Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé Marii zemřela maminka a otec se znovu oženil. Nevlastní matka i její dcera Clothilda byly zlé a udělaly si z ní služku, která musela dělat ty nejhorší práce. O devět let později při příležitosti jednadvacátých narozenin prince Leonharda byl uspořádán veliký ples, kam byly pozvány všechny mladé dívky včetně Marie. Když se zmínila, že by také chtěla jít na ples, macecha to zakázala a dala jí přebírat hrách. Marie byla smutná a šla si poplakat k matčinu hrobu. Znenadání se tam objevily krásné plesové šaty a bělouš, který ji odvezl na ples. Když princ spatřil Marii, byl okouzlen její krásou. Přesně o půlnoci dívka zmizela. Princ proto uspořádal další den bál, tajemná kráska opět přišla, a když odbila půlnoc, po dívce se slehla zem. To se opakovalo i potřetí, tentokrát ale Marie ztratila na schodech před zámkem stříbrný střevíček. Princ nechal rozhlásit, že ta, které střevíček padne, se stane jeho ženou. (TV Nova)

(více)

Recenze (15)

Lur 

všechny recenze uživatele

Na německou pohádku velice slušné. Plusem byli i pohlední a sympatičtí herci v rolích prince, Popelky a rádce + věrohodně zvládnutá pěkná macecha :-) Minusem praštěný kapří strýc..ale což - i ten se dal přežít.. V komentáři k obsahu se píše o hodné víle - tak tu jsem tam ani nezahlídla..jen mluvícího holuba..:-))) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Německé pohádky jsou zvláštní, jen velmi vzácně se povedou, tohle je zrovna jedna z těch čestných výjimek. Nefiguruje tu kmotřička víla ani tři oříšky, zas na druhou stranu, máme tu kouzlící lísku a mluvícího holuba, takže se jako diváci o kouzla nemusíme cítit ošizeni. Popelka je roztomilá holčička a krásná slečna, Klotylda je obtloustlá zrůdka v obou věkových provedeních, princ i jeho rádce jsou vcelku sympaťáci, byť se mi tyhle mládežnické kategorie už soudí trochu těžko. Strýc šílenec je roztomilý a jeho kapři jsou svými přednostmi trůnu hodni všichni. Trůn však, v duchu pohádkových tradic, obsadí princ s Popelkou. Krom hezké Popelky je tu tedy i velmi krásná macecha a musím říct, že Popelčin tatínek se také rodičům povedl. Brutální náznak při úpravě nohy pro malou botku potěší srdce nejednoho sadistického dítka. Jen by mě zajímalo, jak se dá chodit s useknutou patní kostí, tedy, krom toho, že špatně. ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná verze Popelky z produkce německé ZDF. Tentokrát má Popelka jen jednu nevlastní sestru, rodina žije ve městě, otec je obchodník suknem, macecha je drsně zlá a jako vždycky si otce otočí kolem prstu. Z oblíbených motivů je tu mluvící holoubek varující prince a lískový keř, jejž Popelka vysadí na hrobu své matky. Vtipný je autorský motiv s kaprem (když se princ včas neožení, království bude vládnout kapr jeho strýce). Jediným dramatickým motivem je přiseknutí nohy zlé sestry (na rozdíl od jiné německé verze z produkce Das Erste z roku 2011 se tu osekává pata :-). Důležité je, že zlu nakonec není odpuštěno, ale je celkem vtipně potrestáno. Suma sumárum pěkná vtipná pohádka s milými herci, výpravou i hudbou. Nevím, zda pohádka už šla někde s českým dabingem, viděla jsem pouze původní německou verzi. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Zvláštní zpracování Popelky. Je nevychovaná, jezdí sama na koni, má tlusťoučkou sestřičku (jednu), s otcem prapodivný vztah a filmu vlastně vévodí spíš podivné rybí (kapří) království s praštěným strýcem na trůně. Ale chválím moc pěkně vybranou macechu a roztomilého prince, který je schopen skočit do hořícího domu pro dívku, u které si ani není jistý, jestli je to ta, ve kterou doufal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Takové to televizní německé "jakš takš" něco. Což je bohužel k naší ostudě lepší než drtivá většina toho, co se dnes za pohádku vydává u nás. Popelka není úplně marná, ale co mi utkvělo v hlavě nejvíc je sekáček v ruce zlé macechy. Tvůrci hororů by si mohli vzít ponaučení, že stačí naznačit a nechat pracovat fantazii. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama