Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ospalém přímořském letovisku voda vyplaví mrtvolu muže. Případ přijel vyšetřit vrchní policejní inspektor Molinat (P. Noiret). Ironií osudu do míst, kde před deseti lety prožil velkou lásku, jenže také zbabral jeden případ. Kolem pláže se to hemží místními podivíny s ještě podivnějšími vztahy, letní sezóna klepe na dveře. A vražd přibývá, moře každý další den vydá jednoho zabitého muže. Molinatovi přijíždí pomoci samolibý, ambiciózní inspektor Leroyer (G. Marchand). Ti dva se nesnášejí, jejich spolupráce vázne, výsledky šetření jsou mizivé. Až do chvíle, kdy se ve vrahově síti nečekaně objeví opravdu velká ryba. (whenry)

(více)

Recenze (12)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pomalá francouzská detektivka - takhle to může znít jako špatné doporučení, ovšem atmosféra je temná (i když se odehrává v přímořském letovisku) a navíc patologické vztahy lidí, o kterých všichni předpokládají, že by měli být šťastní, jsou zde podány velmi dobře. Za zmínku stojí Guy Marchand v roli šviháckého detektiva. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasický film-noir se svými výsadami ve světě specifických filmových žánrů....výborná podívaná. Když je na jednom malém kousku Francie taková spousta krásných dívek a žen, musí zde nutně muži být v "nevýhodě" a to takové, že jsou jeden po druhém nacházeni mrtví s průstřelem hlavy a v moři, odhození jako mršina.!! Kdo a proč, že by ty ženy a které...? Snímek je o to příjemnější, že se nese v lehce nadneseném duchu a se skvělými ústředními herci světového formátu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Děj se nějak zvláštně zaplétá, chvílemi jsem ztrácel souvislost, ale skvělí Philippe Noiret a Guy Marchand v kombinaci s nádhernou atmosférou letního francouzského pobřeží plného nádherných žen všechno vynahrazují. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nedával pozor, proč byl Guy Marchand od začátku parchant? Jeho vztah s Philippem Noiretem je problematický a dost zbytečně tvoří omáčku a natahuje děj. Nahé ženštiny jsou fajn, víc bych stavěl na Molinatově "vyženěné" dceři, jejíž nahá scéna (mokré hnědé šaty) film uvádí. Atmosféře hodně chybí, prostředí je při tom na jedničku. Dalo se líp, což neplatí o skvělém dabingu (Otakar Brousek st. na Noireta je famózní, Viktor Preiss, Helena Friedrichová, Ljuba Krbová, Ilona Svobodová, Květa Fialová). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ako kriminálka to nestojí za veľa, ale ako pastva pre oči všetkých milovníkov krásnych - poväčšinou nahých a polonahých - žien je to vynikajúce. (13.10.2010) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaná kriminálka zasazená do oblast francouzské riviéry. Přestože děj vysloveně nespěchá, má svou atmosféru. Vrchní policejní inspektor Molinat systematicky rozplétá vraždy mužů, kteří jsou usmrceni vždy stejným způsobem, i když musím říci, že Noiret není zrovna typem herce pro policejní inspektory. Celkem mě pobalilo, jak se šalamounsky a definitivně zbavil otravného a ambiciozního inspektora Leroyera. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerna detektivna s panom CiernymEtom . More vyplavi mrtvolu muza - a krimoska sa moze rozjet. Namakana filmarina Granier -Deferra /Heroin, Le Train, Kocka/ sa hned vidi od prvej miunuty, kulisy, perfektne dialogy ...... jo, jo kedysi sa v Taliansku a Francuzsku tocili fakt namakane filmy, dnes uz vsetk ovalcuje Hollywood - hlavne Taliani boli vzdy vo filmoch amerikofilni, talianska amerikanofilia je uz notoricky znama : 95 % ()

Reklama

Reklama