Reklama

Reklama

Hit & Miss

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál se točí kolem Mii (Chloë Sevigny), která je transsexuál a na poslední operaci - odstranění penisu - si vydělává zabíjením lidí na objednávku. V jejim životě však nastane zvrat v podobě dopisu od bývalé přítelkyně. Umírající žena si přeje, aby se Mia postarala o svého syna a její ostatní děti. Mia ji jede navštívit, ale přítelkyně už je po smrti a její dospívající děti o opatrovnicí s penisem nestojí. Zvládne Mia, která má dost problémů se svou identitou, se postarat o čtyři děti na venkovské samotě a zároveň nadále vykonávat nebezpečné povolání? (Ben Nevis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

marvan 

všechny recenze uživatele

Chloë Sevigny jako transsexuál odvádí výkon za hranicemi možností. V jejích gestech probleskuje jak klukovský tak ženský šarm a právě tahle matoucí hra s mužsko ženskou identitou jsou podstatou hry. Akční linie vytváří situace, ve kterých se divák i postavy seriálu musí vyrovnávat s tím, jak na hlavní hrdinku/hrdinu budou reagovat. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Už mě omrzely ty tuctové americké seriály, tohle je jedním slovem nářez. Originální, skvěle zpracovaný námět, kde Chloë předvádí svou životní roli. Tak skvěle zahraného transsexuála jsem snad ještě neviděla. A to, že většina tady hodnotí kvůli vlastním komplexům a předsudkům je docela smutné :) ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní britská záležitost, kde se nešetří drsnýma scénama a sprostýma slovama. Po prvním díle zatím solidní, leč trochu pomalá jízda. Ale není třeba zoufat, druhým dílem nám víceméně končí seznamování se všemi zúčastněnými a seriál diváka dokonale pohltí. Každým dílem to graduje a nepustí až do konce. Jedna z nejlepších britských seriálových jednohubek poslední doby. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hvězdička dolů za pomalou stopáž, protože v mnoha minutách se nic neděje. Hlavní děj se točí kolem rodinky, povolání hlavní hrdinky spestřuje spíš pozadí než popředí dění. Děcka jsou ze začátku protivná a nesympatická. Vyvolávají vizuální dojem mentální retardovanosti. V dalších dílech se začne něco víc dít, ale stále je to seriál o pocitech Mii, která má toho dost, s čím se musí vyrovnat. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Krásná Mia má zvláštní povolání. Živí se totiž zabíjením lidí. Jako by to samo o sobě nebylo složité, život se jí ještě zkomplikuje, když obdrží dopis, ze kterého se dozví, že je už jedenáct let otcem. Pokud se snad bojíte, že jsem vám vyspoilil celý seriál, není důvod, všechno řečené se totiž dozvíte během prvních dvou minut (prostřednictvím záběrů velice explicitních, a to jak ve smyslu násilí, tak lidské anatomie). Hit & Miss má příznačný název, neb onou slovní hříčkou dokonale vystihuje nejenom premisu, ale i moje pocity k celému seriálu, a sice někdy se trefí, jindy je úplně mimo. Za většinou tref stojí vynikající herecké výkony (především přesvědčivá Chloë Sevigny, která de facto antihrdince Mie propůjčuje potřebnou hloubku a škálu emocí, a činí ji tak takřka sympatickou) a řada napínavých a emocionálních chvil. Za rány vedle zase může fakt, že H&M často působí neorganicky, jako slepenec několika různých seriálů (což možná i vyplývá z mého popisu příběhu), a mnohdy vypadá, že sám neví, jestli je dramatem, thrillerem nebo dokonce komedií. Nepomáhá ani to, že příběh má, když ne nezbytně logické díry, tak alespoň celou řadu nezodpovězených otázek, které zbytečně ruší. Po celou dobu jsem se vlastně slušně bavil, a kdyby seriál nabízel konzistentnější tón a tempo, a třeba i nějaké vysvětlení historie postav, mířil bych se svým hodnocením určitě výš, takhle je to přesně na rozstřel mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama