Reklama

Reklama

Novinář Roland Wolf by rád napsal knihu o známé televizní hvězdě Christianu Legagneurovi. Aby měli na práci dostatek klidu, rozhodnou se oba muži strávit několik dní na Legagneurově venkovském sídle. Psaní se však příliš nedaří, neboť snahy o seriózní práci sám Legagneur neustále odkládá. Brzy se dozvídáme, že Wolfovy zájm y se netýkají pouze autobiografie a že Legagneur dokáže za úsměvem z obrazovky skrýt více než jen únavu z natáčení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som váhal, či predsa nedať Maskám štyri hviezdičky, ale štyri Chabrolove filmy, ktoré som videl majú zhodne po troch hviezdičkách, tak ostanem pri tradícii. Bol som veľmi príjemne prekvapený atmosférou, ktorá mi pripomínali detektívne filmy podľa Agathy Christie. Naopak, vôbec som nebol prekvapený hereckým koncertom Philippa Noireta, ktorý som predpokladal. Užíval som si film až do samého záveru, ktorý poničil veľa z toho, čo bolo predtým prácne vybudované. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Claude Chabrol, nesporný velikán nejen francouzské, ale minimálně také evropské kinematografie hraného filmu, se soustředí ve své rozsáhlé tvorbě na lidské propasti a propady. Pozdní Poeův dědic samozřejmě nemůže vystačit s výrazivem vrcholného romantismu a musí spoléhat na hlubší psychogickou prokreslenost a propracovanost svých postav, na důslednost v časoprostorových souřadnicích, i na tradiční francouzskou schopnost až lékárnického cizelování děje; to všechno nalezneme v paletě jeho nepřehlédnutelných vyzrálých schopností. Fakt, že se přitom může spolehlivě opřít o minimálně profesionální výkony svých herců, jeho schopnosti i tvůrčí potenciál jen dále násobí. Jeho tvůrčí metoda je silná i svou profesionalitou a řemeslnou suverenitou; zdá se, že vysloveně slabší filmy jsu v jeho rozsáhlé filmografii spíše výjimkou než pravidlem. Konfrontace dvou pojetí života, toho, který si na mravnou, bezhříšnou velkodušnost hraje, i toho, který o "pouhou" lidskou slušnost, vlastně lidství samo, úporně bojuje, je pozoruhodně gradována doslova vteřinu po vteřině. Rozplétání pozoruhodného dilematu není prosto překvapení, jež se naopak vyhýbá prvoplánovým syžetovým i scénáristickým zkratům, jejichž jediným smyslem je získání a upoutání diváka za každou cenu. Pro Philippa Noireta, jednoho z nejvýraznějších francouzských herců vůbec, tu vzniká prostor pro naprosto unikátní hereckou kreaci; po zhlédnutí MASEK je jasné, že ji zvládá s bravurou profesionála a nadšením amatéra. Z ostatního hereckého osazenstva, jehož hlavní úlohou je přihrávat Noiretovi (asi je to i vrchol jejich uměleckého rozměru) vyniká Anne Brochetová silnou slabostí, kterou tak šetrně a civilně vkládá do své Catherine. Ano, nejen v šachu, ale i v životě se vyhrává také černými. A častěji, než by si určití lidé, kteří nechybějí v každé době ve všech zemích, přáli a byli ochotni připustit. Všichni víme, že je to jistota, na které se dá stavět i dnes. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

A tak já s filmy s pohádkovým podmazem (dobro vs. zlo a žůžové autino) nemám problém, přijímám je tak, jak jsou mi naservírovány. No.. a pokud servíruje filmové sousto Philippe Noiret, v tomto případě usměvavá, hodná, milá televizní hvězda, láskyplně pečující o osiřelou dívenku, nemohu jinak, než hodnotit kladně.. Kolik takových masek či jemu podobných mezi námi chodí.. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Detektivka (nic moc) + psychologické drama (taky nic moc) + romantický příběh (to skoro vůbec nic) - ale pokud se to sečte a vyjde Chabrol, pak to vždycky něco je: příběh, který se odehrává pod těmito třemi vrstvami. Philippe Noiret, který hraje jako vždy nadstatndardně, nepředvedl svůj závěrečný nervovový kolaps úplně důvěryhodně - možná mi vadilo, že přešaltroval příliš rychle, možná, že míra byla právě naplněna. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chtít vytýkat Anne Brochet, že se ve filmu nesvlékla, už je asi přespříliš silný nymfomanýr. Bylo to výborné, teatrální konec bych klidně změnil na pouhý příchod mladého páru. Zámeček na venkově, krásná schovanka, velké tajemství a mistr kamenné tváře, krásně to celé sedlo spolu s nenápadným "vyšetřovatelem". Tenhle film tu na dvd suším snad pět let, konečně to dopadlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama