Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 1

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (291)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako budoucí otec (což už budu do pěti týdnů :)), se musím krapítek zaměřovat i na rodinné animáky, které se kolem mě zachvíli budou už točit denně. Nevím jak to budu zvládat a jak se s tím popere i moje žena, ale vím dvě věci. Zaprvé - těším se na to! A zadruhé - jestli se kolem mě/nás a naší dcery mají motat pohádky typu Konečně doma, tak šup sem s tím! Pěkné a roztomilé. 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No čo už, doba je doba. Pre mňa najväčšie negatívum, otrasný pesničkový soundtrack ( ale dnes strááááááááááááášne moderný ). Skladby zabíjali každú možnú skvelú scénu a dostali snímok tam, kde som ani nečakal, že skončí. Odhliadnuc od tohto hudobne umeleckého braku, ide o hustú zábavu, kde sa originalita nezaprie a hlášky sú patrične skvelé ( viď tie od Kapitána Smeka s hlasom Stevea Martina ). ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabší průměr. Nápad sám o sobě je zajímavý, ale špatně se rozvíjí. Nějaké části dokonce postrádají logikou. Příběh je vcelku předvídatelný, za krátkou chvíli vám dojde, co se stane. Konec se dal očekávat. Humor tam je, ale zrovna tenhle styl humoru asi neocení každý. Také se povedl dabing. Zase na druhou stranu, nějaké postavy tam jsou divné. Sympatický mi tam byl jenom ten O(nebo jak se jmenoval) a pak ještě ta kočka. Scénka v obchodě byla jedna z nejlepších, ta mě dostala. Chvílemi byl ten příběh zmatený. Jim Parsons nezklamal. A nakonec, když nad tím přemýšlím, tak to byl čistý průměr. Takže pokud máte smutno-vztek (jak ve filmu zaznělo), tak se to hodí a dokonce se u toho zasmějete. A možná i tak. Co já vím. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nepřišlo výjimečné ani příběhem, ani nějakou skrytou myšlenkou, emocemi, humorem, či čímkoliv dalším. Průměrný animák, který je sice založen na knize, ale působí dojmem, jako by lidem pomalu docházely nápady a tím pádem mohlo i vzniknout něco, jako tohle. Neříkám, že je to přímo odpad, to vůbec ne, ale v žánru animáků ničím nevybočující klišé, jehož hlavní myšlenka je „být odlišným“ a navíc i „statečným“, vše zabaleno v až příliš infantilním kabátku. Nic víc, nic míň. Možná překvapil závěr, který leccos vyžehlil po stránce jinak většinu času nedobře prezentovaných úhlavních nepřátel, ale jinak zůstávám u toho, že jde o ztřeštěnou jednorázovku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dnes je nejlepší den života. Dnes je den "stěhování"............ V příběhu je silně cítit vliv několika předcházejících animáků, jako je třeba Jimmy Neutron, Strašpytlík nebo Madagaskar. Pár dobrých a originálních nápadů se však v tomto "kopírování" velmi rychle ztratí. CITÁT - Připravte se na invazi 3 - 2 - 1 - teď....................... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Pracovným označením filmu bol názov The True Meaning of Smekday. (MikaelSVK)
  • Postava 'Tip' Tucci v průběhu filmu zmíní, že pochází z Barbadosu. Odtud pochází i zpěvačka Rihanna, která tuto postavu namluvila a nazpívala většinu písniček ve filmu. (J.Cobra)
  • V knižnej predlohe sa postava Oh (Jim Parsons) volá J.Lo. Rovnakú prezývku má aj Jennifer Lopez, ktorá v tomto filme prepožičala hlas postave Lucy Tucci. (Astonko)

Reklama

Reklama