Reklama

Reklama

Jak se stal Matěj Cvrček doktorem

(TV film)

Obsahy(1)

Hraná studiová pohádka o tom, kterak se vlastní chytrostí stal sluha pánem. Matěj (J. Skopeček) slouží u doktora a moc se mu líbí, jakou má jeho pán vážnost. Zatouží také dosáhnout takového postavení. Když se dozví, že král vypsal odměnu tomu, kdo najde jeho ztracený prsten, převlékne se za učence a vypraví se na zámek. Mezi ostatními ho ale popadne strach. Nechá se zavřít sám do místnosti a slíbí, že záhadné zmizení prstenu odhalí. Náhoda i bystrý rozum mu pak k tomu opravdu dopomůžou. A jakže se mu to podařilo? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Otřesný pokus o pohádku, snažící se aktualizovat dobrodružství všemožných moudrých bláznů (na jedné straně) a (na straně druhé) vychytralých sluhů, a připomínající tak spíše nepodařenou renesanční facécii. Poněkud přezrálý Matěj v hrozném podání Jana Skopečka ovšem není ani hloupým Honzou ani Scapinem a protože už je asi hodně dlouho ženat s protivnou služkou (Věrou Koktovou), nevyžení žádnou princeznu, nýbrž jen metál a plný měšec – a nadosmrti bude večeřet po boku svého pána. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ještě že mám tady !! Ale nic tady !!" Chápu, co se snad prapůvodně snažily Jordánová s Šimkovou prostřednictvím téhle banality divákovi sdělit, ovšem namísto plánované morality či řízné kritiky mu nakonec tvůrčí duo servíruje naopak sebelítostivou zhovadilost.. Kus příznačně zrcadlící dobu, v níž vznikl, se vším všudy.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mile dětinsky debilní černobílá studiová pohádka, jejíž námět je fakt tupý. Doktorův sluha Matěj si jen tak řekne, že se vydá na královský hrad v přestrojení za doktora nalézt králi vzácný prsten, který ztratil. Shodou náhod na to přijde, vydělá nějakou tu kačku a na konci společně se svým doktorem, u kterého sloužil, povečeří. A je konec. Milé je to především kvůli slušným písničkám a milým hereckým výkonům, scénář je ovšem tragédie. Takovou pitomost dnes může vzít na milost buď skutečně infantilní dítě nebo pohádkový fajnšmekr jako já. I tak to ale je totální pohádkový podprůměr, i když zajímavý. PS: a pusťte dnes pohádku dětem, kde král natvrdo ukáže fakáče:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobnou pohádku jsem relativně nedávno viděl. Tedy letos určitě. Vlastně se jednalo o naprosto stejný děj jen s jinými herci. Bohužel sledujeme pohádku s velmi špatnou kvalitou obrazu a i písně nejsou nijak povedené. ()

Reklama

Reklama