Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdiny psychologa Thomase (Jakob Cedergren) a vyšetřovatelku Katrine (Laura Bach) pojí úzký přátelský vztah, z její strany neopětovaná láska. On má před odchodem z oddělení řešit svůj poslední případ, kde vrahem je shodou okolností jeho bývalý pacient, jehož sám pustil z ochranné léčby zpět mezi lidi. Jde jen o to najít jej co nejdříve, než zrealizuje své další vražedné fantazie. Situace se komplikuje v okamžiku nálezu dalšího zavražděného muže. Kdo a proč to udělal? (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Slušná dánská krimoška, kde vystupuje mladý psycholog Thomas, který kdysi předčasně propustil z léčby schizofrenika. Dále jeho kolegyně od policie, která ho tajně miluje. Thomas má manželku a dítě a zrovna se chystá změnit místo a koupit nový dům. Zbývá mu vyřešit poslední případ, ve kterém zřejmě vystupuje právě jeho propuštěný pacient. Ten vraždí podle kreseb, které kdysi namaloval. Jenže mrtvol přibývá a pomalu se zdá, že tady vraždí někdo další, podle úplně jiných pravidel. A na mušce možná má i Thomase a jeho rodinu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu vďaka námetu maximálne vtiahnutý do deja. Šialený psychopat poháňaný svojimi chorými predstavami, začína svoju púť skazy. Proste, typický drsný film z Dánska, tak ako to mám rád. Celé to má strašne rýchly spád. Viac nemá zmysel písať, lebo človeka strašne láka "spoilerovať". Za mňa viac ako slušný thriler ... ()

Reklama

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Že by film mohol byť lepší ako seriál bola nanešťastie iba moja pomýlená domnienka. Ale nevadí, nebolo to ani vyslovene zlé, ani nijako zvlášť dobré. V zásade sa jedná o priemernú dánsku detektívku, spracovanú seriálovým štýlom, ktorej tvorcovia si veľmi dobre uvedomovali, že na poker majú blbé karty. Tak museli prirodzene blufovať. Prepašovali do snímku pár surových scén aby to nevyzeralo až príliš a lá "Kriminálka Kolín" a spolu s osvedčenou hereckou posádkou zo seriálu vytvorili ďalšiu, len tentokrát o niečo dlhšiu, časť. Mohli si s tým dať aspoň trochu námahy, naozaj, ústredná dvojica - policajtka a psychiater, ktorý "číta" všetkých možných magorov a nevie "prečítať" svoju partnerku v práci, no ták... Určite sa po celom svete točia aj horšie žánrové veci, o tom nedebatujem, ale aj ten záver... iba si uvedomíte ako neveriacky krútite hlavou. Celkovo bez nápadu, samé klišé ale dve hviezdy by zas boli málo. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Na ČT uvedeno jako závěrečný díl seriálu Ti, co vraždí. Už na začátku jsem před manželkou prohlásil, jak to skončí. Na konci pak na mě byla naštvaná, že se mnou nemá cenu koukat na detektivky, že hned všechno odhalím. Ačkoliv to zdaleka není pravda, tohle bylo vzhledem k okolnostem předchozích dílů příliš průhledné. A tak trochu mě to zklamalo. Podobné „nečekané“ konce už na mě začínají působit jako klišé. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Dánsko, to je moje země zaslíbená, kde se točí pecky. A krimošky bývají obzvlášť vymazlený. Jakoba, už dobře znám a ráda na něj kouknu. Jak jinak než studeně, syrová nakládačka, která se hemží psychotikama a pro mrtvoly není kam plivnout. Parádní, zlověstná atmosféra a jeden má strach vytáhnout paty z baráku, aby nezkončil narvanej a zapálenej v pneumatikách na vrakáču, ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama