Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 2
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 009)

char_t 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt překvapil, pátý díl drží úroveň a možná dokonce překonává své předchůdce. Přes trochu dlouhou stopáž M:I5 nemá moc hluchých míst, a i když příběhu občas dochází síly a pomáhá si zvraty z kategorie Deus Ex Machina, provedení film drží v pohodě nad hranicí 80%. Scénu v opeře si budu pamatovat ještě hodně dlouho, a auto-moto honička je možná nejlepší, jakou jsem za posledních 10 let viděl. A jako bonus, perfektně slizký záporák Seana Harrise. Jen houšť a větší kapky. 85% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Po prvé: bolo to vtipné. Po druhé: akčné scény neboli nudné. Po tretie: konečne sympatická tajná agentka!! Po štvrté: konečne film, v ktorom mi Tom Cruise nevadil. :) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Je to velmi podobné Ghost Protocolu, i když se to hlavní partě snažil scénárista změnou situace ztížit, ale není to moc znát, snad jen méně vybavení, ale Cruise a spol. ho ani moc nepotřebovali. Je tu zde pár přehnaných scén, ale u této série to není nic neobvyklého (a naštěstí to není jak v Rychle a zběsile 7); Cruise dává práci sklenářům (tolik výloh a oken, které zde rozbil) a od půlky filmu se tváří jako byl mentálně zaostalý, ale přitom mu to pálí, ale jen co se šílených nápadů týče; příběh dobrý, hlavní "baba" taky, ale záporák to je teda ocas navíc s rakovinou hrtanu. Zase se zde cestuje, čímž to připomíná bondovku čili stejně jak minule, ale nenudí to a místo je to i zábavné. Ani stopáž mi nepřišla dlouhá. Případný další díl klidně opět v kině. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

A proto mám rád scifi, protože tam se všechny ty neuvěřitelné kousky a nepravděpodobné scény dají něčím omluvit. U akčních věcí a hlavně u špionážních filmů mě to prostě tahá za oči, takže si to nedokážu správně užít. Čili v tomhle jsem značně subjektivní, moje relativně nízké hodnocení není známkou toho, že by byl snímek mizerný. A rozhodně palec nahoru za Cruise, v padesáti je to pořád neuvěřitelný frajer (např. věkový rozdíl mezi Rennerem a Cruisem je skoro deset let a neřekl bych, že je to vůbec postřehnutelné). ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

Do kina sem šel s velkým očekáváním a trochu jsem se bál o to, aby se naplnilo. Po pár minutách filmu jsem však pochopil že se bát nemusím. Skvělá akce, hudba a obsazení zajistila, že jsem se v kině nenudil ani chvíli. Další díl by mi určitě nevadil :). ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tady, Cruise už vypadá jako ze starého železa, ale někdo mu to asi zapomněl říct. Nelíbí se mi celý příběh, nelíbí se mi, že Huntova manželka zase jako by neexistovala, a na scéně je hned další ženská, nelíbí se mi směšná scéna s přetahováním se o kufřík ve výrobně drahých aut, nelíbí se mi Jeremy Renner, nelíbí se mi nic. Takže jediný, co upoutalo mou pozornost, a o čem jsem přemýšlela celý film, je jak vypadá Rebecca Ferguson jako převlečenej Liev Schreiber... ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

No je to divný. Chystal jsem si tolik slov typu "Je to pořád stejný", "Začíná to slábnout" atd atd. Ale nemůžu je použít. Musím říct, že se jde z akce do akce. A to nemyslím jenom přestřelky. Mám konečně pocit, že se jedná o lepšího Bonda, a to bez urážky pane Bonde. Jen hudba je o krůček horší než "bondová", ale to mi nikterak nevadí. Herecky je film obsazen taky skvostně. Simon Pegg, to je nádhera :-) No není co dodat. Už se těším, až jednou za několik let náhodou zapnu telku a tam budou dávat pětku od Mission Impossible. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Tohle je Ian Flemming 21.století!Ne nějakej ušoun co si old schoolově holí břitvou ptáka.But im waiting for Spectre ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Konečně si MI našlo svou tvář, nejlepší a nejzábavnější díl. Cruise s přibývajícím věkem začíná chápat co jeho fanoušci chtějí. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila a dočkala jsem se. Zklamání neproběhlo, dostala jsem vše, co jsem čekala: výměna obličejů, adrenalinové neuvěřitelnosti a tak dále. Dobrá kombinace režiséra Na Hraně a Toma Cruise se osvědčila i zde. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

M:I seria ma nikdy nejak specialne nebrala, ale tak ako oddychovka je to vpohode. Viacero cool akcnych scen, ale tak treba ratat ze to je MI, takze nebrat uplne vazne. U mna dost presne medzi 3 a 4, 3 je malo, ale na 4 uz chcem trochu viac. [#27/2015] ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Příběhově ploché jako břicho Toma Cruise, který má tolik energie, že by rozpálil i jaderný reaktor. Vším tím skákáním, uhýbáním, "potápěním", vybuchováním a střílením to dotáhl až na 3 hvězdy. Víc ale jen přes mou mrtvolu... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování skvělé akční série? Ano. Její nejsilnější článek? Nesouhlasím. Třetí díl a záporák Philip Seymour Hoffman zůstává nepřekonán ... 75% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tentokrát som sa pozeral najmä očami tvorcov a preto pridávam hviezdu navrch. Trefa do čierneho bola aj modrooká Rebecca Ferguson, ktorá je asi najlepším kompromisom medzi krásou, hereckým umením a bojovou akciou. Najlepšia scéna podľa mňa bola už vo Viedenskom Theatre za zvukov známej opery. No, ťažko, preťažko sa vymýšľa niečo originálne, keď sa na nás sype množstvo komiksových adaptácií a každý rok ešte aj 007.. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Lepší než Ghost Protocol, ale rozhodně nic, z čeho bych učůrával. Christopher McQuarrie je schopný režisér, což předvedl už Jackem Reacherem, jako scenárista má ale své úlety... což předvedl už Jackem Reacherem. Rogue Nation se totiž s přestěhováním do Maroka taky na podstatnou dobu změní ve slušnou komedii. Jinak ale přes veškerou velkolepost evokuje první díl a snaží se omezit scifistické technologie, takže za to spokojenost. A taky za fakt, že zvládá odkazovat na předchůdce bez přímého citování. Problém je, že po úvodu s letadlem už nepřijde moc lepších věcí. Honička s motorkami je fajn, ale do vrtulníku v tunelu má daleko, akci omezuje PG-13 a těžko hledat film, ve kterém deus ex machina funguje pravidelněji. Co do herců, Tom Cruise hraje svůj standard, působí však trochu sešle. Po čase tu má ale důležitější roli hacker Luther, takže potěší větší prostor pro Vinga Rhamese. Oproti němu je ovšem Rebecca Ferguson castingový fail a Sean Harris bez vousů přímo svatokrádež. Vypadá totiž jako Peggovo zlé dvojče, a když tihle dva dostanou společnou scénu, vyloženě čekáte, že začnou vzpomínat na dětství. Jako výplň před Never Go Back dobrý, ale pro příště se vykašlete na hologramy a vraťte se do Čech. Klidně i s Jeanem Renoem. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na rozpacích. Dějově to není vlastně vůbec ničím speciální a až tak se to nelíší od bondovek. Což vůbec neodsuzuju, kvalitních filmů s hi-end technikoou, drsoňem v hlavní roli a šíleně sympatickou herečkou, je zatraceně málo. Oproti předešlým dílům nevyniká, ale co je důležitý, série Mission Impossible neupadá na kvalitě, jako např. Expandables. Tento snímek táhnou hlavně herci, role jim přímo sedly a hezky se na to kouká. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Echtovní špionážní blockbuster kde se takřka do poslední chvíle spekuluje na jakou stranu kdo hraje, bojuje se za živého doprovodu Nessum Dorma, a v každé lokaci je třeba honička s nějakým dopravním prostředkem. Nechybí ani klasické MI tropy jako sebezničující zprávy a perfektní přestrojení, ale zároveň ani mnohé nešvary celého žánru. Hrdinové jsou většinu času nezasáhnutelní, neunavitelní a nesmrtelní nadlidé, složité plány jsou postavené na naprosto nepředvídatelných proměnných, a fyzikální i technické zákonitosti jsou ohýbány aby se hodily do záplekty. Pokud jste ale ochotni dostatečně "suspendovat disbelief" a prostě se bavit tím, jak Tom Cruise provádí jednu děsivou kaskadéřinu za druhou a v mezičasech charismaticky přechytračuje padoucha, určitě nebudete zklamáni. 75% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Christopher McQuarrie jehož The Way of the Gun stručně ručně miluju, se u Jacka Reachera po dlouhé režijní pauze evidentně jen rozcvičoval. V nesplnitelné misi číslo pět totiž neexceluje jen herecká eskadra, ale zejména režisér, který drží ve vzácně funkční podobě všechny složky, tedy od superprďácké akce, která aspiruje na nářez roku, přes vybroušené a vtipem rezonující dialogy (Simon Pegg dle předpokladů bezkonkurenční), až po absolutně imposibilní misi, která ždíme ze všech postav, lokací a já nevím čeho ještě všeho extrémně napínavé a zábavné maximum. Jedinou výtku vyseknu vůči hloupě zakonšené honičce na mašinách, která je ovšem jako celek highlightem celé série. Tohle je bomba stejně překvapivá jako Abramsův zářez číslo tři, to znamená defacto bez slabiny a držím Christopherovi palce, aby si lajznul ještě minimálně jeden díl. 95% ()

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama