Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý pan Kosař (B. Prokoš) žije u své dcery Olgy (M. Špánková), která nemá rodinu, protože on sám jí její nápadníky rozmlouval. Občas navštěvuje svou druhou dceru Kláru (E. Jiroušková), jejíž syn má před maturitou. Klára doma vládne pevnou rukou, jíž se nevyhne její muž (V. Besser) a především syn. Třetí dcera Helena je tabu, o té se v rodině nemluví. Otec ji vyhnal, a ona později měla dítě s mužem, který si ji nevzal. Kosař teprve ve stáří objevuje, jak jeho pevná ruka ve výchově dcer ovlivnila jejich budoucí život, zjišťuje, že pro děti je důležité pochopení a láska, a snaží se napravit, čím se v dobré víře kdysi provinil… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tezovitý scénář s nevěrohodnou zápletkou, otřepanými dialogy a vcelku nesympatickými postavami společně s nevýraznou režií a veskrze průměrnými herci vykonal dílo zkázy. Nestojí za to vidět opakovaně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Téma nebylo až tak hloupé. Starý muž si na stará kolena uvědomí své výchovné chyby u své již dospělé dcery, která má problémy s dospívajícím synem. Vnuk je docela příhodným zrcadlem a tak má možnost ve snaze dcery usměrnit divoké mladíka vidět sám sebe v dobách kdy byl rodičem. Dnes už by lecos dělal jinak.  Bohužel, dcera je stejný beran jako byl on sám a do výchovy si nenechá mluvit. Pro TV by to mohlo být téma tak akorát, chybělo jen jedno a to přesvědčivé herecké výkony. Hlavní postavu ztvárnil Bedřich Prokoš. Pro mne je tento i v reálu přesvědčený komunista vzorem aparátčíků, stranických funkcionářů či ředitelů výrobních závodů a jako obyčejný táta a děda mi v této velmi civilní roli nesedl. Chvilkami jsme měl skoro dojem a to i ve vyhrocených momentech, že text spíše recituje než prožívá. Ostatní herecké výkony také nestály za nic a Eva Jakoubková se filmem jen mihla. Celkový dojem nic moc. Dávám vnukovy za dva zelené stováky. * * ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mam docela rad Jirouskovou, tak jsem jeji ucast kvitoval s povdekem. Hlavni postava (jakoze rozumneho dedecka) byla chovanim spatna a hloupa. Zbytek stal taky za prd, takze odkoukano a dost. :) ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Bohužel tato, možná dobře myšlená inscenace, byla obsazena vesměs nevýraznými herci. Prokoš se hodí za představitele komunistických funkcionářů, ale tady mu to nesedlo, ten mladý nehrál nic a Jakoubková tam prakticky nehrála, řekla snad dvě věty. Námět nebyl špatný, ale když jej nemá kdo hrát, tak jako by nebyl. ()

Reklama

Reklama