Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Noc, kdy přepadli kabaret Minských se odehrává v kabaretním světě rozdováděných dvacátých let. Kvakerská dívka Rachel Schpitendavelová (Britt Ekland) přichází do New Yorku s nadějí získat práci jako taneční interpretka náboženských příběhů. Dostane práci v kabaretu Minských, kde ale mají taneční čísla k biblické inspiraci opravdu hodně daleko. V řadě příběhů, které vedou k tomu, že Rachel během jedné půlnoční show u Minských omylem vynalezne striptýz, vystupuje spousta osobitých postav: hlavní komik Chick Williams a sukničkář Raymond Paine ; Billy Minsky, jehož snahy dostat své košilaté show do National Winter Garden neschvaluje Minsky senior, který má celý kabaret pronajatý; gangster Trim Houlihan, který by chtěl kabaret zavřít, pokud ho nevezmou do hry; Rachelin silně nábožensky založený otec Harry Andrews, jenž se ukáže v New Yorku právě včas, aby viděl svou dceru nahou před nadšeným publikem; a také Vance Fowler, samozvaný ochránce veřejné morálky, kterého by chtěl Paine ztrapnit tím, že Rachel předvede náboženský tanec. Film je adaptací stejnojmenného románu z pera Rowlanda Barbera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Smekám před odvahou, se kterou se Mademoiselle Fifi (Britt Ekland, jinak také "bond girl") v kabaretu odhalila, přeci jen v době vzniku filmu ženská ňadra moc často na plátnech nevidíme.___ Noc, kdy přepadli kabaret Minských je film s velmi zavádějím a snad i mnohoslibným názvem, po jehož zhlédnutí nás čeká rychlé vystřízlivění. Hodnotím jej plně v kontextu filmů britského komika Normana Wisdoma, byť se tentokrát jedná o USA produkci. A jako takový, a snad právě proto, nemůže ve srovnání, s především staršími počiny tohoto herce, uspět. Velmi plytký děj je ještě umocněn prapodivným střihem, který se mi ale vůbec nelíbil a jehož logika mi zůstala až do konce utajena.___U Wisdomových komedií si divák rychle navykne očekávat fůru legračních gagů, což se ale v Minských nekonalo. Norman je ve filmu hodně vidět, ale tentokrát není hlavní hvězdou (kdo jí teda ale je?), což snímku hodně uškodilo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Podivně koncipovaný - viceméně sentimentální - pohled na burlesku a šantánovou kulturu 20. let minulého století vůbec. Jediným tahounem je filmu příslib (nepokrytě avizovaný hned v prvních minutách snímku), že ta líbezná a svůdně nevinná dívenka vynalezne striptýz. Kdo by si na to nepočkal, že? :-) ()

stanlyOu 

všechny recenze uživatele

Toto mi nesadlo. Friedkin takýto prešľap asi ešte nespravil, na komédiu málo vtipné a príbehovo plytké. Obrovské sklamanie. 2/10  ()

Reklama

Reklama