Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Tragický príbeh lásky dcéry kniežaťa Suyanga a vnuka Kim Čong-Sea, ktorý sa odohráva v čase vlády kórejskej dynastie Chosun. Seungyoo je pohľadný a vznešený muž, ktorý vyniká chytrosťou. Princezná Seryeong, dcéra kráľa Sejoa, je príjemná, veselá a temperamentná dáma so zvedavou, ale pritom odvážnou povahou. Obaja sa do seba zamilujú, ale neskôr zistia, že ich rodiny sú oddávna nepriateľmi. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaná. Na 'revenge drama' to má moc dlouhý úvod, na 'romantické drama' víc politiky než romantiky. Někde kolem desátého dílu mě to už netáhlo dál, abych se koukla ještě na další epizodu, a rozjelo se to pak až zase před koncem (který byl přesně takový, jaký jsem se obávala, že bude). Bohužel, bez větších spoilerů nejsem schopná si dostatečně postěžovat. Hodně se mi ale líbila linka s princeznou Kyung Hye a Jung Jongem. Oba jsem je měla moc ráda. Zase na druhou stranu mi Shin Myun ke konci už neskutečně lezl na nervy, a to i přes to, že mi ho ze začátku bylo líto. Objektivně chápu, proč je to tak populární, ale mě to bohužel nenadchlo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete v Koreji v druhé polovině čtrnáctého století projít všemi možnými emocemi a druhy lásky, řekla bych, že tohle je to pravé. Nenávist, důvěra, věrnost, oddanost, nesnášenlivost, zrada, smrt, ale hlavně láska (milenecká, rodičovská, přátelská, …). Zabíjí se tu jako na běžícím pásu, aby se ukázalo, jak je ten člověk nemilosrdný. Riskuje se tu život, aby se ukázalo, jak silný je pocit viny a láska k druhému (ať už jakákoliv). Dokud se hlavní dvoji ještě usmívala a trávila spolu barevné dny, bylo to fajn, člověk se u toho krásně nabil pozitivními emocemi; byla jsem spokojená. Ale jak se to všechno pokazí, barevné dny jdou do kytek a začnou se prolévat litry slz a krve. Netvrdím, že tato tři čtvrtina seriálu byla špatná, ale prostě koukat 20 dílů, jak někdo neustále trpí… Postupem času mě ústřední dvojice začala unavovat, a proto se do mého pole obliby přesunul druhý pár – princezna a její pan manžel, prostě na ně byla radost pohledět a byli to právě oni, kdo mne pohnul k slzám. V podstatě se to nelišilo od jiných korejských historických seriálů, kde je zakázaná láska a politikaření (které zde čítá tak polovinu času, ne-li víc, které mě občas bavilo víc než romantická linka). Samozřejmě to trpí typickým neduhem zbytečně natahované látky, ale tak to je u Koreje téměř pravidlem, proto se snad ani nemá cenu zlobit. :-) Lepší 3*. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Úvodní dosti rozverné díly příliš nevypovídají o následujícím průběhu děje. K seriálu mne dovedla již dříve známá pěkná skladba v podání Baek Ji-yeong a zhlédnutí litovat rozhodně nebudu, i když zmíněná skladba přijde ke slovu jen v úvodu seriálu. Romantiky stále víc než dost, ale především zaujme kvalitně zpracované intrikaření, boj o moc a s tím spojené padání hlav. Postavy jsou většinou dobře vykreslené a zahrané, mnoho z nich se plácá v okolnostech kde se mísí pojmy jako přátelství, zrada či láska, mnohdy včetně vnitřního boje nejen hlavního hrdinky či hrdiny. Ono i hlavní padouch to nemá v hlavně úplně jasné. Logika jako obvykle občas hapruje, zejména v posledních dílech nad tím zůstává rozum stát. Závěr už je moc natahovaný a zakončení samotné mi pak absolutně nesedlo. Ale i přes tyto neduhy v kategorii historických romantických dramat tento kousek obstojí dobře. 74% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama