Reklama

Reklama

Sněhurka: Jiný příběh

  • Španělsko Blancanieves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh je rozehrán v roce 1910, kdy je slavný matador Antonio Villalta těžce paralyzován po srážce s býkem. Jeho těhotná manželka, která tragédii sledovala, vzápětí zemře při porodu malé Carmen. Léta běží – k bezmocnému, leč stále bohatému muži se jako pijavice přisaje zlotřilá pečovatelka Encarna a stane se jeho novou manželkou. Carmen je vychovávána babičkou, ale po její smrti se musí vrátit k otci a maceše, která ji nejprve odsoudí k životu ve sklepení a po několika dalších dějových kotrmelcích i k smrti. Děvče však přežije (byť se ztrátou paměti) a je v divočině zachráněno partičkou trpaslíků, shodou okolností též zápasníků s býky. Pod jménem Sněhurka se v aréně sama proslaví, leč zákeřná macecha ještě neřekla poslední slovo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Býčí zápasníci a týrání zvířat si víc než slabší průměr nezaslouží. - Svým způsobem je to zajímavé, příběh svérázný a obraz většinou i vizuálně zapůsobí. Jako hold němému filmu to vyšlo, ovšem přesto nic moc pro mě. - Sněhurka ano, jen jsem pro jiné verze tohoto známého pohádkového příběhu. - Jsem tedy na pochybách zda dát 3 hvězdy? Zlotřilá pečovatelka Encarna nemá chybu, slabošský a kvůli ochrnutí bezbranný otec k politování, Sněhurka je právem obdivovaná, konec překvapující a to nostalgické ohlédnutí za poetikou němého filmu ... No, nakonec dávám za 3 body, perou se ve mě sympatie i jisté antipatie. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Vše kolem tohoto filmu je tak trochu jiný příběh. Od režisérovy (sebe)důvěry držet projekt 8 let při životě. Až po fakt, že těšíte-li se na pohádku, popovídejte si spíš s umělcem, který Sněhurce prošlápl cestu. Doporučuju si přečíst pár rozhovorů s režisérem, pak totiž zjistíte čemu všemu je příběh Carmen pocta. Souhlasím s Bárou, že Macarena se pro tuto roli narodila a že nikdy nechci vidět jinou. Pro mě to nebyl jen jiný příběh, ale i jiný svět. Svět tančící v rytmu flamenca, svět ohňostrojů jisker v hlubokých tmavých očích zázračných i prokletých lidí. Nikdy nespouštěj býka z očí... Nespustím, pane Berger, ani z vás... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sněhurčina macecha dominou s bičíkem a trpaslíci liliputánskými toreadory ochotnými zpeněžit i oživování ve skleněné rakvi? Inu, Sněhurce Pablo Bergera je možné odpustit mnohé. Nemusela jít snad celou cestou známého příběhu, je ale důkazem, že kvalitní zpracování nepotřebuje barvu ani slova. Recyklát mnohonásobně omleté story, na rozdíl od Bídníků z něj ale nebolí hlava. kult pro Cinema Mundi, 2013. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec nepatrím medzi milovníkov nemých filmov, vlastne nikdy som im akosi neprišiel na chuť (možno pre to, že obľubujem hlboké a zmyselné dialógy). Postupne však prechádzam filmy nominované na EFA (European Film Awards), a tento je medzi nimi. Snehulienka už zažila toľko variácií, že by si človek pomyslel, že už s z toho stane klišé. Ale nie! Toto ma naozaj veľmi upútalo, na čom má veľkú zásluhu najmä skvelá kamera a celkovo aj prevedenie a atmosféra, v ktorej sa to nesie. Scenár sa mi na prvé počutie zdal trochu absurdný, avšak napokon takáto zaujímavá verzia slávila u mňa nečakaný úspech. Maribel Verdú bola skvelá voľba pre rolu Snehulienky - veľmi pôvabná žena s jemnými rysmi v tvári. Aj ona sa veľkou mierou pričinila o môj nadpriemerný dojem. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Nešlo se ubránit pocitu, že tohle už jsem někde viděla... aha, že by lehká inspirace The Artist? Co se týče příběhu, je tam pár zajímavých prvků, například Sněhurku - toreadorku určitě neuvidíte každý den :-) a "královna" je řádně děsivá (pokud zrovna neprovozuje své sado-maso hrátky). To mi ale bohužel k plnému zážitku nestačilo, stejně to byla tak trochu nuda... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Maribel Verdú slíbila režisérovi účast na filmu již v roce 2006. Podílela se na něm tedy od samotného začátku. (Dr Lizal)
  • Českou premiéru si film odbyl na festivalu La Película. (*Elfík*)
  • Svůj druhý celovečerní film režisér Pablo Berger připravoval osm let. [Zdroj: E15] (hippyman)

Reklama

Reklama