Reklama

Reklama

Open Grave

  • Velká Británie Open Grave
Trailer 1

Muž sa prebudí v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. (kubqo)

(více)

Recenze (132)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento hororík síce nebude jedným z mojich tohtoročných favoritov, ale po tých dlhých mesiacoch hororovej mizérie je to konečne niečo, čo ma nesklamalo. No, keď neprší, tak aspoň kvapká, že. Čakal som možno trochu viac (na Kráľovskú hru sa to nechytá ani omylom) a treba tu mať dostatočnú dávku trpezlivosti, lebo celý film je o jednom veľkom odhaľovaní minulosti, ale aspoň sa režisér snaží nechávať diváka na pochybách, ako dlho to len ide. Nakrútené je to výborne a postavy mi sadli, čo je v tomto prípade asi hlavné. Gore či nejaké veľké napätie šlo v tomto prípade stranou, takže z toho hororového hľadiska toho film až tak veľa neponúka, v mojich očiach to však stále drží nad vodou celkom zaujímavý príbeh, a hordy mŕtvol či spútaných infikovaných / psychopatov aspoň miestami zabrnkali na atmosferickú stránku. Slabšie 4, ale OK, nenudil som sa, som spokojný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejzmatenější horor roku, který občas působí, jako kdyby v něm chyběly celé scény. Ačkoli v závěru doposkládaná fabule není v základě úplně marná, scenáristé nadějný příběh bohužel naprosto nezvládli odvyprávět, takže se rádoby znepokojivé mystérium postupem času mění na nechtěně směšný chaos, ze kterého už od jistého momentu není možné odejít se zcela vztyčenou hlavou. Režijně bezzubé, herecky mdlé, scenáristicky nezvládnuté. Tady se toho pokazilo fakt hodně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

potenciál zadupaní do zeme, len povrchne lízle, bez lepšie vystavaného deju a napätia /25%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Po 50 minutách jsem to musel vypnout, dechberoucí HOVADINA s nesympatickým hereckým obsazením....a já mám zkažený večer! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V hrobe plnom mŕtvol sa preberie chlapík, ktorý absolútne netuší kto je, čo sa stalo, prečo sa nachádza na takom mieste. Jediné čo má pri sebe sú kľúče, zapaľovač a pištoľ. Po krátkom volaní o pomoc mu neznáma žena hádže lano, za pomoci ktorého sa vyšplhá von z diery. Následné stretnutie s ďalšími ľudmi v blízko stojacom dome mu odpovede na jeho otázky taktiež neprinesie. Práve naopak. Všetci zúčastnení totiž majú totožný problém. Nikto o sebe nič nevie, nikto nikoho zo skupinky nespoznáva. Čo sa to vlastne deje? Sú to priatelia, alebo ...? Zo žánru horor v tomto snímku nájdete pramálo. Keď sa už konečne naskytla nejaká šanca, bola "utopená" ako ( pardon za prirovnanie ) štence v potoku. Snaha režiséra o natočenie dobrého psychologického thrilleru sa síce uprieť nedá, ale akosi mu vyšli len dva prvky z tohto žánru - chaos a pointa rozuzlenia. Ja osobne mám takéto filmy veľmi rád, no "jedným" slovom musím dodať, že sa jedná o priemerný snímok, z ktorého sa mohlo vyťažiť omnoho viac. Je to škoda - 50%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zprvu hodně zajímavý horůrek se zajímavým námětem a slušnou atmosférou, který se však v závěru promění v nefungující patvar s divnými postavami, nefungujícím příběh a rádoby šokující pointou, která je však nakonec spíše nechtěně směšná. Ale Sharlto Copley je frajer v každé situaci, to zase jo. 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Výborné. A to ma odradzovali aktuálne hodnotenia a predchádzajúce nezáživné sci-fi projekty oboch tvorcov - Apollo 18 a Europa Report, no našťastie rejža opäť tasí finesy ako keď dal o sebe vedieť s El Rey de la montaña a Open Grave je hádam ešte tajomnejší, depresívnejší a nepredvídateľnejší. V dnešnej dobe keď nedokážem dopozerať 4 žánrovky z 5tich do konca, ma toto pekne pohltilo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Napovím vám scénkou z filmu, jakým je vlastně Open Grave typem snímku. Poté, co jedna z postav zařve násilnou smrtí, kdosi moudře pronese: "Musíme držet pohromadě!" Střih, v dalším záběru jsou přeživší rozdělení ve dvou skupinkách na dvou odlišných místech. What the hell? Mno, takže... Pointa docvakne každému nad 15 let po dvaceti minutách a asi nejvíc zamrzí, že rejža přitom s mystery zápletkou pracovat umí. Baví to, ale sem tam to z diváka dělá kreténa. Jo, a ještě je to od A-Teamu první film, ve kterým mě Sharlto Copley vyloženě nesral. Ty dvě hvězdy pak vlastně dost mrzej... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Horor to není, je to trafédie, ve které bohužel hraje Sharlto Copley a napovím vám jen to že ne každý režisér hispánského původu je bourák co umí točit filmy. Pro mě absolutně zbytečný film. 20% je až moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, k tomuhle snímku je poměrně těžké napsat smysluplný komentář bez toho, aby nebylo vyzrazeno něco podstatného. Muž se probudí mezi mrtvolami...takhle začíná většina zdejších komentů včetně obsahu. Musím říci, že jsem se ovšem vůbec nenudil. Celý film má v sobě velmi neklidnou atmosféru, které pomáhá výrazně hudba s rozličnými zvuky a ruchy, kamera, báječné prostředí lesa (zejména nočního s bouří) a opuštěného domu a tajemství, co je zvolna odkrýváno. Jistě, při zpětném ohlédnutí lze říci, že nic převratného a originálního se nestalo. Avšak nepovolující napětí, tajemné datum (18), mrtví všude, kam oko dohlédne, a nejistota hlavních postav, kdo je kdo, mě prostě bavilo. Buď se necháte polapit, nebo zůstanete stát na kraji lesa a pak je to ztráta času... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplný film, takže hodnocení od pěti do odpadu docela chápu. Začátek je určitě zajímavý a tajemný. Tento typ filmu, ve kterém se vše objasňuje v jeho průběhu, mám rád. Tady ovšem tvůrci úplně to objasňování nezvládli a druhá polovina je taková mírně chaotická, ne tak úderná, jak by bylo záhodno a závěr mohl být taky nápaditější. Nicméně pointa je solidní, škoda že nás k ní tvůrci nenasměrovali jiným, o něco lepším příběhem. Za mě slabší trojka. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu není známo, kdo je ten vrah a kdo je vůbec kdo. To tajemno se mi na tom docela líbilo. Snaha vzpomenout si, kdo vlastně jsou, plus aby toho nebylo málo, jsou tu lidé, kteří jsou nakaženi nebezpečným virem, to nebyla špatná kombinace. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Safra jak tohle popsat a nevykecat to hlavní jako někteří komentující? Jen naznačím. Tohle vlastně horor není. Film přesně splňuje kritéria jiného žánru, také děsivého, ale to už bych vyzrazoval více než chci. Zprvu to vypadalo jako taková Pařba ve Vegas, akorát tahle byla v lese na samotě v baráku. Parta chasníků se probírá z vokna, bolí je celej člověk a místo chybějícího zubu mají na předloktích modřiny od vpichu jehly. Místo tygra je tam jáma plná mrtvol a jinak vůkol les a nic dalšího. Nikdo nic neví, jen po kapsách z různě nalezených osobních předmětů dávají dohromady kdo byli, pokud jim to tam nedal někdo další kdo je zfetoval... Ačkoliv jak jsem už psal dříve na mne horory moc neúčinkují, rád bych našel takový u kterého bych se fakt bál a tak to stále zkouším... A zkusil jsem toto, protože to mělo být krapet něco jiného než starej barák v Anglii kam se přistěhuje mladá rodina a začne je tam honit po vrzajícím schodišti bubák... Zkrátka, jak už jsem psal v úvodu Britové na to šli od lesa a tohle nevypadá tak jak se zdá a jak by jste od začátku čekali. A to je to, co mně na tom bavilo nejvíc. A pak taky že je to žánr, kterej já moc rád. No a s přihlédnutím k současné celosvětové situaci to má ještě další rozměr. Vzhledem k nízkému hodnocení dorovnávám nahoru a doporučuji k vidění. Dávám za 4 ampule. * * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Open Grave je velké překvapení a zařadí se do jednoho z těch lepších hororů tohoto roku. Ze začátku průměrný horor, který se ničím zvláštním neukazuje, ale když začíná chytat tempo, tak se z něj stává velmi silný nadprůměr a dovolím si tvrdit, že pokud by vše bylo jako následně, tak neváhám dát plný počet. Příběh nebyl z nejhorších a když divák přemýšlí, kdo by mohl být vrahem a co se tam vlastně děje, tak by nečekal takové rozuzlení. Nápad velmi dobrý a i když začátek je spíše takové seznamování s dobrou atmosférou, tak teprve od poloviny je tempo v plném proudu a já byl ohromen. Gonzalo López-Gallego se předvedl a připravil mi tento rok jednu z největších lahůdek .. 8/10 = 82% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Open Grave zklamáním. On se ten filmek navenek tváří i docela slušně, má dobrý začátek, pomalé odeznívání všeobecné amnézie nechává diváka jakš takš napnutého a zvědavého, což také pumpují i postavy a jejich nervy v kýblu, hromady mrtvol dodávají zase nějaký ten humus, ale aniž bych tady něco vykecával, tak sečteno podtrženo mi výsledek přišel jako z prdu kulička. Nakonec se divák dočká objasnění, vo co teda vlastně gou, ale on pak celý ten předchozí choas přijde jako zbytečnost, takže já jsem si dobrý pocit z filmu rozhodně neodnesl, a zítra nebudu stopro vědět, že jsem ho viděl. Slabota. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na horor až príliš slabá atmosféra a napätie. Na druhú stranu však, dôvodom prečo som vlastne film dopozeral je zvedavosť, bol som zvedavý čo sa vlastne tým ľuďom stalo. Príbeh ma dokázal zaujať až tak, že v mojich očiach vytiahol film na priemer. Inak čo sa týka natočenia, výpravy a hercov tak je to slabota. Jedno pozretie, vyriešenie záhady a dosť. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zarostlý muž v zuboženém stavu se probouzí uprostřed masového hrobu obklopený desítkami mrtvol. Je konsternován hrůzným výjevem, který se mu naskytl, a k tomu všemu trpí amnésií. Není zdaleka jediným, kdo si na odlehlém místě uprostřed lesů, na nic nepamatuje. V přilehlém domě se přidává ke skupince pěti lidí postižených stejným syndromem ztráty paměti. Rozplést tophle klubko záhad dá všem pořádně zabrat. Prohlídka okolí pak dá tušit, co se tady asi tak odehrálo, i když bude trvat nějakou dobu než to vyjde najevo. Od té doby, co se ze Sharlta Copleyho stal vousáč, sálá z něj charisma a sahá i po hlavních rolích, což je i tenhle případ. Horor v němž vystupuje určitá skupinka lidí v ohrožení je poslední dobou známý koncept hororů a tady dlouhou dobu bylo zaděláno na inovativní přístup k obehranému schématu. Rovněž režisér Gallego prokázal, že nějaký talent v něm je a ještě ho tak zúročit v hororu s dobrým scénářem, což se tohoto filmu týká jen částečně, a spíše pro něj platí schopný rozjezd a chabý dojezd. Počáteční perfektní tajuplností nasáklá atmosféra se postupně přirozeně rozplývá a to jak film spěje ke svému rozuzlení, které zrovna nepatří k těm originálně nápaditým. Divák stejně tak nějak v polovině odhadne jakou záhadu les vydá a o to větší zklamání, že si film netroufnul na nějaké divákovo ošálení ve smyslu lepší pointy a méně zbytečné snahy o jeho (z)matení. Film se tak v podstatě sám uvrhl jít pod svoje možnosti, které v mnoha fázích byly postaveny celkem vysoko. Rozhodně filmu neprospělo, že se s blížícím koncem stal až nezajímavým a nepříliš překvapivým. Dobře vedená režie pak pro úspěšné završení své místy působivé lesní mise potřebovala, aby jí bratři Boryové dodali nápaditější scénář, než ten, který se postupně přetransformoval do hororové tuctovky s nízkým výskytem drastických scén, ale se snahou vnést do žánru koncept s novátorskými prvky, avšak v jejich důsledném dodržování film selhal. Sharlto Copley je však velkým lákadlem a je to i jeho zásluha, že film tak úplně nezapadne. Film jako celek ujde, ale v závěru toho mnoho nenabídnul. Návrat paměti byl až absurdní a chybělo pořádné finále. Hodit ho do otevřeného hrobu a zaházet hlínou si přesto určitě nezaslouží a své příznivce si najde. Mé hodnocení: 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Počítam, že hlavný hrdina by vôbec ''nemal'' problémy s tým mega predkusom spodnej gamby počas dlhých dažd'ových dní... ()

Reklama

Reklama