zdlouhavá. Tehdy platilo, že (POZOR, SPOILER) když nějaký hrdina chtěl odcestovat do kapitalistické ciziny, tak se nakonec ukázalo, že byl pachatelem. I když jste ještě absolutně netušili motiv, tohle bylo spolehlivé. Ten motiv se nakonec dostavil. A nejinak tomu bylo i tady. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimifilm natočený podle předlohy rumunského scénáristy, děj se proto odehrává netradičně v Temešváru. Uprostřed lesa jsou nalezeny dvě zastřelená těla, ing. Marcu a neznámá blondýna. Vyšetřování se ujímá velmi zvláštní kriminalistická skupina ve složení sympatický kapitán J. Karlík, nesmlouvavý poručík J. Kodeš a nespokojený asistent A. Liškutín. Během nedramatického a spíše poklidného pátrání po vrahovi se vystřídá mnoho podezřelých a stále není znám motiv činu, avšak přesto mě nabízené téma příliš neoslovilo, také díky mnoha neznámým tvářím, jež bohužel ke zvýšení zajímavosti snímku nepřispěly. Kromě neokoukaného herectví dvou hlavních kriminalistů mě zaujal portrét rumunského diktátora na stěně. Jedná se o sotva průměrnou televizní kriminálku s totální absencí napětí. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pana Karlíka mám děsně rád, ale tady dělal jen to, co ostatní. Totiž nic. Ovšem zase musím přiznat, že když je scénář k ničemu, tak je těžké z toho cokoli vydolovat. Celé je to nudné, bez vzruchu, bez zajímavých okamžiků, prostě nuda, nuda, šeď, šeď. Do příběhu je zamícháno ještě další koření, které v tom udělá ještě větší zmatek. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Podle mě životní role Jana Vlasáka. Po těch třiceti letech si ho stále pamatuji hlavně jako psychopatického rumunského inženýra Modurana :-D ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Brrrr...., od hudby, až po sled událostí, a umělé herecké výkony. Prostě studiovka bez trocha pokory k detektivnímu umění ... ()

KarlosK 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená detektivka odehrávající se, nevím proč, v Rumunsku. Samotné vyšetřování se sice vyvíjí klasicky, ale motiv je naprosto nepředvídatelný a dá se říci, že i hloupý. Také postavy kriminalistů jsou nemastné neslané. Vlastně ani není důvod tento film vidět. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Otíku, senzační námět - RUMUNSKEJ!  No nějak se to soudruhům moc nepovidlo,  je to přehlídka toho, co brněnská redakce v ranných osmdesátkách měla k dispozici, s panem Karlíkem v čele. Někteří herci slušní, většina nic moc, žádný opravdu dobrý  a točilo se to zjevně narychlo. Konec je narychlo vařený zuřivé prohledávání kufrů je asi nějaký místní zvyk, v Humoreskách je to taky, už už to vzdávají, ošklivé šéfové na ně tlačí, padouch se už už směje ale pak hle - vítězství. A usvědčení podřeknutím je značně nepřesvědčivé. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Slabý scenár, plný logických kopancov a mizernú výpravu držia nad vodou aspoň nadpriemerné herecké výkony. ()

Reklama

Reklama