Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdiny psychologa Thomase (Jakob Cedergren) a vyšetřovatelku Katrine (Laura Bach) pojí úzký přátelský vztah, z její strany neopětovaná láska. On má před odchodem z oddělení řešit svůj poslední případ, kde vrahem je shodou okolností jeho bývalý pacient, jehož sám pustil z ochranné léčby zpět mezi lidi. Jde jen o to najít jej co nejdříve, než zrealizuje své další vražedné fantazie. Situace se komplikuje v okamžiku nálezu dalšího zavražděného muže. Kdo a proč to udělal? (PP66)

(více)

Recenze (31)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Thomase Schaeffera čeká ještě jedna fuška před odchodem z policejního oddělení do klidného prostředí univerzity. Jenže poslední případy, jak dobře známo, bývají ty nejzáludnější, zvlášť, když tenhle se ukazuje jako více než osobní…Rovnou předesílám, že stejnojmenný seriál s titulními protagonisty neznám, nemůžu tedy srovnávat (pokud je ale pravda, jak se píše v jednom zdejším komentáři, že je tohle zároveň konec seriálu, trošku mě mrzí, že neznám vývoj postav a jejich vztahů). To mi však vůbec nezabránilo si tento film užít. Je to v podstatě klasické dánské krimi, ale velmi kvalitně natočené a se všemi klady, které byste od něj mohli očekávat (včetně parádní atmosféry, napětí, zvratů a záludné „protistrany“). A pokud je určitou dobu do jisté míry předvídatelné, začne se to postupně měnit. První zavádějící vodítko se sice ještě dá odhalit dlouho před tím, než na něj dojde, ale to druhé už je podstatně zajímavější. A samotný konec? Inu, v jistém ohledu překvapil a jen potvrdil, že alespoň ti Dánové se takových závěrů nebojí. Za mě to budou solidní 4*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestane mě fascinovat ta rychlost se kterou dánské policisty napadají indicie, jeden si nestačí ani dolejt božolé a už se vše ví. Jinak, ale kvalitka, tempo, napětí, zvraty dánové jsou prostě sázka na filmovou kvalitku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně Pecka! Takovou Krimi nálož jsem neviděl ani nepamatuji.. Výtečné vraždy, super záporák,nečekaný konec,nechybělo i napětí a pár zvratů.. Dánové vskutku točit umí ! 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film, který podle mě spadá do seriálu Ti co vraždí, není celý dostupný (seriál). Určitě by patřil mezi moje oblíbené už jen kvůli bezvadnému hereckému obsazení, výbornou atmosférou a ještě mimo jiné klady, skvělým vizuálem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu vďaka námetu maximálne vtiahnutý do deja. Šialený psychopat poháňaný svojimi chorými predstavami, začína svoju púť skazy. Proste, typický drsný film z Dánska, tak ako to mám rád. Celé to má strašne rýchly spád. Viac nemá zmysel písať, lebo človeka strašne láka "spoilerovať". Za mňa viac ako slušný thriler ... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka, která nijak extra nevybočuje ze zaběhnutých kolejí, ale díky snesitelné stopáži, slušnému drajvu a několika nepříjemným scénám si ty nadprůměrné čtyři zaslouží. Přece jenom od TV shitu je tohle vizuálově o kus dál. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dánské kriminálky jsou prostě super. Celá zápletka je strašně dobře propracovaná a navíc tam je vždy něco, čo člověku hned tak nedojde. Samá vražda a výborná atmosféra, která je založena hlavně na celém prostředí, hudbě a především výborném obsazení. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Čekal jsem určitě víc. Od herců, od celého filmu, ale hlavně od scénáře. Tenhle příběh mi přišel jen stěží uvěřitelný a teď mám na mysli hlavně poslední třetinu. Sourozence bych ještě snesl, ale zapojení dalšího podezřelého, to bylo na mě už příliš. Ze začátku tenhle film poctivě šlape, ale výše zmiňované faktory mi ho zlehka otrávily. Včetně konce, který jsem snad už někde hodně podobný viděl. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Typická severská kriminálka ... ponuré, chladné ... sympatickí vyšetrovatelia, aj hudba nie zlá, malo to spád ... ale nejako to prekombinovali. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na hodinu a půl roztažená poměrně průhledná historka, jejíž konec se dá snadno odhadnout po pár minutách, která nenabízí nic originálního, zábavného ani překvapivého. Kdekterý díl německého Komisaře má za 45 minut víc zvratů než tohle. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Temné, drsné, napínavé, severské mrazivé. Hudba svým smutným vrzáním k té ponuré atmosféře přidává ještě cosi navíc. A dobří herci samozřejmě taky. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi nepodařilo nikde sehnat a tak jsem musel vzít zavděk alespoň filmem, což je předpokládám sequel nerbo závěrečný díl.. A to na tom bylo trošku vidět, protože tvůrci počítají s tím, že divák má nakoukáno a tudíž se neobtěžovali s nějakým výraznějším vykreslením postav. Jinak je to ale pořád nadprůměrné severské krimi s charakteristickou skandinávskou atmosférou a sympatickými herci, které se příliš s ničím nepáře a neuhýbá ani naturalistickým scénám, byť scénáristicky se nejedná o žádný zázrak. Já jsem ale každopádně spokojen. 70% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Slušná dánská krimoška, kde vystupuje mladý psycholog Thomas, který kdysi předčasně propustil z léčby schizofrenika. Dále jeho kolegyně od policie, která ho tajně miluje. Thomas má manželku a dítě a zrovna se chystá změnit místo a koupit nový dům. Zbývá mu vyřešit poslední případ, ve kterém zřejmě vystupuje právě jeho propuštěný pacient. Ten vraždí podle kreseb, které kdysi namaloval. Jenže mrtvol přibývá a pomalu se zdá, že tady vraždí někdo další, podle úplně jiných pravidel. A na mušce možná má i Thomase a jeho rodinu. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Severské kriminálky bývají surové a propracované. Tady je ale tolik přešlapů, které i mě trknou do oka, že nelze hodnotit více než průměrem. Závěr divný, dost divný. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která si příliš nehraje s nejasným "kdo je vrah" a přeci upoutala, ale nevtáhla. Trochu mi tam na konci vadila Larsova proměna z kancelářské krysy na akčního hrdinu. A proč zemřel muž v pneumatikách? Proto jen 3 hvězdy. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Dánsko, to je moje země zaslíbená, kde se točí pecky. A krimošky bývají obzvlášť vymazlený. Jakoba, už dobře znám a ráda na něj kouknu. Jak jinak než studeně, syrová nakládačka, která se hemží psychotikama a pro mrtvoly není kam plivnout. Parádní, zlověstná atmosféra a jeden má strach vytáhnout paty z baráku, aby nezkončil narvanej a zapálenej v pneumatikách na vrakáču, ()

Reklama

Reklama