Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 2

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Recenze (291)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $176,248,772Tržby Celosvetovo $378,648,772Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ DreamWorks tentokrát dosť všedne a rutinne, bez patričného zápalu a po dlhej dobe pre mňa od nich nečakané sklamanie, vôbec som sa akosi nedokázal na tom baviť, išlo to dosť mimo mňa, dokonca aj tie melodické pesničky mi tam prišli dosť na silu napratané a ten emoční obluk čo tam bol vytváraní ten mi to už úplne pokazil,... že by nápady dochádzali /40%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Všichni to jistě dobře znáte. Zatímco vy bezvládně poleháváte na gauči a zmoženi údělem dělnické třídy bezmyšlenkovitě přepínáte dálkovým ovladačem jednotlivé programy na televizi, tak vaše děti temperamentně pobíhají kolem vás, vydávají akustické pazvuky srovnatelné se středečními sirénami, staví si hrady z veškerého obsahu kredence a zkrátka mají víc energie, než průměrný narkoman po dvou lajnách kokainu. V tuto chvíli existují hned dva způsoby, jak je uklidnit; buďto jim dlouhodobě odepřít stravu, nebo je vzít do kina na animovanou pohádku. Kdybyste se z neznámých důvodů rozhodli pro druhou variantu, tak v kinech právě běží pohádka pod názvem Konečně doma. Já děti sice nemám a až najdu zrůdičku svolnou k jejich donošení, tak ji ve svém zatuchlém sklepení zavčas sterilizuji ostnatým drátem, abych zabránil další genetické katastrofě, které se tenkrát v jednadevadesátém nezodpovědně dopustili mí rodiče, když si řekli, že vysrat se na gumu bude fakt super nápad. Vysrat jakože si ji nevzít, ne že by měli nějaký zvrácený koníček spočívající v kálení na kondomy. Takže já vám děkuji, mami a tati, že jste se v jednotlivých patogenech tak krásně doplňovali a mně nyní díky nadměrné plynatosti při každém usrání vypadne i pár vlasů. Jedno speciální díky směřuje ještě otci, který mě v deseti naučil masturbovat. Sice bylo o něco lepší, když jsem si to směl pak vyzkoušet i na vlastním penisu, ale stejně. Co se týče samotného filmu, tak vlastně ani nevím, proč na to lezu. Kdybych byl třiadvacetiletý capart fixovaný na bradavkách své matky a obdivující rozkošné mluvící patvary, tak bych si to asi užil - ale počkat, já jsem! Takže jo, bylo to fajn. Příště by to mohlo být ještě víc fajn, kdybych na tom nebyl v kině sám... (všechna děvčata, která mě po tomto komentáři neuvěřitelně litují a mají nespoutané tendence mě utěšit, ať už za použití sladkých slov, jemných dotyků, nebo tělesných otvorů, nechť mě neprodleně kontaktují!!!) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RADUJTE SE, LIDOČLOVĚCI! BUVANÉ DORAZILI!“ /// Mimozemská invaze pro děti. Jednoduchej příběh, kterej mají utáhnout žvatlající bytosti, měnící barvy v ksichtu (něco jako alkoholici?) a žvatlající zkomoleniny (něco jako alkoholici?). Je to barevný (to už jste poznali), má to tempo a parchanti se zabavěj. A vůbec je nesere, že z nich málem byli votroci. My zase voceníme tu stopáž. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The True Meaning of Smekday“, kterou v roce 2007 napsal Adam Rex, číst nebudu. 2.) Zachraňuju ostatní tím, že beru roha. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jaký je účel tvého obličeje?" Tak to už si nevzpomínám, ale jsem si poměrně jistý tím, že fialová znamená infarkt. Jako humanoosoba, která nerada dělá utíkání, však musím konstatovat, že Buvové měli své povedené chvilky. Nicméně žádnou třeskutou zábavu jsem nezaznamenal, zkomolená slova mne po chvíli přestala bavit a na konci se to na můj vkus příliš natahovalo. Přesto si myslím, že to nebylo špatné a pokud s tím někdo nesouhlasí, tak ho musím upozornit na to, že mám doma kušáka a nebudu váhat ho v případě konfrontace použít. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuhle animáku několik připomínek, které dost zásadně ovlivňují moje hodnocení: 1) Parsonsův hlas je příliš dominantní a každý si ihned představí postavu Sheldona Coopera, se kterou jsou spojena jistá očekávání, jež ale přirozeně zůstanou nenaplněna; 2) Buvové jsou strašně hloupí, otravní a celkově nesympatičtí (celá idea filmu vychází z jejich natvrdlosti); 3) Koncept separace známé z Districtu 9, zde v obráceném ranku, je nepropracovaný a stěží uvěřitelný (i když jde o animák); 4) Je to až moc infantilní a hlavně to není ani za mák vtipné. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch animáků. Tentokrát okořeněn hodně písničkovým soundtrackem a docela zajímavým nápadem, ale prostě potřebuji trochu ucelenější příběh než jen stavění na atrakcích a komediální akci s umělou snahou vyvolávat emoce a dramatičnost, které stejně nikdo neuvěří, pokud není teda to dítě. Chápu, že na děti to bude fungovat, ale když to srovnávám třeba s tou anime tvorbou od východních mistrů, no, raději bych pouštěl dětem to. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla včera večer a dnes ráno vzpomínám, o čem to vlastně přesně bylo. Ne, že by byl nějak špatný, to vůbec né, jenom cítím, že ho ocení spíše mnohem, mnohem mladší publikum. Námět je ale originální a sympatický. Hlavně na konci je teda taky dost napínavý! To třeba vůbec nezávidím mrňouskům. Pro ně bude konec filmu patrně šokem, dech se jim zastaví a do očí se vžene vlhko. Ale jen na chvilku. Musím ovšem pochválit animaci a mimiku všech postaviček. V jisté chvíli, kdy se blíží nevyhnutelné, jsem ji obdivovala nejvíc u Ó. V jeho modrém obličeji se vystřídalo hned několik emocí - odhodlání, odvaha, strach a smíření se s osudem. Jinak celkově je snímek pro děti příjemný, milý, vtipný, veselý a hravý. Doporučuji 3,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie sa z tohto animáku s odstupom času vykľul celkom milý, pomerne citlivý počin, v ktorom dostáva priestor najmä sila okolo puta zrodu priateľstva. Vtipných scén síce nie je mnoho, no z "Konečne doma" sa nakoniec stal solídny výchovný prvok pre najmenších, ktorí by si od malička mali uvedomiť, že slovo či sľub priateľa, je vo veľa prípadoch omnoho viac, ako nový kryt na iPhone. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný animovaný film určený především dětem. Dospělý divák si zkrátka s výjimkou poměrně nápadité scény s Eiffelovou věží a hlasu Steva Martina (samozřejmě v případě originálního znění s titulky) příliš neužije. A ty otravné písně... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Poselství? Aha .. mějme se všichni rádi. Jen při té hromadné lásce, děti, nezapomínejme na ochranu, aby svět nebyl zaneřáděný hromadou takovýchto nechtěných (de)generovaných Booooů .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co na tohle říct? Nesympatické potvory z kosmu si zaberou naší planetu. A kdyby zůstalo celou dobu u toho, že všechny ty potvory jsou nespolečenské, nedruží se a celkově si každý hledí svého, možná by to bylo i lepší, ale to by jaksi nebylo na co se dívat. A tak scénáristi museli vymyslet jednoho sajrajta vybočujícího z řady, který rád dělá průsery a díky jednomu takovému mu jdou jeho kolegové po krku. A upřímně, myslím, že cokoliv by bylo lepší než tahle dějová linie. Kdyby se třeba větší část filmu soustředila na pohled lidí na tuto invazi, jak to vnímají, co si o tom myslí, bylo by to mnohem zajímavější. Ale tenhle trip jednoho mimozemšťánka, jedné holčičky a kocoura byl prostě divný. I když upřímně musím říct, že byl tak nějak zajímavě divný. Tím, že jsem film dokoukal, a dokonce se zájmem, musím konstatovat, že i přes mou nespokojenost s dějem se chvílemi jednalo o mile infantilní příběh, který dokázal svůj potenciál občas i využít. Ale ve výsledku je to animák, který už nikdy znovu vidět nemusím. A vzhledem k tomu, co jsem napsal, je asi jasné, že mé hodnocení nebude žádná hitparáda, takže dvě hvězdy to jistí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najskôr som kdesi začul krásnu pieseň od Rihanny a hovorím si, že toto bude hit a už onedlho to budeme počúvať z rádia i niekoľkokrát za deň. Lenže akosi ma môj inštinkt výnimočne zradil a pieseň sa u nás nehrá. Animák ma v klipe zaujal a spolu s deťmi sme očakávali vydanie na dvd. Prišiel deň D, kúpili sme a hneď večer sme si film zamilovali. Dej animáku je zaujímavý, pre deti určite, tí vidia mimozemšťanov úplne všade. Úvod celkom fajn, potom sa to pomaličky rozbieha a od polky je to super jazda. Postavičky sú milé, najmä hlavný Buv... Tesne pred záverom, práve v momente keď znie spomínaná pieseň od Rihanny ma film úplne pohltil a v scéne, kde sa Buv nevie rozhodnúť či ísť alebo zostať film rozdáva emócie jedna radosť. Večne usmievavý a optimisticky naladený Buv si ma získal. Moderných piesní tu zaznie viac a myslím, že prekvapivo dobre zapadli. Aj tá od J. Lopez. Home je pekný animák, ktorý si deti určite zamilujú a ja pri svojich 38 rokoch som asi ešte tiež decko...100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejotravnějších animáků všech dob. Nenechte se prosím, podobně jako já, uchlácholit zde vysokým hodnocením. Kromě snad výstupů Steve Martina zde nenajdete nic zábavného. Buvové jsou hodně nesympatická cháska a to že se dá děj po většinou odhadnout už několik minut dopředu považuju za docela průser. Nikdy více a při troše štěstí nás producenti ušetří druhého dílu. Kéž by. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konečně doma je velmi dobře zpracovaný animák, který má zajimavou animaci. Skvěle propracované vlasy malé dívky a barevně se měnící Buvové podle nálady. Příběh také není špatný, jen nenabízí nic nového, co by stálo za řeč. Už těch animáků je docela dost a jen málo z nich dokáže ohromit či překvapit. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma to moc neoslovilo, ale neskor som sa vlastne aj začínal celkom baviť, keď som si zvykol na postavy a sem tam som sa aj zasmial. Velmi tomu pomohla aj dobra hudba a taktiež aj skvelý slovenský dabing. Príjemná farebná oddychovka. Obľúbený soundtrack: Symphony in Oh, Running Towards the Danger. 65% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásná práce. Půvabné postavičky rozdávají radost již od pohledu a není těžké si je hluboce zamilovat i navzdory velmi dětinskému humoru, skrz nějž povedené dospělácké fóry jen matně problikávají. Vydařil se jak příběh o mírumilovné invazi a úprku před hrozivým nepřítelem, který baví svou jednoduchostí a přímým tahem na branku, tak i roztomilá nátura mimozemských Buvů, jejichž ustrašený a natvrdlý kápo je zkrátka k sežrání. Co ale posouvá snímek v rámci svého žánru do nadprůměru, je paradoxně jeho nejvíce profláklý motiv spřátelení dvou zástupců dvou naprosto odlišných ras - ústřední dvojice je kouzelná, správně se doplňuje a prochází nápaditým vývojem, který je korunován dojemným a nádherně pozitivním finále, jež každý touží strašně moc vidět. Potěšilo i povedené zapracování moderních písní a originálně zabalené morální poselství.... Supr čupr zábava :) 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Český dabing 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Animace 9/10/// PLUS: milí, krásný a ničim nerušený příběh vhodný pro všechny děti, pěkná animace, rychlý spád, zajímavý námět, bez infantilních dialogů a scének, líbil se mi soundtrack střídající moderní taneční hudbu a dojemné filmové melodie MÍNUS: některé animace se mi zdáli jakoby stále ve 3D, ale byl jsem na 2D projekci, tak to působilo divně, výjimečně animák, kde dospělák nenajde tunu popkulturních nebo jiných odkazů, i do záporů započítám rychlý spád, hlavně co se příběhu a zápletek týče, trochu si s tím vyhrát, rozšířit a byl by z toho parádní sci-fi snímek./// Shrnutí: Žánrový mix, který se povedl a funguje. Vhodný pro rodiny s dětmi a hlavně pro děti, ale ani starší divák nebude odházet znuděný nebo rozpačitý. Žánrově bych dal slovíčko komedie až na poslední místo. kromě srandovních postaviček tu zase tolik humoru a vtípků není. Přeci jen je to pohádka o invazi z vesmíru./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Reklama