Reklama

Reklama

Hit & Miss

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál se točí kolem Mii (Chloë Sevigny), která je transsexuál a na poslední operaci - odstranění penisu - si vydělává zabíjením lidí na objednávku. V jejim životě však nastane zvrat v podobě dopisu od bývalé přítelkyně. Umírající žena si přeje, aby se Mia postarala o svého syna a její ostatní děti. Mia ji jede navštívit, ale přítelkyně už je po smrti a její dospívající děti o opatrovnicí s penisem nestojí. Zvládne Mia, která má dost problémů se svou identitou, se postarat o čtyři děti na venkovské samotě a zároveň nadále vykonávat nebezpečné povolání? (Ben Nevis)

(více)

Recenze (17)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Krásná Mia má zvláštní povolání. Živí se totiž zabíjením lidí. Jako by to samo o sobě nebylo složité, život se jí ještě zkomplikuje, když obdrží dopis, ze kterého se dozví, že je už jedenáct let otcem. Pokud se snad bojíte, že jsem vám vyspoilil celý seriál, není důvod, všechno řečené se totiž dozvíte během prvních dvou minut (prostřednictvím záběrů velice explicitních, a to jak ve smyslu násilí, tak lidské anatomie). Hit & Miss má příznačný název, neb onou slovní hříčkou dokonale vystihuje nejenom premisu, ale i moje pocity k celému seriálu, a sice někdy se trefí, jindy je úplně mimo. Za většinou tref stojí vynikající herecké výkony (především přesvědčivá Chloë Sevigny, která de facto antihrdince Mie propůjčuje potřebnou hloubku a škálu emocí, a činí ji tak takřka sympatickou) a řada napínavých a emocionálních chvil. Za rány vedle zase může fakt, že H&M často působí neorganicky, jako slepenec několika různých seriálů (což možná i vyplývá z mého popisu příběhu), a mnohdy vypadá, že sám neví, jestli je dramatem, thrillerem nebo dokonce komedií. Nepomáhá ani to, že příběh má, když ne nezbytně logické díry, tak alespoň celou řadu nezodpovězených otázek, které zbytečně ruší. Po celou dobu jsem se vlastně slušně bavil, a kdyby seriál nabízel konzistentnější tón a tempo, a třeba i nějaké vysvětlení historie postav, mířil bych se svým hodnocením určitě výš, takhle je to přesně na rozstřel mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY MÁŠ PTÁKA?“...... /// Myslel jsem, že všechno podstatný bylo řečený v úvodu (střelba a sprcha), a vod tý chvíle si to už budu jen užívat. HOVNO! Nesympatický prostředí, nesympatičtí parchanti (děti vole), ale i Mia. Ten (anglickej) vidlákov je kapitola sama pro sebe. Jeden nadsamec, kterej píchá snad i ryby (v rybníku) a kterej by se parádně vyjímal i v takový prdeli, jako byl Yorkshire Mortlake. Ale všemu vévodí podivínskej babochlap, neschopnej rodinnýho života, jenž ,,zdědil“ 4 parchanty. Sirotci jsou to na zabití, a není to ani vtipný, ani drama (na který si to hraje), ani tomu nevévodí drsňácká akce. Společný maj jedno - všichni mě víc serou než bavěj. Jedině snad kdyby Mia všechny ty parchanty a vesničany …. (jako krouhla). To by mohla bejt prdel. Ale takhle …. taková Vágnerová byla proti babochapovi drsňačka jak kráva. Všechno to líčení, mateřský komplexy, taky strejda Liam (pičo, tys v tom obludáriu chyběl!!!!!) mně (i tobě!) chce naznačit, že tady jde vo víc: vo vnitřní pohnutky, těžkej souboj mezi hormonama a mozkem (city) a vyjasnění si, jestli jsem Ryan nebo Mia. Tohle je většinu času zralý na rychloposuv (to mělo mít 20 minut!). Fascinovaní seriálem tak určitě budou transky co chtěj otěhotnět, 16tky čekající parchanta s 50tiletým vidlákem, a všichni co si myslej, že chlap řízlej ženskou je tou nejlepší volbou. Soráč, tohle jde mimo mě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju v takový prdeli, že i transka je dobrá… 2.) Za dveřma stojí blondcka a mele něco vo tom, že je můj fotr. 3.) ,,Fr“ je debil. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí, zajímavé postavy, zajímavé zápletky, to vše podávané ve střízlivém britském stylu. Člověk by litoval, že nepokračují další série. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní britská záležitost, kde se nešetří drsnýma scénama a sprostýma slovama. Po prvním díle zatím solidní, leč trochu pomalá jízda. Ale není třeba zoufat, druhým dílem nám víceméně končí seznamování se všemi zúčastněnými a seriál diváka dokonale pohltí. Každým dílem to graduje a nepustí až do konce. Jedna z nejlepších britských seriálových jednohubek poslední doby. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Komu by vadila ženská s penicem, pokud ji hraje Chloë Sevigny? Dobře vytvořená a ještě lépe zahraná postava. Seriál je plný kontrastů a ožehavých témat – vraždy, rodina, děti, sex s transvestitou, znásilnění, ... Má takový tip, že 2. řada by se mohla odvíjet trochu ve stylu Weeds. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Už mě omrzely ty tuctové americké seriály, tohle je jedním slovem nářez. Originální, skvěle zpracovaný námět, kde Chloë předvádí svou životní roli. Tak skvěle zahraného transsexuála jsem snad ještě neviděla. A to, že většina tady hodnotí kvůli vlastním komplexům a předsudkům je docela smutné :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obsazení Chloe Sevigny byla trefa hodná Robina Hooda. Její projev překonává i ta nejpřísnější měřítka a všechno ostatní zatlačuje do pozadí. A to všechno ostatní jsou natolik "běžné" věci, jako je vynikající scénář, perfektně napsané postavy a dokonalý casting. Blahořečím náhodě, díky které jsem na tento seriálový klenot narazil. 100% ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Chloë Sevigny jako transsexuál odvádí výkon za hranicemi možností. V jejích gestech probleskuje jak klukovský tak ženský šarm a právě tahle matoucí hra s mužsko ženskou identitou jsou podstatou hry. Akční linie vytváří situace, ve kterých se divák i postavy seriálu musí vyrovnávat s tím, jak na hlavní hrdinku/hrdinu budou reagovat. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

S životem jako má Mia nemůže být nic jednoduché a scenáristé se v jejím trápení doslova vyžívají. Vrší na ní jeden problém za druhým a nic jí nedávají zadarmo. A není v tom sama, snad každá postava si prožije svých pár chvil pekla a sáhne si až na dno. Občas si říkám, že je té syrovosti a krutosti snad až moc. Sílu prohlubuje i to, že ti nejhorší zahráli na pět hvězd, většina na šest a Chloë Sevigny je i tak nechala daleko za sebou. Hit & Miss není lehký na sledování a to že dává život do perspektivy, je jenom slabá náplast. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně originální a netradiční, ale bohužel krátký seriál. Je to škoda, jelikož Hit and Miss by určitě ještě měl potenciál něco nabídnout. Drsný britský venkov, sprostý slova, skvělá hudba a excelentní Chloe fungují moc dobře. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hvězdička dolů za pomalou stopáž, protože v mnoha minutách se nic neděje. Hlavní děj se točí kolem rodinky, povolání hlavní hrdinky spestřuje spíš pozadí než popředí dění. Děcka jsou ze začátku protivná a nesympatická. Vyvolávají vizuální dojem mentální retardovanosti. V dalších dílech se začne něco víc dít, ale stále je to seriál o pocitech Mii, která má toho dost, s čím se musí vyrovnat. ()

mauinka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po dvou dílech, víc nedám. Seriál, kde mi není sympatická ani jedna postava nemůžu sledovat a ještě se táhne jak smrad. Za mě ne. ()

durdos 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantné. Briti opäť na jednotku. Fantastická kamera, úžasné obrázky, pohlcujúca muzika, perfektná réžia, a Chloë jednoducho dokonalá!!! Nenudil som sa ani chvilku. Absolútny "Fook Off". ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Seriál je něco jiného než jsem podle popisu a plakátu čekal. Aby bylo jasno - střílení, zabíjení, akce a vlastně i děj tady hrají druhé housle. Seriál stojí a padá na pocitech a vnitřním boji hlavní postavy, která má prsa i penis a neví jestli je máma nebo táta... Ta faktická prázdnost mě neskutečně ubíjela a nebýt toho, že jsem byl ubytován v hotelu s přetíženou wifinou, takže jsem si nemohl stáhnout něco jiného, tak bych to vůbec nedokoukal... Dovedu si ale představit, že cílová skupina bude hodnotit zcela odlišně už jen z toho důvodu, že trans obsahu zase tolik není. ()

Reklama

Reklama