Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi David (Rhys Wakefield) a Teddy (Logan Miller) se dostanou na nejlepší párty roku. Přinesou si na ni s sebou jak své frustrace, tak velká očekávání, a ze začátku jde vše podle plánu. Po tři čtvrtě hodině se ale díky zásahu shůry vše změní a účastníci párty najednou mají kolem sebe „plus jednoho" - sebe sama. David s Teddym se tak ocitnou ve víru chaosu, který má otestovat nejenom jejich přátelství, ale i schopnost přežít. (Ownerko)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery (byť ne úplně na plnou hubu řečené), protože bez nich nelze vyjádřit, co mi na filmu vadilo, případně čím je film zajímavý. Takže číst raději až po zhlédnutí! Nejlepší navíc bude, když o filmu budete před projekcí vědět co nejméně. Zhruba 97 procent stopáže se jedná o originální snímek, který i přes poměrně komplikovanou dějovou linii drží pohromadě, dává smysl (což je co říct, protože netradiční nadpřirozený fenomén, s kterým se hrdinové utkávají, by lecjaký scenárista lehce domotal) a jasně vede k působivé koncovce, po které žádná z postav nebude jako dřív (a některé vůbec nebudou, hehe). Ale prd, protože po oné působivé koncovce přijde nastavený závěr, který jde úplně mimo dosavadní ladění filmu a navíc je i morálně značně sporný (to, jak se vyřeší linie Davida a Jill). Opravdu mě to mrzí, protože pár minut před koncem jsem byl vyloženě nadšený, ale tenhle "nebudu-přesně-říkat-co" prostě do jisté míry zničil to, co film celou předchozí dobu budoval. A taková pěkná tragédie z toho mohla bejt ... :-( Hodnocení dávám přesto poměrně vysoké, neboť se rozhodně jedná o zajímavý, výtečně natočený, originální film. Edit: S odstupem pár hodin jsem schopný těch posledních pár minut ocenit jako poměrně troufalou, cynickou pointu, která v hollywoodských filmech vůbec není běžná (ze situace nejvíce vytěží postava, která se zachovala nejhůře). Takový nápad se mi s odstupem vlastně i docela líbí, přesto si ale myslím, že k němu snímek dospěl jen díky popření jasných pravidel onoho nadpřirozeného fenoménu ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvôli nárazu meteoritu sa teen-účastníci miestnej párty naklonujú, avšak o chvíľu pozadu a zvýšia tak časové línie, vďaka čomu si divák môže tie otravné postavy s ich otravným konaním „vychutnať“ rovno viac krát. A pokiaľ ho z toho nerozbolí hlava, tak môže skúsiť aj rozmýšľať, či to bude mať hlbší zmysel a rozvinie sa niečo viac, alebo sa to iba tradične zvrtne z otupných hádok na predvídateľnú vybíjanú. Od režiséra MTV moderného, opatrného exploitačného remaku "The Last House on the Left" teda prichádza MTV moderný sci-fi thriller, s nechutným romantickým nádychom. Nie je to síce úplne zlé, no osobne to považujem za zbytočné a nezaujímavé; vzhľadom k tomu, že tu podobne ladené "doppelganger" témy už boli x krát, v rôznych variáciách, no hlavne v menej prvoplánových spracovaniach. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Teen párty film, kterej nerušil žádnejma hovadskejma dialogama a prostě jenom plynul. Do tý doby než na řadu přišlo to velký sci-fi. S tim totiž začal přicházet i trošku chaos. Že se začali objevovat a mizet jejich kopie z jiný dimenze a zřejmě? se snažili nahradit jejich místo. Očekávání obrovský, co se vlastně bude dít až na sebe všichni narazej. No bohužel nic extra překvapujícího. Takže jsem vlastně ani nepřišel na to, jaká měla bejt pointa, podle mýho totiž vůbec žádná. Jedinej kdo na tom vydělal, tak byl hlavní hrdina, kterej jako první přišel na to, jak to celý funguje a za to já mu můžu dát +1, ale to je tak všechno. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Zaujal prvotní nápad, nicméně s provedením to bylo o něco horší. Nějak mi ale jsou proti srsti ty monstrózní americké párty, kde se řízeně demoluje barák a postavám jsem nějak nepřišel na chuť. I tak se ale daří budovat relativně hutnou atmosféru plnou nejistoty. Fajn je, že se každá ze 3 postav s nastalou situací vypořádává po svém (holčina vede). Trochu jsem byl zmaten zákonitostmi oné anomálie a hodně mě vykolejil (avšak v pozitivním smyslu) závěr, o kterém ale bez spoilerů nemohu nic napsat. Ten to nicméně vytáhl na trošku horší 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi tak v půlce filmu jsem v tom měl pěknej hokej, protože těch dvojníků bylo moc a já se pomalu přesta orientovat v tom, kdo je kdo, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, protože i přes zdánlivě neorganizovaný chaos měl film tempo a pořád se v něm něco dělo. Navíc když se začalo vše vyjasňovat, začal dávat smysl i předešlý zmatek a vše spělo k vyvrcholení, na které jsem se těšil, protože jsem absolutně netušil, jak to dopadne. Ale v posledních vteřinách to tvůrci zazdili. Úplně. Tím nechci říct, že by závěr absolutně devalvoval to, co se před ním dělo, ale "asi spoiler" připravovat diváka na tyranosaura a pak na něj poslat růžového jednorožce, to je skoro na kriminál. 65%, ale mohlo a mělo být lépe. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě. (Cheeker)

Reklama

Reklama