Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $7,385,015Tržby Celosvetovo $14,152,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tuctová omáčka, ktorá nemá dohromady čím strhnúť ani prekvapiť v réžii bez nápadu, na škodu je to zaujímavé obsadenie, Ford na krátko je otras /25%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimo Homosworta juniora, kterého jsem měl celý film chuť mrdnout pánví přes držku, aby získal alespoň trochu přijatelný herecký výraz, se jedná o skvěle obsazený a zábavný napínač, který místní klika poďobaných, umaštěných přívrženců predikátové logiky opět nechala krutodrsně v modrých číslech. No, ani se jim nedivím, kdejaký mentálně retardovaný homix, co tady pak erudovaně pětkují, je totiž aristotelovsky tolik precizní. I přes ten krutý castingový error to neváhám oroštovat plnou palbou, jednak proto, abych ty šachisty trochu vyvážil a druhak, protože si Starýmuž mohl na to čórování nejnovějšího, ukrutně chytrého Samsungu u Ševroletu najmout třeba Lautnera nebo Patyzóna, a opět by to skončilo obludným, ochotnickým fiaskem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to byla hámotina. Fešáček Liam Hemsworth, nejmladší z tria Hemsworth, tu rozjíždí pecky v techno thrilleru drsnějším, jak ten nejhrubější šmirglpapír. Snad přes polovinu filmu chodí bez trička, aby ukázal kozy, bednu a ramena. Do toho jede pecky a hraje si na IT specialistu, když se tu snaží nahekovat firmu velkou jak Microsoft. Heckování ale dělá stylem, půjdu sem, poklepnu na mobil jakože dva přehmaty aby bylo vidět, že na něm něco dělám a rázem se otevřou dveře, kam potřebuju jít. Následně si sedne za počítač a tam hbitým double clickem párkrát klikne na obrazovku a na ní se sami od sebe začnou otevírat okna, která se následně začnou zavírat, aby to působilo jakože echt efektivně. Škoda, že i při tomhle neukázal kozy a bednu, protože v tu chvíli by to bylo na odpad. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO JEN OBCHOD, ADAME. VŠICHNI KRADOU A LŽOU. NENÍ ŽÁDNÉ DOBŘE NEBO ŠPATNĚ. JENOM VÝHRA A PROHRA.…“ /// Adam právě přestal snít svůj americkej sen. Má ale kliku, a z těch sraček na něj vykouklo štístko v podobě průmyslový špionáže. (takže vlastně může dál snít svůj americkej sen!) Řek bych, že zbytečně složitej – byť prachama vyvoněnej úvod. Jenže vono je to složitý furt. Místo aby se napínavě špiclovalo se kecá, kecá a kecá. A když se akce vyvrbí na píču – tak co myslíte?... Vohraný téma, navíc bez špetky chlapáckýho scénáře. Možná by stačilo napsat, že je to blbý. Film pro puberťáky, kteří věří, že provýst průmyslovou špionáž je ta nejjednodušší věc na světě, ke který navíc dostanete hezkou holku jako bonus. A že thriller je film, ve kterým vám všechno dodatečně vysvětlej u stolu. Taktéž fandové reklam na chlapecký těla nevyndaj ruku z trenek, páč Hemsworth… ale co vám budu vyprávět! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 2004 Joseph Finder, jsem nečetl. 2.) Zrovna myslím na to, jestli je lepší skončit v base, nebo se nechat zabít. 3.) Můj hrdina je Alex Rider. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Špehování pro Wyatta Vás dostane do vězení. Hrát si na to, že pracujete pro Goddarda, Vás dostane pod drn." Průmyslová špionáž, kamery, odposlechy a nejchytřejší telefony - to je moje. Já sice nikoho nešpiónuju, kameru ani štěnici jsem nikdy nevlastnil a dávám si velký pozor na to, aby můj telefon byl vždy o něco hloupější než já, ale jinak jsem rozený špión - tedy asi jako Adam. Vyslat mne do akce, tak se tam taky motám nenápadně jako pštros v Arktidě a jistě by mne rychle poslali za mříže, ale Adam má proti mně jednu velkou výhodu - scénář. Ten ho v tom nenechá a mně je to líto, protože jsem v tomto snímku daleko víc fandil starým, nepoctivým žralokům než té namyšlené podržtašce s touhou po bezedném bankovním kontě. Za mne je to tedy škoda, protože potenciál jsem kdesi v dálce zahlédl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi lehce pozměnit citaci dědečka Harrisona Hříbečka, kterému zřejmě startující talíř v Království křišťálové lebky sežehl účes: „Luketic mě zavřel do nádoby, nachcal na mě a já si měl myslet, že je to šampaňské..“ Atraktivní téma průmyslové špionáže naprosto zazděno hanebným scénářem (především ten naivní thrillerový směr), plýtváním tria Dreyfuss, Ford, Oldman (přítomnost Garyho v podobných dílech mě úplně fyzicky bolí) a v neposlední řadě výkonem Thorova vlastního bratra, který se z toho snažil udělat Stmívání o chytrých telefonech a morální integritě. Jedna rána Mjollnirem do toho slizce krásného obličeje, který je mimochodem méně ohebnější než ten smartphone Occura a „herectví“ Liama by už nebylo na čem postavit. Korunu tomu nasadil dabing, když přechod mezi vykáním a tykáním zajistila u ústřední pohledné dvojice jeho legračně míněná věta, že kariéru dělá přes postel. A takhle to chodí, milé děti, v byznysu zvaném vývoj moderních technologií.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Luxusní auta, skvěle padnoucí obleky, špionážní téma, ostřílený David Tattersall za kamerou a půltucet známých tváří včetně prvoligových veteránů. Výsledkem je koktejl všeho možného, kdy si tvůrci naivně myslí, že po třetím drinku jsme jejich. Nejsme. Protože za slušnou formou je poměrně neoriginální a povědomý obsah a hlavně pocit, že tenhle tým měl na víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam je obyčajným chlapom, ktorý sníva svoj veľký sen. Prejsť z jednej strany Brooklynského mosta na opačný. Mať sakramentsky dobre platenú prácu za pomoci ktorej by mohol žiť luxusný život. Jedného dňa dostáva od svojho zamestnávateľa príležitosť preraziť. Jeho úloha je však úplne odlišná ako čakal. Bez toho že by si uvedomoval následky, púšťa sa do risku, ktorý sa nemusí vyplatiť. Pekne do pozlátka obalený thriller. Bohužiaľ napriek výbornému hereckému obsadeniu, veľmi čitateľný snímok, ktorý ničím neprekvapí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klasická jednohubková záležitost, ve které když se dva perou, třetí vyhrává. Liam v roli moc nesedí, o mnoho lépe na tom jsou naši prvoligoví veteráni. Příběh je sice poměrně očekáváný, ale přesto nenudí. A mimochodem na Amber Heard se přímo luxusně kouká. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film plný hajzlů s jednoduchou zápletkou snad může uspokojit jen jistou skupinku diváků. Ano, Oldman i Ford hrají skvěle, za to mají ode mne velikou hvězdu. Ani slušivá kamera a šlapající hudba mne však nedonutí, abych této prostoduché zábavě přidal další. Naivní vyprávěnka by si zasloužila místo krutodrsných modrých čísel černá. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi propracované, hlavní hrdina sice nevýrazný "Keneček", ale s tím už jsme se u novodobé mladé herecké generace přeci jen smířili. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno to vyzerá, že film bude nuda a že sa bude jednať o nezáživné veci, ktorým väčšina ľudí neporozumie, ale opak je pravdou. Dej filmu ma úplne vtiahol a pohltil. Aj keď ukazuje druhú stranu podnikania, všetko sa deje napínavou formou, kde nechýba slušný príbeh, osobné linky dôležitých postáv, ani momenty prekvapenia. Film ozdobili svojou prítomnosťou herecké mená akými sú Gary Oldman a Harrison Ford, ale po ich boku sa predviedli v priaznivom svetle aj Liam Hemsworth a Amber Heard. Film je po dlhej dobe snímkou, ktorá dokázala nudnú tému premeniť v napínavú prehliadku a pritiahnuť pozornosť ku kritike súčasného nenásytného sveta a ukázať a pranierovať praktiky nezákonného zákulisia dnešného podnikania. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poklidný thriller z prostředí IT plný vychytávek a hipsterů. Pomalý, pro někoho možná nudný děj šperkuje herecká kvalita s tradičně výborným Gary Oldmanem v čele. Amber Heard mám rád, ale na slušňačku se tahle rozená coura teda vůbec nehodí, navíc jsem v úvodu při diskoteční scéně politovat její kolena, která musela při jejím stylu tance opuchnout přinejmenším do velikosti pomela. Pokud nevyhledáváte zběsilé akční jízdy, tohle by vás mohlo potěšit, nicméně mobil z podezření Velkého bratra díky tomuto filmu určitě nezahodím. 75% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hemsworth mladší a pokus o špionáž kvůli... občance v mobilu? Pravda, znám horší filmy, ale že bych musela neparanoidní "Paranoiu" vidět znovu... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Byl jsem na toto dílo opravdu zvědavý. Rozhodně jsem nečekal nic nějak světoborného, spíše jsem tušil nezáživnou nudu a to se naštěstí nestalo. Samozřejmě, místy byly nezáživnější scény, ale moc jich nebylo. Spíše film nebyl nejlépe spracován. Scénář byl zvláštní a dosti obyčejný, přitom nápady a potenciál ? To bylo neskutečně nevyužité, takže z toho mohla být bomba, ale přesto to dopadlo docela přijatelně. Jak celkově charakterizovat tento výtvor ? Rozhodně se jedná o netradiční pokus o thriller se zajímavým příběhem. Vše je jak už jsem popisoval zvláštně pojato. To spracování mě moc nechytlo, celkově mohl být lepší scénář. Dvě horké hlavy Gary Oldman a Harrison Ford soupeří proti sobě - docela zajímavé. Oba to sehrály dobře, větší prostor podle mě zaujímal Oldman - byl přesvědčivější a měl zde velkou autoritu. Ford s krátkým sestřihem zde už opravdu vypadal jako dědoušek, ale potěšil. No a hlavní hrdina Liam mě zde zaujal tak nějak normálně - předvedl svůj obyčejný standart. Mě moc nesedla ta mladá linie herců. Prostě je zde taková zajímavá myšlneka. Pomocí technologie mladých lidí ovládne budoucnost - jako nemyslím to doslovně, ale myslím to tak, že mladý dokážou vše a prorazí v konkurenci zkušenější bosy, manažéry mazaný atd. Tahle linie filmu zní zajímavě, ale mě moc nechytla. Závěr byl docela odfláklý a až moc jednduchý. Liamovi se nějak začalo dařit, kdežto některé scény byly ve filmu docela napínavé. Prostě hrdina nedostal moc zabrat, ikdyž to ze začátku vypadalo, že dostane. Takže takový jednoduchý film, který si nehraje na nic velkého a to na tom uznávám. Vůbec nejsem nějak zklamaný, čekal jsem méně. Fakt škoda nevyužitých aspketů, které by z filmu mohly udělat menší hit. Těžko se dá toto dílko nějak více rozebírat. Film nemůže nijak zvlášt urazit, lepší průměr to minimálně je. Nápady to má. Hudba zde moc nebyla, ale nevadí - potřebná nějak ani nebyla. Co dodávat, v rámci možností oddychová jednohubka, která se musí vidět, zamyšlení se zde najde. Víc nedokážu ze sebe dostat. Zvláštní dílo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Abnormálně nesympatický představitel hlavního hrdiny si uvědomuje, že za něj hraje jeho fasáda. Smutné je, že ta je stejně nenadaná a nezajímavá jako on. Příběh byl celkem snesitelný, i když patřil spíše do kategorie předvídatelná nuda. Nechyběla povinná soulož před americkou filmovou kamerou. Ještě, že se nedívám na americké večerníčky, asi bych neunesla pohled na kopulující kreslené postavičky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď pozerám, že je to od scenáristu filmu Samec, už sa ani nedivím, kto bol asi schopný vytvoriť tak neuveriteľne nefunkčnú romantickú zápletku, ako mladý Hemsworth a zlatokopka Amber. A celkovo ide o naivný a hlúpy thriller; pozrite si radšej Hackera, alebo niečo. 45, že to neni nuda. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobré obsazení, slušná hudba, napětí taky a příběh – originální-neoriginální, překvapivý-nepřekvapivý, líbivý a nedotažený. Celkově spokojenost, moment překvapení se konal, napětí bylo, ale vše šlo moc hladce. Na to, jak dobře a promakaně se tvářil, mi připadal trochu povrchní; šlo to natočit líp. Škoda, že jsem neznal předlohu dřív než film, vypadá lákavě. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kdyby božský Thor vybil brachovi ten jeho pričmudlí ksicht, možná pak, možná… by to bylo o něco lepšejší. Zklamaný jsem, protože tak konspirační záležitost jsem už nějaký pátek neviděl. Díky kladnému hodnocení jsem byl nabuzen, no po 106 min. utlumen. Děkuji. 4/10 ()

Reklama

Reklama