Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdiny psychologa Thomase (Jakob Cedergren) a vyšetřovatelku Katrine (Laura Bach) pojí úzký přátelský vztah, z její strany neopětovaná láska. On má před odchodem z oddělení řešit svůj poslední případ, kde vrahem je shodou okolností jeho bývalý pacient, jehož sám pustil z ochranné léčby zpět mezi lidi. Jde jen o to najít jej co nejdříve, než zrealizuje své další vražedné fantazie. Situace se komplikuje v okamžiku nálezu dalšího zavražděného muže. Kdo a proč to udělal? (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu vďaka námetu maximálne vtiahnutý do deja. Šialený psychopat poháňaný svojimi chorými predstavami, začína svoju púť skazy. Proste, typický drsný film z Dánska, tak ako to mám rád. Celé to má strašne rýchly spád. Viac nemá zmysel písať, lebo človeka strašne láka "spoilerovať". Za mňa viac ako slušný thriler ... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi nepodařilo nikde sehnat a tak jsem musel vzít zavděk alespoň filmem, což je předpokládám sequel nerbo závěrečný díl.. A to na tom bylo trošku vidět, protože tvůrci počítají s tím, že divák má nakoukáno a tudíž se neobtěžovali s nějakým výraznějším vykreslením postav. Jinak je to ale pořád nadprůměrné severské krimi s charakteristickou skandinávskou atmosférou a sympatickými herci, které se příliš s ničím nepáře a neuhýbá ani naturalistickým scénám, byť scénáristicky se nejedná o žádný zázrak. Já jsem ale každopádně spokojen. 70% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Thomase Schaeffera čeká ještě jedna fuška před odchodem z policejního oddělení do klidného prostředí univerzity. Jenže poslední případy, jak dobře známo, bývají ty nejzáludnější, zvlášť, když tenhle se ukazuje jako více než osobní…Rovnou předesílám, že stejnojmenný seriál s titulními protagonisty neznám, nemůžu tedy srovnávat (pokud je ale pravda, jak se píše v jednom zdejším komentáři, že je tohle zároveň konec seriálu, trošku mě mrzí, že neznám vývoj postav a jejich vztahů). To mi však vůbec nezabránilo si tento film užít. Je to v podstatě klasické dánské krimi, ale velmi kvalitně natočené a se všemi klady, které byste od něj mohli očekávat (včetně parádní atmosféry, napětí, zvratů a záludné „protistrany“). A pokud je určitou dobu do jisté míry předvídatelné, začne se to postupně měnit. První zavádějící vodítko se sice ještě dá odhalit dlouho před tím, než na něj dojde, ale to druhé už je podstatně zajímavější. A samotný konec? Inu, v jistém ohledu překvapil a jen potvrdil, že alespoň ti Dánové se takových závěrů nebojí. Za mě to budou solidní 4*. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Dánsko, to je moje země zaslíbená, kde se točí pecky. A krimošky bývají obzvlášť vymazlený. Jakoba, už dobře znám a ráda na něj kouknu. Jak jinak než studeně, syrová nakládačka, která se hemží psychotikama a pro mrtvoly není kam plivnout. Parádní, zlověstná atmosféra a jeden má strach vytáhnout paty z baráku, aby nezkončil narvanej a zapálenej v pneumatikách na vrakáču, ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Slušná dánská krimoška, kde vystupuje mladý psycholog Thomas, který kdysi předčasně propustil z léčby schizofrenika. Dále jeho kolegyně od policie, která ho tajně miluje. Thomas má manželku a dítě a zrovna se chystá změnit místo a koupit nový dům. Zbývá mu vyřešit poslední případ, ve kterém zřejmě vystupuje právě jeho propuštěný pacient. Ten vraždí podle kreseb, které kdysi namaloval. Jenže mrtvol přibývá a pomalu se zdá, že tady vraždí někdo další, podle úplně jiných pravidel. A na mušce možná má i Thomase a jeho rodinu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama