Reklama

Reklama

VOD (1)

Pilot Valle dostane vyhazov a opustí ho manželka. Jelikož je však situace na trhu práce stejně zoufalá jako on, rozhodne se pro dramatické řešení - vydává se za ženu, aby se mohl ucházet o místo ve společnosti, která shání pilotku. Valle je pilot, kterého opustila štěstěna. Vyhodili ho z práce, rozvádí se a žije se svou sestrou v domě u rodičů. Matka ho nemá ráda, setra ho nemá ráda, syn ho nemá rád a bývalé manželce je ukradený, protože je zaneprázdněná vdavkami s bohatým staříkem. Samo nebe však jednoho dne sešle Vallemu do rukou inzerát firmy, která shání pilota. Jediný háček je v tom, že - a to se podržte - je nabídka určena pouze uchazečkám opačného pohlaví. Chce to jen trochu rtěnky a punčocháče a z Valleho je rázem Maria Anderssonová. Onu práci dostane a začne pořádná legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná komedie si ušila bič sama na sebe námětem. Muž převlečený za ženu, aby dostal práci, není novátorský nápad, ale to by tolik nevadilo, jako spíš pohrávání si s motivem povinných kvót, který ve Švédsku musí zákonitě zobrazit korektně. Já jsem jejich zastánkyně, ale v převlekovém příběhu se to nepovedlo. Zamaskovaný muž se začne chovat jako karikatura ženy a muži přehrávají macho typy. Navíc, proč se najednou zkušený pilot zachová v krizové situaci jako hysterka? Že by převzal karikování ženské role až do detailu? To pak poselství filmu o tom, že není důležité pohlaví, ale osoba, zcela popírá. ____ Nefunkční jsou i vedlejší motivy, kdy čerstvě rozvedený otec vypráví svému malému synkovi s nadšením, že se nově zamiloval do jakési cizí slečny. Jo, přesně to chce dítě, které cítí nejistotu z rozpadu rodiny, slyšet. Další karikaturou ženství je hrdinova neschopná a feministická sestra - to jako, bratři Švédi, myslíte vážně, že feminismus = neschopnost, potlačování ženství a všeho mužského? Takové maloměšťácké zpátečnictví bych od švédského filmu nečekala. ____ Konec snímku se úplně rozpadl, když dívka nejdřív muže odmítá a hned v následující scéně - nevysvětleno jak - už s ním tvoří pár. Ani ta slepota malého dítěte, snad původně zamýšlená jako metafora, že oči často pravdu nevidí, není vůbec využitá. ____ Nezasmála jsem se, ani nepobavila. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tootsie to samozřejmě konkurovat nemůže už je kvůli tomu, že Hoffman je přeci jenom trošku jiný kalibr. Ale i na tohle se dalo koukat. Jasně, místy to bylo hodně přitažené za vlasy, ale z filmu čišela taková až neseverská pohoda a povedlo se i sympatické obsazení, pokud tedy nepočítám ex-manželku hlavního hrdiny, která byla ovšem správně na pěst. Nic, co by v člověku zanechalo zvláštní dojem, ale ani nic urážejícího. 55% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo vôbec nie zlé, no tvorcovia tohto filmu si mohli rozmyslieť, či chcú z toho robiť komédiu alebo dramatický film reflektujúci závažnú tému diskriminácie a k čomu by mohli byť v dnešnej dobe ľudia až tlačení kvôli nadmerným podmienkam zamestnávateľov. Bohužiaľ, ako kombinácia oboch žánrov to fakt pôsobilo roztržito a teda napokon nie príliš vydarene. A to je podľa mňa dosť škoda, lebo keby sa sústredili len na jeden žáner, mohlo to stáť naozaj za to. No zas tu máme ďalší dôkaz, že severský humor býva často plytký a ich komédie vo väčšine prípadov nestoja za nič. ()

ikre 

všechny recenze uživatele

Nezapře to velkou inspiraci u Tootsie, některé věci jsou až příliš přitažené za vlasy. To, co je uvěřitelné u Dustina Hoffmana (protože jeho postava je herec a ženu prostě zahraje), zde moc uvěřitelné není. Zajímavé je, že hlavní hrdina nevypadne z role ženy ani při ohrožení letadla. Ale jinak je to docela dobře natočené, bavilo mne to. Některé momenty jsou originální, např. žádost o rande během rektálního vyšetření :-) ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Ano je to opravdu taková švédská Tootsie ikdyž u mě je nejlepší převleková komedie jednoznačně Táta v sukni.. ne že by byl Kokpit špatnej film, ale při sledování jsem si uvědomil, že jsem těch převlekovejch komedií už viděl dost a tim pádem už to tak nepobaví, ale i tak je to na Švédsko dobrá komedie.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Švédsku ve městech Göteborg, Västerås a Stockholm. (Terva)
  • David Bonté Atterberg, který hraje malého Linuse, je sám nevidomý. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama