Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva excentričtí staří mládenci se náhodou jeden večer potkají. Během večeře zjistí, že mají mnoho společného s ohledem na své životní zvyky. Oba je stále přitahuje kouzlo žen, oba jsou zamilování do svých mnohem mladších hospodyň. Záhy se ukazuje, že nemilují dvě různé ženy, ale oba tutéž dívku. A zde začíná jedno z nejneobvyklejších a nejriskantnějších dobrodružství jejich života. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bertrand Blier je ďábel, to už vím! Vždycky mě fascinuje, jak dokáže Blier pracovat s herci, jak osobité výkony dokáže z nich dostat v rámci naprosto absurdních postav, v tomto případě i takových, s nimiž dosud nespolupracoval. Philippe Noiret v 73 letech exceluje stejně jako zamlada, navíc v zcela nečekané poloze morousovitého dědka s vášnivými city k mnohem mladší ženě. Michel Bouquet, slavný představitel slizkých záporáků, mi snad poprvé byl sympatický a pánům dohromady to náramně šlapalo. Odzbrojující přestřelky v dialozích ("Můj syn je hetero!" / "Pak je velmi pasivní hetero!"), ke všemu na témata, jaká by se na první pohled zdála vzhledem k věku i získanému respektu obou herců nanejvýš nedůstojná, zvládají spolu s naprostou grací. Mistr absurdního humoru na filmovém plátně opět kašle na zaužívané konvence a to nejen v samotném provokativním příběhu. Blierův nezaměnitelný rukopis se přenáší i do formy, kde bouří hranice mezi časem i prostorem, vyprávění příběhů postav ztvárňuje bez oddělení retrospektivy od přítomnosti. Pikantní sexuální historky plynou ve vybraném prostředí jako na divadelní scéně v propojení vyprávěného a rozehrávaného, za asistence nahlížejícího svědka. Po většinu času obrovský zážitek, nicméně nepotěšilo mě samotné zakončení... To už mi přišlo na hraně, navíc škoda je, že Blier nedokázal svou hru ukončit jinak, než primitivním výstřelkem v nemocničním sále, kde se to hemží nemorálnostmi, má to šokovat a být i šíleně vtipné. Narozdíl od předchozího děje na mě závěrečné scény nadržených pánů v „akci“ působily dost trapně, neúctivě a je mi tak líto, že nemohu kvůli tomu dát plný počet. 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Roku 2003 natocil pan CernyEt 2 super filmy - poslednych Prhnilych a toto. Pravy oddych ako ma byt, s kopou kvalitnych dialogov a situacneho humoru : 77 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Děj výstřední ještě víc, než je u Bliera obvyklé. Oba hlavní herci výborní, dialogy ujeté, děj nespoutaný časem ani prostředím, bohužel vyústění trochu rozpačité. (70%)  / / /Název asi znamená "žádoucí ženy" a přeložené volně podle smyslu jako ROŠTĚNKY/ ()

Reklama

Reklama