Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletého Borka a stejně starou Lenku čeká maturita a také svatba, mají se rádi a navíc je Lenka těhotná. Jejich rodiče již tak nadšení nejsou, hlavně Borkova maminka, zvlášť když zjistí, že nastávající snacha trochu kulhá. Nezáleží na tom, že jen dočasně, po malém úraze. Ve skutečnosti je to pro ni příležitost dát najevo strach z toho, co jejího syna čeká. Postupně, jak přibývá konkrétních a docela přízemních problémů, otevírají oči úžasem i oba dosud bezstarostní nastávající novomanželé. (mibara)

(více)

Recenze (17)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobově křečovité dialogy 1)  a neatraktivní nastudování dávají vzniknout otázce, kdo či co že je ta krásná neznámá v uvedené rovnici. Nadčasový příběh v uvedeném podání nabízí jen známé nudné vzorečky._____ 2)  Za připomenutí stojí snad jen nástupní plat nové referentky 1 350 Kčs plus čtvrtletní prémie, uplé džíny 23letého Martina Stropnického (Borek) a mimořádně odporná kreatura Borkovy matky v přesvědčivém podání 45leté Jany Štěpánkové. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, který platil, platí a platit v budoucnu i nadále bude. Nic než pouhá realita života bez příkras. Mladí lidé Borek a Lenka mající před maturitou spolu čekají dítě, takže se dějově neprobírá nic jiného, než jejich svatba. Celý koncept je však o vnímání dané situace především rodiči, což je věc velice vrtkavá hlavně co se týče vztahu mezi nimi a mladými. Zpočátku se sice z dané situace jeví čiré nadšení u obou rodičů, ale jen do chvíle, než si matka Borka všimne, že Lenka kulhá. Vzniká nevraživost a spory vedoucí jen k nepřátelské nenávisti. Na konci však u ní dojde k procitnutí a to jenom vlivem jisté události, která musí citově zasáhnout každého rodiče. Příběh v jistém smyslu moralizační, avšak v tom správném směru. Rodiče mohou mít obavy a strach o své děti, ale vše má svou hranici. Příběh je napsán impozantně a do podoby televizního filmu zpracován tak, že od prvních minut zaujme. Po shlédnutí zbývá jen otázka, jestli si z toho někdo něco vezme. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Téma nadčasové, mladý pár se zapomene a mají se stát rodiči. Mají před maturitou a pochopitelně tím udělali čáru přes rozpočet rodičům. Kluk dle přání otce měl jít na vějšku a pak ještě na vojnu, ona také měla jít dál a minimálně jít na mateřskou už jako zaměstanná aby zaměstnavatel příspíval na mateřskou dovolenou. A teď co. Plány rodičů jsou ty tam, mladí tvrdí, že se milují no ale znáte to... A holka navíc pajdá, což je zejména pro budoucí tchýni šok. Je úplně jedno, jestli by se tenhle příběh odehrával dnes, nebo v roce 1979. Finanční možnosti většiny mladých v tomto věku jsou asi minimální a možnost sehnat byse se obávám ještě horší než za komančů. Jak tu někdo napsal i mně byl mladý pár velmi nesympatický oproti tomu rodiče byli vybráni skvěle. V celkovém součtu dávám jen za dvě nedostatečné z matematiky. * * ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Klasická TV inscenace s výchovným i varujícím podtextem: Na jedné straně:  Mladí kteří si mohou “zkazit” život, v podstatě se pro život neznají, nemají školu tudíž žádná kvalifikace tím minimální mzda v socialistickém Československu, nebo se vysmát životním cílům a idejím kteří si rodiče vtiskly do svých představ neboť život uteče mezi prsty a člověku zůstane stáří, samota a zatrpklost. I děti ktrří jsou zaopatřeny ale daleko, daleko ztraceny buď km nebo citově. Skvělá inscenace která má vypovídající hodnotu jak se žilo v za totáče. Ovšem je to dnes jiné ? Byty byly problém, tehdy-nebyly… dnes jsou, ale zadlužením se miliónovými částkami. Tedy v podstatě stále nadčasové téma. Nic se nezměnilo,pokud nemáte bohaté rodiče kteří vše zacálují. Ale i tak “proti rychlosti života jsou i  ideály směšné” . Zůstává tedy skvělý herecký koncert předních herců tehdejší ČSSR. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Ve své době dosti standardní záležitost, rovněž tak chování matinky standard. Tahle se ale díky zkušenosti s babkou z nemocnice srovnala do latě, což naopak standardem nebylo, není a nebude a u mnohých takových má tohle chování platnost i trvalou. Zajímavé, že představitelku jedné z hlavních rolí už nikdo nikdy k žádnému natáčení nepozval, přestože nebyla o nic horší, než její partner. 70%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama