Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 009)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že 19 let po prvním (zdařilém) dílu budeme svědky pátého pokračování, kde hlavní roli bude hrát stále Tom Cruise (ještě ve výborné formě) a bude to naprostá paráda. Měl jsem až nostalgický pocit, když se tvůrci vrátili s mnoha odkazy (ať už příběhem, tak v mnoha scénách stilizací) právě k dílu z roku 1996 mistra Briana De Palmy. McQuarrie nezůstává v ničem pozadu, ba naopak - dává divákovi vše, co se od moderního akčního žánru čeká. Stopáž přes 2 hodiny je v mnoha současných snímcích normou, avšak často nevyužitou a zbytečnou. V Mission: Impossible - Rogue Nation však nejsou mrtvé body a příběh stále běží, rozvíjí se a nenudí. Sem tam povedený vtip a hlavně akce, která potěší svižným (zároveň přehledným) střihem, zajímavou kamerou a stylovou muzikou. Achilovou patou mnoha snímků (zvláště tohoto žánru) bývá scénář, uznávám, že je již těžké něco vymyslet, aby to nepůsobilo vykradeně, avšak tvůrcům se podařilo propojit několik dobrých nápadů a příběh drží pohromadě, divák zůstává v obraze a přitom to není hloupé. Mám neskutečnou radost, že série Mission Impossible drží takto vysokou kvalitu a kromě druhého dílu jsou všechny nadstandartní. Když bude mít Cruise jako producent šťastnou ruku i nadále na schopné tvůrce, můžeme se dočkat ještě dalšího dílu, na který rádi zajdeme do kina, abychom si ho užili na velkém plátně. Dávám plný počet, neboť mi to udělalo obrovskou radost a bavil jsem se až do závěrečných titulků (a tato serie je mou srdeční záležitostí) a věřím, že jen málokdo půjde s hodnocením pod 4 hvězdy. P. S. díky CSFD za předpremiéru! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mission Imbossible je už tak trochu ohrana a zošúchana páska, ale to platí len o dejovej kostre, pretože odkedy J.J. Abmras prišiel s tretím (a najlepším) dielom, sa tu predáva štafeta celkom solídnym chlapíkom. Tento raz si Ethan Hunt dohodil na post režiséra kamoša, ktorý mu písal scenáre (Valkyra, Edge of Tomorrow) alebo s ním rovno niečo Imposiblovské, zbesilé a akčné natočil (Jack Reacher). Christopher McQuarrie je skvelá volba a je to cítiť, vidieť a počuť hlavne v akciách. Nechýbajú im nápady, tempo, údernosť, výborná kamera a pred kamerou tradične dobrý Američan Cruise, vtipný Brit Simon Pegg a sexi akčná Švédska dračica Rebecca Ferguson (ktorú vlastne ani nepoznám). Škoda len, že Renner a Rhames nedostali viac priestoru v akcii, ale bavil som sa rovnako a tradične dobre ako u predchádzajúcich dieloch. Aj keď Tom Crusie nepatrí medzi mojich najobľúbenejších hercov, obdivujem ho za to, že v pokročilom veku a s malou výškou dokáže točiť veľké kaskadérske kúsky. 90% - 5* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Desperate times, desperate measures." ___________ Až na dřeň vykrystalizovaná esenciální óda na špionážní žánr, navíc excelentně kombinující manýry ze starý školy s pompézním moderním pojetím. Již úvodní scéna (Tomík visící na boku letadla) vám vbíjí do ksichtu fakt, že tenhle díl bude svou specificky opulentní stylizací od všech ostatních velice odlišný. Ne nadarmo se Tom Cruise stal, nebo chcete-li je, králem současných praktických efektů, jelikož pokud v předešlým díle ze sebe vydal dosud nevídaný kaskadérský maximum, nyní ze sebe vydal dvojitý maximum, jestli je něco takovýho vůbec možný. Tomášek je s největší pravděpodobností nadčlovek, protože jen málokdo dokáže s takovou grácií pojmout akční scénu tak, aby diváka zaujala do takových rozměrů, že úžasem stěží sbírá plicní sklípky. Ať už mluvíme o naprosto geniální operní pasáži ve Vídni, honičce napříč Casablancou, anebo komorně laděném finále odehrávající se v Londýně, to vše a nejen to tvoří ojedinělý cinefilní zážitek, který nemá ve svém žánru jakoukoliv konkurenci. Christopher McQuarrie dovedl tuhle značku k dokonalosti...... 8,8 grázlů z 10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Popáté a nejlíp. Jedna režijně vypilovaná scéna střídá druhou, přičemž ale jednotlivé atrakce nikdy neupozaďují vývoj příběhu a především postav, jejichž interakce tady dosahuje vrcholu série a překonává i dosud triumfální trojku. A je to hlavně zásluhou perfektní Rebecci Ferguson, která tu předvádí femme fatale nejšťavnatější jakosti. Ale největším pánem je určitě Christopher McQuarrie, který dokázal podat mix Jamese Bonda a Jasona Bournea s neskutečnou lehkostí mistrovského vypravěče I řemeslníka - vývoj je neodhadnutelný a skvěle vypointovaný na úrovni jednotlivých scén i celku, kladné i záporné postavy mají srozumitelné, popřípadě prďácky proměnlivé motivace, akční sekvence ohromují svou fyzičností a autenticitou (zase klobouk dolů před Cruisem, který zatím úspěšně testuje 150 způsobů, jak se na place zabít) a vyloženě jsem si užíval promakanou symbiózu hudby a obrazu (a na ní z velké části založenou scénu v opeře, u níž jsem doslova slintal nadšením). Je možná škoda, že v poslední třetině film výrazně zpomalí a stylisticky zevšední, ale na druhou stranu dál výborně udržuje zvědavost a nastavuje inteligentní konverzační tvář. Více špionážních filmů v takovém duchu, i bondovky by mohly nenápadně pomrkávat a brát si příklad... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já to tvrdil už na základce: i za pětkou je někdy ukryt mimořádný výkon. Rodiče mi to ale tenkrát moc nežrali, svoje k tomu později měla co říct i naše půlkoňová škodovka, takže vřelé díky za novou Misi, která vrací do sedla krom mě i agenta Hunta. Upřímně jsem zvědav na šestku, protože o šestkách pro změnu od puberty říkám, že už je to moc... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Mám chuť říct. Najdi deset rozdílů mezi Skyfallem a Mission. Máme zde zlého agenta co se postavil nadvládě. Máme zde vzepření proti šéfovi (i když toje spíš předposlední bondovka..tam je totiž taky opera). Máme zde Londýn a MI6. Máme zde superšifrovaná data. Máme zde skleněnou klec. Já osobně jsem se i přesto bavila a podobnost mi nijak zvlášt nevadí. Co mi vadí je strašné klišé u něktrých scén. Vývoj podvodní scény jsem věděla ještě předtím, než do toho kanálu skočil. Musím říct, že mi to značně evokovalo Aquapark v čestlicích. Za mě dobrý. Kdybych uměla aspon z poloviny to co ta agentka, byla bych spokojená ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Hunte! Uvědomujete si, že jste právě vrátil americko-britské vztahy do období americké revoluce ?'' :-))) ----Tomuhle snímku by se spíše hodil název Running Man! Hunt tam totiž opravdu neustále běhá, skáče, plave, jezdí... Akce střídá akci až jsem se nachytal, jak sice efektně natočené honičky ale zatraceně dlouhé chvilkami nesleduji, protože mne nudily. A to je problém tohoto filmu. Koneckonců to tu popsali jiní. Akce zcela vyplňuje děj snímku. Na samotný příběh moc prostoru není a příběh sám je navíc dost komplikovaný. Jak by ne, když zlobivci se dostali do center tajných služeb, nikdo nikomu nevěří a jedna zastírací akce střídá druhou... Chvilkami ani nevíte pro koho vlastně hrdinové pracují a zda bojují proti těm správným padouchům. Naštěstí to ví Ethan a tak vše nakonec dobře dopadne. Ethan je totiž něco jako 007. I jeho přitahují Ethan-girls, jak řekl ve filmu šéf CIA - Ethan je jako osud... Co se mi na filmu moc líbilo a co jsem si u předchozích Missions nevšiml byla ta nadsázka. Stejně jako Bond byl v prvopočátku brán s nadsázkou a v posledních díle se bere čím dál více a více vážně, tady je skoro naopak. Řada scének i dialogů zde byla vyloženě vtipná a např. u úvodní akce s letadlem jsem dokonce chvilku čekal (míněno s nadsázkou), zda se na scéně objeví Rowan Atkinson se slipy na hlavě v nichž bude zasunuta baterka... Filmu bych kupodivu vytkl tedy přehršel akce a nedostatek kecání! Chválím hlavního záporáka Harrise nejen kvůli nepříjemné vizáži, ale hlavně kvůli nepříjemnému syčáku kdykoliv promluvil. Naštěstí můžeme klidně spát na psát si na csfd komenty, protože IMF a Ethan Hunt bdí... Dávám za 4 nezjistitelné účty Syndikátu. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Paráda! McQuarrie doviedol koncept MIssion Impossible do dokonalosti. Ideálny mix seriózneho (resp. vážne sa tváriaceho) deju, prekvapivých zvratov, bombastických akčných scén, hlášok a sexy vizuálu. Akurát to piate variovanie rovnakých scén (napr. nahackovanie systému tým, že Tom Cruise sa spustí/ponorí/zlezie k zdroju) je už trochu únavné. 9/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Akční MEGANÁLOŽ. Od Matrixu Realoaded jsem neviděl pořádnou honičku na motorkách, až do teď'! Žádné hluché místa = žádná zbytečné ťuťu ňuňu (romantika), žádné přitroublé vtípky, výborné akční scény a že jich tam je! Vynikající scénář plný zvratů a opět nedostižný 170 cm Cruise :) Spolu s Mad Maxem letos největší adrenalinová jízda v kině. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, vtipné, napínavé, chytré... bohůžel mi ale přijde, že v poslední době jsou akčňáky pořád o tom samém a M:I z toho bohůžel nevyniká. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keď už ja dám akčnému filmu plný počet, vážení, tak stojí naozaj za to. Prvým štyrom dielom MI som dal najviac 4/5, ale pri piatom diely sa niečo prelomilo a môžem s radosťou symbolicky (lebo však piaty diel-päť hviezd, chápeme sa) nadeliť aj hviezdu piatu. V čom nastala zmena oproti predošlým dielom? Ja vám veru ani neviem, skvelo som bavil ako počas všetkých častí, ale premyslenosť Rogue Nation a jej odenie do nového kabátu mi prišlo priam úchvatné. A možno tak vysoko hodnotím preto, lebo som mal možnosť MI:RN vidieť v spoločnosti rodiny a tak som si ten zážitok o to viac užil. Kto vie, každopádne sa mi to sakramentsky páčilo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Seriózně musím zapřemýšlet, čím si mě Ethan Hunt získává, protože mi zas až tak odlišný ostatní novějších akčních sraček nepřijde, přesto mě ve svých dvou poslední pokračováních setsakramentsky baví. Až na to přijdu, tak se s vámi podělím. Po dlouhé době akční film, ze kterýho jsem se nepotácel v mdlobách, v bídě roku 2015 (bohužel) jeden z nejlepších filmů. 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že od jedničky (poctivý špionážní thriller) ušla tahle série pořádný kus cesty; ale i když se mi občas zasteskne po tak-teď-už-nevím-ani-kdo-je-kdo-natož-kdo-je-s-kým, lhala bych, kdybych řekla, že se nebavím. Bavím se a bavím se výtečně. Nový tým otevřel nové možnosti, které scénáristé prozatím využívají na jedničku (rychle 3x zaklepat!!!), takže pokud by náhodou vznikla šestka, nebudu se zhlédnutí bránit. "Rogue Nation" se, dá se říct, tak trošku vrací do doby, kdy se dalo tajným službám a agentům v nich pracujícím věřit asi jako padesátiletému chlápkovi s bonbónem na dětském hřišti. Nechybí střídání stran, odkazy na předchozí díly (těch by mohlo být víc), ani zdařilý humor alá "Ghost Protocol". Jednou větou: Páté pokračování a Ethan Hunt je stále ve skvělé formě - jen škoda těch několika (zbytečných) digiscén.;-) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pátý díl vrací do hry opravdu svižné a neúnavné tempo, které je výborně vyvážené a jednoduše baví. Žádný moment, který svým úžasem zvedá ze sedaček tu sice není, ale naopak ani není čas se dívat na hodiny. Ethan Hunt neztrácí charisma a s kolegy vede kvalitní dialogy či velice propracované a zajímavé zápletky. Obrovským překvapením je skvělá Rebecca Ferguson, která je vždy výrazná a příjemná. Povedené finále rovněž potěšilo. /80%/ (Kino) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dohnat kvalitou aktuální Bondovky je pro Toma Cruise stále mission impossible, ale ono bohatě stačí když se drží stabilního (nad)průměru v M:I sérii a nic víc není potřeba. Děj je sice videoherně pitomoučký, a akce je fajn, nikoli však boží (paradoxně nejvíc potěšila ta nejkomornější bitka ze všech - jen dva protivníci, dva nože, a nic víc, oldschool), nicméně tímhle stylem se dá v sérii pokračovat v podstatě do nekonečna, a zlobit se stejně nebudu. Vždyť je to přece seriál, že. 8/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Vrchol série. Ideální mix letního blockbusteru a špionážního thrilleru. Dvě hodiny utečou jako voda, pořád se něco děje, na týmu a postavách vám záleží včetně těch nových (skvělá Rebecca Ferguson) a dobrý je i záporák, který budí respekt a počítá se s ním i do budoucna. Má to tah na branku, řemeslně je to na špici a stále to má trochu pod čepicí a nezapomíná to ani na bohatou historii značky. Pasáž v Maroku je jedna z nejlepších z celé ságy (pasáž pod vodou a následná honička na motorkách). Cruise našel v McQuarriem ideálního parťáka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Shlédnuto v kině. Rozhodně jsem kino plánoval. Potěšilo mě, že se datum premiéry z prosince posunul blíže a to na červenec! Asi to bylo kvůli chystanému velkofilmu, a sice pokračování hitu Star Wars, což mi bohužel nic neříká. Star Trek je lepší, ale to je jedno. Sérii MI mám moc rád. Všechny, počínaje tímto dílem jsem zhodnotil na slušné 4 hvězdičky krom předchozí čtyřky. Ta se mi líbila nejvíc – jasná pecka na 5*. No, tohle na plný počet není, ale to neznamená, že jsem si film neužil. Akce je tu hezky rozložena po celém snímku. Není ji asi až tak moc, nebo je – já nevím. Spíš by některé akční scény mohly být delší. Třeba úvod mě trochu zklamal, že hned následovali titulky po scéně, kdy jsem si myslel, že se to akčně ještě více rozjede. Ale to jsou pouhopouhé detaily. Motorková akce, naháněčka autem, nebo v opeře – to jsou skvěle natočené scény. V tomto díle o akci ani tak nejde. Příběh je tu trochu odlišný, zpočátku se mi zdál trochu složitý, ale ke konci jsem si uvědomil, že je jednoduchý jak facka. Byla to rozhodně vítaná změna, že to nebylo moc jednoduché a jen o akci. Zde to opravdu bylo místy špionážní. Zajímavé scény tu rozhodně jsou. Také vtipné okamžiky se tu najdou a to především se skvělým Simonem Peggem. Hlavní hrdina Tom Cruise předvedl svůj klasický standart, takže mě bavil jako vždy, Jeremy Renner – klasický sympatik, který zde skoro vůbec neměl akci, ale nevadí, Rebecca Ferguson mě zde zaujala ze všech herců asi nejvíc, Ving Rhames je zde asi jen k doplnění herců atd. Záporné postavy dokázaly patřičně zaujmout. Hudba se opravdu povedla. Joe Kraemer odvedl slušnou práci, jeho soundtrack si řadím mezi ty, které si občas samostatně pustím. No, nevím, jak bych dál pokračoval, nebo jak bych to shrnul. Pátý MI5 se nedá moc kritizovat. Až taková pecka to není, jen finále mohlo být jak příběh tak akcí víc vygradované a zvraty mě moc nechytly, když se jím nedalo nic vytknout. Takže ještě upozornuji velké fanoušky akce, že toto opravdu není jen o akci. No, dost řečí. Zasloužené 4* a těším se, až se k tomu párkrát ještě vrátím. Těším se na šestý díl. Doufám, že vznikne! PS: Po delší době přehodnocuji na 5*. tento pátý a následující šestý díl se musí vidět víckrát a podruhé opravdu pozorněji. ()

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama