Reklama

Reklama

Open Grave

  • Velká Británie Open Grave
Trailer 1

Muž sa prebudí v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. (kubqo)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (132)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tiež som do tohto filmu išla s tým, že to môže byť celkom prúser (na základe hodnotení). Asi je niekedy lepšie očakávať najhoršie, a tým pádom sa dočkám niečoho, čo stojí za pozretie. Takmer celú stopáž je všade samý chaos, nik nevie kto, čo, prečo, na čo, a hlavne kto s kým a kto proti komu. Občas sa vynoria aké-také spomienky, ktoré sprvu majú len veľmi nízku výpovednú hodnotu a dalo by sa povedať, že vytvárajú ešte hlbší chaos. Nakoniec to však do seba všetko pekne zapadne ako puzzle a objaví sa aj celá pointa chaosu a deja. Jediné, čo mi trochu prekážalo bolo, že som si na tom závere nemala veľmi čo vychutnať, všetko sa to nejak rýchlo pozliepalo, utvorilo celok a boli titulky. Inak bol film fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem slyšel ze svého okolí dost rozporuplné ohlasy a tak jsem mu moc nadějí nedával. Zvláště když se děj měl údajně točit okolo zombie tématiky, která mi tedy rozhodně blízká není. Dal jsem mu však šanci a popravdě musím říct, že jsem nakonec vůbec zklamán nebyl. Dokáži se však vcítit do pocitů těch, kterým film přišel příliš zmatený, děj neucelený a tak jej vůbec nedokoukali dokonce, nebo jej úplně zatratili. Tentokrát jim však budu celkem oponovat, protože až na provařený a zbytečně kýčovitý závěr, jsem s jeho sledováním problém neměl. Líbila si mi ona „mysteriózní zápletka“ – potažmo postupné poodhalování příběhu a i samotné postavy mi byly celkem sympatické. Tvůrcům se dařilo docela dlouho držet diváky v napětí a nevědomosti, čímž samozřejmě získala potřebný náboj i samotná atmosféra. Místy jsem neskutečně chrochtal blahem. Zvláště když zápletku postupně doplňovali flashbacky z minulosti (vzpomínkové scény), takže Gallego si dle mého názoru nevedl vůbec špatně. Spíše bych to viděl tak, že jeho práce zůstala mnohými absolutně nedoceněna. Sám nemám rád, když tvůrci vytasí všechna esa z rukávu hned v první polovině filmu a já se pak znuděně musím dívat po časomíře, kdy už konečně bude konec. Zas na druhou stranu je však pravda, že ve filmu lze nalézt i dost nedostatků, které celkově sráží jeho kvalitu směrem k průměru. Především to chtělo nějakou pořádnou gore akci, když už se tu objevili zombie, tak se mohl rozpoutat menší masakr, ale zřejmě kvůli nepříliš velkému rozpočtu si to asi nemohli dovolit. 60% ()

Reklama

smetyl 

všechny recenze uživatele

Těžce zábavnej film od režiséra, který mne už jednou překvapil svojí tvorbou a to konkrétně filmem Apollo 18, který také neoplývá zrovna nejvyšším hodnocením ale mě zaujal. No, otevřeným hrobem se posunuly hranice zábavnosti ještě o stupínek výše. Schopnost zaujmout je nejdůležitější součástí každého filmu a tady se to vydařilo na sto procent. Míra zmatenosti a postupného rozplétání dějová linky byla skvěle vyrovnaná a když jsme byli stejně jako ten chlapík mezi mrtvolami úplně mimo, tak po čase zjistíme o co tady vůbec sakra šlo. Takže prakticky celou stopáž sledujeme VZOPMÍNÁNÍ a až v posledních pár minutách NÁSLEDKY. Scénaristům se mohu jen poklonit, taktéž maskérům a kameře. Všechna práce perfektně provedena a já nevidim nejmenší důvod proč nedat plnou palbu, za něco co mě bavilo od první do poslední minuty. Tak to má sakra bejt :) P.S. - závěrečná scéna z ptačí perspektivy už je jen taková třešnička na dortu. Moc hezký. https://www.youtube.com/watch?v=AcjvlLmbOQA ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Lópezom-Gallegom nedopadlo zrovna na jednotku, ale výrazne sklamaný nie som. Skvelá ťaživá atmosféra stavia na paranoických postavách, pričom neverí nikto nikomu a tajomným "nakazencom". Bohužiaľ je vidno, že nie vždy scenáristi vedeli "kam s konopí" a preto sa miestami na prvý pohľad banálna zápletka zbytočne naťahuje. Niektoré nápady vyložene skvelé (masturbácia s trieskaním hlavy) a na niektoré by som najradšej zabudol (chlapec a jeho pes). Každopádne López-Gallegoa si prelúskam viac a prajem mu lepšie ďalšie originálne zárezy do hororového sveta. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po sci-finkách "District 9" a "Europa Report" se tenhle opravdu zajímavý týpek Sharlto Copley objevil v souvislosti s hororem "Open Grave", který jsem nemohla vynechat..Pustila jsem si to s tím, že když to bude sklouzávat k debilitě, tak vypínám, ale nakonec jsem dokoukala s jedním dechem.. Klasické téma o zombících je tu zpracováno velmi netradičním způsobem, který je velmi koukatelný a vysoce záhadný.. Jeden z nejlepších hororů loňského roku! ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama