Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albin (Patrik Almkvist) a Ida (Lisa Henni) sú šťastný pár, ktorý si vyrazil spolu s Idiným bratom Simonom (Patrick Saxe) a niekoľkými priateľmi na chatu do temných švédskych hôr. Keď dorazia ku chate, na ich prekvapenie ju nájdu zamknutú, a preto musí jeden z nich vliezť cez okno. Chata je opustená, akurát sa na podlahe nachádza sekera, ktorá do prostredia nezapadá. Bezstarostní priatelia si z varovných znakov nerobia ťažkú hlavu a pustia sa do divokej párty, behom ktorej vyjdú na povrch viaceré konflikty medzi nimi. Pod podlahou chaty na nich všetkých čaká nemilé prekvapenie, ktoré bude pre viacerých mať smrteľné dôsledky... (ShortyIC)

(více)

Recenze (70)

verbal 

všechny recenze uživatele

Švédové vrací úder. Po zaoceánském zprznění Mužů, co nenávidí pipiny se rozhodli pomstít. A vybrali si k tomu klasiku světového hororu, Zlé mrtvé. Ano, ti z Göteborgu umí být také zlí, nicméně chybí jim dva podstatné prvky, a to nasraný Brús s motorovkou a Raimiho psychopatologický talent! A tak si Olaf, Gunde, Helga a pár dalších porážkových Švédů jen hodinu a půl unyle vyhryzávají z těl masové kuličky zcákaní kečupem a bezostyšný, nudný plagiát bez chuti a zápachu je na světě. Už jen čekám, až nám začne Ikea servírovat v bufáči hamburgery ze sobího masa z nuceného výseku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemůžu souhlasit, že Wither měl "malý" rozpočet. Ba naopak. Na to, jací jsou jeho tvůrci filmařsky neschopní amatéři, byl rozpočet nejspíš vysoký až příliš, protože alespoň to gore vypadá fajn a vizuálně se trochu atmosféry občas taky vykouzlit podaří (minimalistická výprava obyčejné staré chalupy v lese a deštivé počasí dělají svoje). Ve všem ostatním se ten film ale vůbec nechytá. Zaprvé, tvůrčí invence nula. Nepřiznaná vykrádačka Evil Deadu, která se bezpochyby chtěla svézt na případném úspěchu oficiálního remaku. Zadruhé, postprodukčně zprasené - především špatný střih. Kvůli tomu nemá film ani špetku napětí a atmosféry (s výjimkou první sklepní scény, kde se první holčina nechá posednout), ba co víc, násilné scény nejsou ani trochu intenzivní. V oficiálním remaku Evil Deadu mě fyzicky bolelo každé říznutí/píchnutí/seknutí, Wither v tomto ohledu nezapůsobil vůbec nijak. Gore a krev se tu prostě jenom vyskytují, ale vtahující/znechucující efekt to nemá pražádný. Zatřetí pak velmi špatní herci. Zase bych mohl "porovnávat" s remakem Evil Deadu, ale to bych byl nespravedlivý, ten je produkčně jiná liga. Každopádně i ve srovnání s podobně nezávislými horory jsou zdejší herci vážně slabí. Svým způsobem je mi výsledné kvalita filmu líto, protože určitý fanouškovský zápal z toho cítit je. Ve zkratce: Wither působí, jako kdyby se nějaký fanoušek Evil Deadu pokusil natočit poctu - v dnešních podmínkách, za peníze odpovídající tehdejšímu rozpočtu. Bohužel jen asi zhruba s desetinkou talentu a nápaditosti Sama Raimiho. Nic než rozpaky pak v takovém případě cítit nemůžu. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

V roce 2012 jsem sehnal hroznou kvalitu a tak mne nebavilo se na to koukat. Teď jsem sehnal blu ray a jedním slovem "strašné". Jen krvavé huby a řev, na to se opravdu nedalo dívat! TOTAL SRAČKA! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka kamarátov si vyrazí na chatu, jednu z nich to tam pekne posadne, zmení sa na démona / zombíka a môže sa začať masaker. Po dlhých týždňoch hororového sucha som opäť raz spokojný, dokonca takmer nadšený (hviezdu musím v tomto prípade strhnúť za dosť roztrasenú kameru, ktorá mi vadila). Švédi sa totiž rozhodli nakrútiť svoju vlastnú verziu Evil Dead, a aj keď je rozpočet evidentne "trochu" (:-D) nižší, odviedli poctivú robotu - je to krvavé jak hovado, plus parádne masky a gore!!! Ja tieto lesno-chatové démonické splattery proste môžem (a vyhľadávam), takže mi neostáva nič iné, len s úsmevom zatlieskať, pretože ustrelených či odpílených hláv a končatín je neúrekom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wither je slušně krvavý, nízkorozpočtový horor, který vesele kopíruje Evil Dead ve všech směrech, ale komu to nevadí, tak se zde může slušně zabavit. Gore je perfektní, má tmavě červenou až černou sleazy barvu a jeho dostatek ! Avšak kamera na mě působila lehce televizním lookem, herci jsou slabí a napětí zde skoro není,což je škoda, ale na jedno kouknutí s vypnutým mozkem, je to slušná řezba. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu si myslím, že není žádným tajemstvím, že film "kopíruje, vykrádá, oslavuje, remakuje, prequeluje, ..." a já nevím co ještě třeba...kultovku Evil Dead (1+2). Je to ale zvláštní film a měl sem s jeho hodnocením dost problémy. Na jedné straně příšerné prostředí, špatné, nudné, nevybavené, bez detailů (třeba na zdech), prostě holé zdi ... To je špatný a vytváří to, jak již bylo řečeno, dojem nízkého rozpočtu amatérismu apod. Na druhé straně pak máme ale dostatečný počet hezkých, docela sympatických postav. Hlavní hrdin(k)a, který vše přežije je sympaťák(čka)-k"amufláž" kvůli spoileru... :-) A to hlůavní co zde máme, tak jsou přeměny herců v odporné (ale fakt hodně nechutné a odporné!!) zombies a potomvšechna možná brutalita postupně, v pomalejším tempu, ale detailně, naprosto detailně z blízka zabírané rozsekávání, bodání, podřezávání, ... ehm ... a spousta dalších srandiček. Kvalita GORE je na hodně vysoké kvalitě, za poslední dobu jedna z nejlepších ... navíc snad galon umělé krve. Ten barák je ve finále úplně vymalovanej na rudo ... No krvák, zombárna drasťárna ... Za sebe doporučuju, ale EVIL DEAD žije, tohle ho max oslavuje ... ;-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ať už Wither je vykrádačkou nebo ne, já se u něj bavil. Film jede podle toho nejklasičtějšího mustru, v němž nějaká chata v lesích je výživnou úrodou zla pro skupinku teenagerů. Duo Laguna/Wiklund očividně cucali rozpočet i z prstů na nohou, naštěstí vsadili na jednu kartu, a tou je samozřejmě gore. Všechny ty vystřelené mozkovny a ukousnuté pysky vypadají skoro báječně, takže ani nevadí, že casting tvoří snad jen tvůrců kamarádi a atmosféra dává o sobě vědět minimálně. Bod k dobru i za to, že když hrdina proskočí oknem, je skutečně zraněn, a neběhá před démony jako Bolt. Palec tedy nahoru. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Wither si může podat ruku s Raimiho Evil Dead, jelikož naprosto ukázkově zkopíroval všechno, co jsem u Raimiho originálu kritizoval. Mizerné triky, žalostné masky a prachbídné herecké výkony. O hloupoučkém scénáři ani nemluvě. Nepovedená kopie nepovedeného originálu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Veľa viet k tomu netreba. Marketingový ťah na E,.Dead , ktorý nesiaha originálu ani po prvú skicu. Obludne zohyzdená snaha o xerox - ani ten nevyšiel. Postávajúca figurína v daždi ma pobavila a musela som pridať bodík. Inak ZLÁ FILMOVÁ SPRÁVA. Proste nezmyselná snaha preložená nevydareným "gore" HAHA. A čo sa týka rozpočtu - ten si prerozdelil ten pouličný cast.( dúfam ,že Sonny/ Tommy nezamýšlajú niečo podobné ) ALLES KLAR ? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Albine dostáva od otca dar v podobe opusteného domu uprostred lesa. Jedného dňa podniká s pár priateľmi uvítaciu párty. Večerná zábava sa však po krátkej chvíli nečakane mení na boj o život. Z podzemia suterénu starej chaty sa na povrch dostáva staroveké zlo. Zombie príbeh slabšieho priemeru s biednym hereckým obsadením, ešte horším hraním, no s množstvom veľmi slušných gore scén. Jednohubka – 50%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová variácia na Evil Dead ktorá spočiatku vnukne myšlienku čo keby zombíci nezomreli po strele do hlavy sa časom zmení na uškriekaný krvák bez absolútnej tvorčej invencie či nejakého väčšieho budovania napätia. Takéto filmy len potvrdzujú že pred 30 rokmi Raimi natočil proste hororový klenot. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Evil Dead, Cabin Fever a Noci oživlých mrtvol. Skupina mladých obětí v chatě s bubákem ve sklepě. Co je fajn: les, komorní hudba doprovázející lyrické obrazy stromů, travin a krajiny vůbec, část gore efektů (provrtání hlavy, uřezání hlavy, protáčející se oči) a bouře. Co je k smíchu: část gore efektů a akcí démonů, případně boj pěstmi, židlemi a jiným náčiním o život. Kontrolní otázka: lze bubáka zabít kuchyňským nožem? Druhá kontrolní otázka: přežije blbá blondýna (jejda, tady jsou hned dvě)? Strašení nula, srandy kopec. Pěkná je devastace hlavních postav, které se proměňují, různě zraňují, padají ze schodů, dírou v podlaze či skáčou z okna....Na dobrou noc jako jednohubka ideální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čistá, krvavá gore zábava, miestami tak trocha splatter. Prvá polovica je veľmi dobrá, dokázala navodiť nepríjemný pocit očakávania niečoho zlého, niečoho tajomného. V druhej polovici sa snímok preklopí do spomínaného masakru, ktorý zo začiatku baví náramne, neskôr však stereotyp naháňačiek a bitky so zombíkmi začne trocha nudiť. Chcelo to pridať na atmosfére a udržať napätie po celý čas. So záverom som spokojný, celkom pôsobivé a mrazivo nepríjemné. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Až na celkem vydařený gore mě tenhle kousek ničím neoslovil. Hodně slabej vývar Evil Dead. Sice krvavej, ale nikterak originální. Musím se přiznat, že mě to víc nudilo než že by mě to mělo bavit. Bez zvyšování napětí a se strašně natahovaným koncem. Bylo mi úplně jedno jak to dopadne, což taky o něčem svědčí. Navíc mi chybělo nějaký to pořádný vysvětlení kde, kdy a proč se to zlo stalo. Vysvětlení tohoto filmu, který se vlezlo do tří vět je, že jde o nějakou legendu, kterou jednomu z účastněných vyprávěl jeho děd. Fuck off tohle u mě neobstojí. Tohle je normální zombie horor, kterých jsou mraky. A tenhle určitě nenabídne nic navíc. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím takmer doslova s tým horným komentárom (až na tú vec s novým Evil Dead). Ale aj tak mi to príde na tri hviezdy. Masky a gore sú totiž natoľko dokonalé, že dokážem prekusnúť aj fakt, že to nemá poriadny dej (90% scenára spočíva v boji s posadnutými a útekom pred nimi), ani tempo. Guilty pleasure. A scéna v pivnici geniálna ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Wither je očividnou kopií jednoho z nejlepších hororů všech dob, Evil Dead... Kopií sice extrémně levnou, ale druhou stranu dostatečně krvavou a chvílemi i dosti nechutnou, takže pokud hledáte nenáročnou podívanou, s kvalitními maskami a ještě kvalitnějším gore, u tohohle kusu chybu prostě neuděláte... Já byl v rámci možností docela spokojen... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že sleduji nízkorozpočtovou verzi Evil Dead a podle komentářů koukám, jsem ho neměl jediný. Atmosféra skvělá do scény, kdy frajerku cosi posedne ve sklepě (+ scéna na hajzlu). Jenže pak se všechno nějak vytratilo a mě to úplně přestalo bavit. Čekal jsem, že nejdříve bude nějaký mejdánek, holky se pěkně ukážou, ale ono nic. Jako Gore je tu strašně super, je to fakt parádně krvavý, ale je to tak strašně nezáživnýýýýýýý. Stává se to u mě málokdy, že při takovým krváku, sebou hážu nudou a proto pouze dvě hvězdy, fakt škoda. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Švédský film od kterého jsem nic nečekal a nakonec jsem dostal takovou levnou poctu Evil dead. Je pravda že to není nic nového a zméněný Evil dead to vykrádá kde se dá, ale čert to vem když je to dobře natočený. Tenhle film má dobrou atmosféru, parádní krvavé gore efekty které nepůsobí zbytečně samoúčelně. Fakticky jsem se nenudil a i když herci byly spíše horší tak dám 4*, jen škoda že sem tam se zdá film být lehce natahovaný ale čert to vem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašná diletantská sračka, která vlastně od A do Z vykrádá Raimiho Smrtelné Zlo.Příšerný scénář, plný totálně debilních chyb, ze kterých se mi chtělo zvracet.Nejvíc mě pobavil ten lovec, kterej spálil svoji rodinu bez jediný emoce a navíc tam nechal ty děti v klidu jít, aniž by je varoval a když už je kurva pozdě naběhne do chaty a začne píčovat.Nelogické chování každé postavy...jdem do lesa...ne nejdem nezvládnem to tak v běhnem zpátky do chaty plný zombíků.Tvl poser mě na holý záda.Tady se sešla kupa seveřanů s nulovým talentem a natočili vlastně jen neoriginální vykrádačku a navíc si dovolili udělat ve scénáři takový sračky, že byste dvojici režisérů nejraději nakopali do prdele a to museli tuhle debilní mrdku režírovat ještě dva ty píčo.Kdyby se to honosilo nápisem (amatérský film) hvězdu bych přitlačil, tohle je ovšem pouze špatný vtip a 1* dám z milosti za skvělý konec, který mě konečně trochu pobavil.Jinak vlastně totální odpad, těch 52% je opět těžce neobjektivních, protože tohle prostě skoro odpad je, ale to, že tady je parta neobjektivních debílků bez filmového vkusu už sem si za ty roky tak nějak zvykl.15%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Po dvacátém kýblu umělé krve už mě to nějak přestalo bavit, páč to bylo pořád dokola, bez kouska originálního nápadu a hlavně totálně bez napětí. Chata to nicméně na švédské poměry byla hnusná a nejvíc mě pobavilo, jak se do takové zapadlé prdele a ušmudlaného baráku jedna z účastnic nastrojila. Bílé minišatičky á la maturitní ples do lesa, to může napadnout jenom blondýnu. ()

Reklama

Reklama