Reklama

Reklama

Miraculum

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Psychologický
Česko, 2012, 7 min

Režie:

Filip Bednář

Obsahy(1)

Snímek zachycuje příběh dívky, která naráží na nezájem a nepochopení svého okolí. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno musím pochválit. Tvůrcům se podařilo nějakým způsobem vyextrahovat pravou soudružku učitelku z osmdesátých let. To prostě nedokáže ani George Lucas se svým Industrial Light and Magic. To, že ta soudružka je naprosto příšerná (což možná je záměr) je věc druhá. Spíš se mi to ale zdá jako kouzlo nechtěného. Ostatní výkony jsou zcela adekvátní k věku zúčastněných. Pro mě naprosto ale strašné. Vrstvená debilita a neskutečně nudné pasáže (úvod, skype, víno, bratříček apod. atd.) jsou další aspekty, proč tento počin lze brát jako hanbu amatérské tvorby. Hraní si na dospělé ani neřeším, to je úskalí celé té mladé amatérské (a nejen té) tvorby. Je to přesně ten typ filmu (i s celým svým červeným ČSFD hodnocením), který hází na celou amatérskou tvorbu špatné světlo a každý si pak udělá (může udělat) asociaci, že amatérský rovná se špatný. To, že si partička z Frýdku tady na film naklikala samé pětihvězdy jen proto, aby podpořila nějaké své spolužáky (nebo kamarády), svědčí o tom, jak je ošemetné uvádět na ČSFD i takové domácí nejapné pokusy o krátký film. Tvůrci prominou, ale tohle je špatné. Opravdu zlé. Střih a kamera zcela jednoznačně tragické. Snad se trochu vyvinete a za deset patnáct let natočíte něco lepšího a pořádně. ()

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Nalákána tím, že film v rychlém sledu po sobě zhlédli dva mí oblíbenci a vtipně komentovali, vtipně, nikoliv pochvalně, zadoufala jsem, že se od srdce zasměju. Jak marné byly mé naděje. Kolikrát se dá poprvé vzít do ruky plná sklenice? 2x? 3x? Kolikrát může mít člověk chuť ustřelit hlavní postavě hlavu? Film je černobílý, já to s kvalitou tohoto snímku vidím černě. Říkejme tomu havraní film a zadoufejme, že tohle nikdy víc. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, tato neskutečnost si opravdu nezaslouží být v červených číslech a jsem rád (bez škodolibosti), že právě tímto mým hodnocením aspoň již do světa nekřičí náš všeobecný místní nevkus a že spadla do modrých. V podstatě reaguji na Segrestora a musím mu dát, želbohu, za pravdu. Snad poprvé v životě mě nenapadlo cokoliv obhajitelného a alespoň částečně sarkastického. Nebýt to kraťas, možná bych přišel o smysl pro humor na trvalo a chodil bych vás, milí tvůrci, strašit.... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč sem sere každej lulan každou píčovinu, co natočí. Ještě z vlastní iniciativy - o to je to horší! To už na CSFD můžou rovnou udělat sekci "homevideo" (nebo homovideo) a budeme si navzájem hodnotit videa z dovolené... To by byly komentáře: "S tou jeho starou bych nikam nejel..." ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Tyhle učitelky jsou typické, i pro naše současné školství. Vím z vlastní zkušenosti, že učitelky opouští pedagogickou fakultu dneska hůře připravené, než tomu bylo dříve. Zažil jsem ve školství obě doby, a vím, že dneska učí i nadále řada z těch, co učila dříve, či začínala po roce 1989.... Hlavní postava je tuctová a prázdná holčina, u níž v obličeji nevidím žádný zákmit inteligence, a její tělo pěkně obtéká sádlem vytvarovaným pěknou lenivostí... Film úmyslně nehodnotím. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Amatérský film znamená amatérský film,serou mě ty chytrý kecy u odpadních hodnocení.Amatérský tvůrce s kamerou za 55 tisíc není amatérský tvůrce.Většina tvůrců dnešního amatérskýho filmu se akorát honosí technikou, pěnezma,efektama, vymazlenym střihovym studiem a každýmu je jedno,že točí mrdky,hlavní je když to má dobrej look....posraný pokrytci. Tohle je amatérský film se vším všudy,kamera je sice trochu horší,herecké výkony..no prostě amatérské,ale oceňuju střih a čistou pravdou zůstává,že 2* navrch mi přidala pointa. Filipe nenech se ovlivnit zdejší nadřazenou elitou pózerských pokrytců.Tenhle film sem právem patří,tohle je amatérská filmařina v pravém slova smyslu.On totiž pojem amatérský už neplatí,amatérský film je dneska už poloprofesionální mastění eg nul co nejsou na filmové škole a mají na drahou techniku.Zavedl bych nový žánr,začátečník a i začátečník musí dostat šanci a prostor,Miraculum zaujalo spíš než ničím jiným celkovou pointou,ale i to se sakra počítá! 45%. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně jak říká korbitch, nenech se ovlivnit zdejší nadřazenou elitou pózerských pokrytců, Filipe! Prostě to pochčij, poser a zahrabej aspoň deset metrů pod zem. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jak už se zmínil můj mladší, byť filmově zkušenější bratr. Dnes byste chtěli čumět na filmy, hlavně aby to bylo voé v HD a pišo hlavně aby to bylo ve ČIDé, jinak mě pointáá vasně vubec nazajímá a tak ňák spíš aby mělíí v cinestáárůů popcooorn, jinak tam nejdu ty vooééé. Vy buzny odpadový...vy byste nepoznali silný téma, ani kdyby vám přistálo z pátýho patra na hlavu a vážilo deset tun. ()

esopesokeso odpad!

všechny recenze uživatele

mierne som unavený, od štiepania dreva v tých hícoch, to asi preto som nepochopil tie správne kvality tohto ,,diela´´.Ale ešte podotknem, že sú tu úplne nevývažené zvuky.. s tými zvukami mi to pripadalo ako tá parodia z pána prsteňov, ked do príjemnej mäkkej melodie zrazu vyskočila príšera s hlasitým zavrčaním. A vôbec?Ten citát : ,,Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede.´´ .. tak myslím že Arthur C. Clarke, keby toto videl asi by sa na tvorcov pozrel a zaťukal si pár krát prstom po spánkoch. Ale tvorcovia, nech si tento citát pritisnú k srdcu, vdaka výsledku filmu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta učitelka mi strašně moc připomínala našeho bývalého matikáře, kterého jsme měli na střední škole. Oba dva by si klidně mohli podat ruce. Z celého kratičkého příběhu mě nejvíce zaujala ta pointa. Ta byla moc dobrá. Také to samozřejmě mohlo celé dopadnout úplně jinak. Tohle je určitě složitejší téma, takže se nedá v nějakých sedmi minutách obsáhnout všechno. Takhle to vypadá, že autoři prostě vypíchli to, co se jim zdálo nejdůležitejší a vlastně i nejzajímavější. Nemám problém s tím, že je ten kraťas černobílý. ()

Taio odpad!

všechny recenze uživatele

Ty kokšo, ja som vôbec nevedel kám ten film sa uberal a o čo vlastne ide. Ženská si da džojnta, dostane pár petiek a "frajer" sa hrá na luckomrda a potom to chce sfinišovať? Takéto príbehy sú už tak otrepané, že strach. Začiatky vo všetkom bývajú tragické, hlavu hore a dačo nové. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Trochu klišovité a zkratkovité a na můj vkus příliš moralisticky laděné. Chybělo mi tam něco osvěžujícího a originálního. Na druhou stranu na amatérský film to je velmi slušně nasnímáno, herci nejsou až tak toporní, jak to v podobných snímcích bývá, a hudba je výborná. ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Pár rad autorům do budoucna: 'černobílý' se nerovná 'artový'; 'sociální téma' se nerovná 'silný příběh'(i když tady se výrazně nelišíte od současných českých autorů "profesionálů"); 'amatérský' se nerovná 'špatný zvuk a kamera'; 'láhev červeného v obýváku' se nerovná 'problém s matkou' (i když tady se taky nelišíte od současných českých autorů "profesionálů"); 'dobrá hudba' se rovná 'dobrá hudba' a za tu vám dám půl hvězdy... 1/10 ()

Vierzbowski 

všechny recenze uživatele

I když celkové vyznění je na úrovni těch nejhorších amatérských filmů, které se vyznačují hroznou kamerou, neposlouchatelným zvukem a dřevy místo herců, přeci jen jsou tu věci, které mně zaujaly: celkový styl a využití zkratky při vyprávění + tempo vyprávění. Hudba je podle mého také zvolena dobře, i když sem měl z počátku chuť autora za vykrádání Protektora nakopat do prdele. ()

Dragiii 

všechny recenze uživatele

Amatérský film v pravém slova smyslu. Herecký výkony jsou totiž strašně umělé a chování postav je až neuvěřitelně nepřirozené (vyjma učitelky, která ovšem asi nemusela příliš předstírat a hrát). Celé je to až příliš jednoduché a moralistické a ačkoliv snímek má 7 minut, je tam na můj vkus hodně hluchých míst. I tak si ale tvůrci zaslouží plus za způsob, jakým celé dílo ukončili. ()

Reklama

Reklama