Reklama

Reklama

The Rise and Fall of a White Collar Hooligan

Trailer

Obsahy(1)

Život fotbalového chuligána Mika Jacobse nikam nevede do chvíle, kdy při bitce potká starého známého Eddieho Hilla. Pod jeho vedením se octne ve světě podvodníků, kteří jsou schopni za jeden večer z bankomatu vytáhnout až sto tisíc liber. Spolu s penězi a ženami, které Mikovi přinesl nový životní styl, přichází taky zvýšené nebezpečí a život se začíná vymykat kontrole. (cezero)

(více)

Recenze (13)

Happens 

všechny recenze uživatele

Chybí fotbal, fandění, láska, spíš se režisér opřel o pilíř chuligánství, aby ten film vůbec mohl trochu stát. Nevím, jestli to bylo tím, že začátek měl dobrý náběh a zbytek filmu hlásil slabé baterie, nebo tím absolutně nepatřičným happy endem - ale stručně "nechutnalo". Žij v míru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tématiku hooligans nečekejte. Je to klasika o tom, kterak se kluk ze sociálního bahna dostal do světa krminálníků, což mu sice na jistou dobu zajistilo život plný holek, drog a tak podobně, ale jak už to tak bývá, žádný strom neroste do nebe. Angličani nepřišli s ničím novým, ačkoliv je fakt, že podvody s bankovními kartami zase nejsou tak provařeným tématem. Na druhou stranu nelegální vybírání peněz z bankomatu je poměrně nudný zločin a tudíž to docela odnesla akční stránka věci. Herecky celkem solidní a plusem je i to, že to tu nepřeháněli se stopáží. Koukatelný průměr. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fotbalový fanoušek, který už neví, jestli má jeho život vlastně smysl. Ale v pohodě, on se podívá do společnosti podvodníků a najednou zjišťuje, že se pořád dá žít. A navíc v tom můžou být i velké prachy. Chytlavý hudba, snaha o rychlé tempo, průměrné herecké výkony. Variace na nabušené a chytré filmy Guye Ritchieho, akorát variace, která vůbec není tak výbušná, jak by chtěla, a už vůbec není chytrá, jen jí zůstává ta ukecanost. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Angličani,to je průměrnost ve všech směrech.Člověka už maximálně sere jak hrajou,jejich teploušský hlasy vydávající angličtinu s buzerantskym přízvukem,prostě jen málokdy dokážou vytvořit něco,co by bylo nadprůměrný.40%. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Drsný Turci v britských filmoch sú dar boží. Škoda, že sú to často len doplnkové postavičky. A škoda, že na futbal sa tu moc dôraz nedával. Bolo to ako film, kde je nejaká postava fanúšikom futbalu, a rozhovormi o kluboch a stávkach poňatie tohto odvetvia končí. A ja som čakala nejaké to šialenstvo. Inak ale nápad s kreditnými kartami vôbec nie je zlý, len spracovanie je mierne uspávajúce. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený příběh fotbalového chuligána, co se kvůli nezaměstnanosti zaplete do ilegálních kšeftů. Jen mě mrzí, že tam není něco, co by se dalo vytknout nebo jakýkoliv silnější moment, aby film neupadl do zapomnění. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som sa tešil na podobne stavaný film, ako bolo napríklad toto, z výsledku som zostal do veľkej miery sklamaný a čiastočne aj rozčarovaný. Prečo? Bolo to totižto priam stupídne. Tento fakt som si začal uvedomovať už zhruba po prvých 15 minútach a žiaľ, v ďalšom priebehu sa už neudialo nič, čo by ho pomohlo vyvrátiť. Pripadalo mi to tak, že Tanter ani sám poriadne nevedel, do akého žánru to chce zaradiť a tak z toho nakoniec vznikol takýto nechutný mix, ktorý vo všetkých smeroch zaostáva (jediná ako-tak vydarená scéna sa týka pracovných pohovorov, ktoré však do celkovej koncepcie taktiež nejak extra nezapadajú). No a ten amatérsky prístup, ktorý je viditeľný počnúc až nepríjemne stupídnou zápletkou, cez katastrofálne herecké obsadenie (potešilo aspoň obsadenie zopár postáv z už spomínaného Footsoldiera do vedľajších rolí, najmä teda Ricciho Harnetta, aj keď vo výsledku je to aj tak len taká zanedbateľná "prkotina") a končiac absolútne nezvládnutým strihom atď. Ako som už písal, čistý amaterizmus. Na tom všetkom ma najviac mrzí samotný názov filmu, ktorý je úplne zavádzajúci a vôbec sa k tomu nehodí a zo strany tvorcov teda šlo o čistý kalkul. Čo to malo spoločné s futbalom a chuligánmi ako takými?! Podľa mňa absolútne nič - dva krátke zábery z tribúny (ktoré dokopy mohli trvať zopár sekúnd), možno jeden nevydarený záber na potýčku s policajtmi (ešte kratší ako to predošlé) a jeden zbytočný dialóg ohľadom finále FA Cupu? To je - vzhľadom na smer, akým sa uberala propagácia filmu - skutočne alarmujúco málo... Takže, tento film v žiadnom prípade neodporúčam, považujem ho za stratu času, zbytočnosť. Bod iba za "snahu". 1/5 ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Název je špatný! Měli to pojmenovat "The Rise and Fall of ATM thieves". Herci obyčejní, děj nijak záživný. Celkově jen na zabití času. To už víc vydejchám film "Hooligans" s mym naprosto neoblíbenym Eliášem Woodem. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je v názvu filmu hooligan, když toto mělo s ultras společného snad jen pár snímků zezačátku. Film měl vcelku zajímavý námět, dostávala mne nádherná Rita Ramnani a ty její nádherná kukadla, jinak ten film byl o hovně. Celková pointa byla lehce předvídatelná, hudební doprovod nudný, herecké výkony průměrné. Vidět ten film bez titulků, tak bych z té britské angličtiny a obvzlášt z toho londýnského undergroundového slangu pochytil velké prd... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Škoda,ale zatim pro mě nejmíň hool film.Klasická story,co nemá hlavní hrdina prachy,tak se dostane do podsvětí,obchoduje s kreditníma kartama,jeho kámoš zůstane kámošem,občas si zajde na fotbálek a jednou má málem po životě.Na druhou stranu ono je to víceméně nevyčerpatelná zásoba,stačí aby hrdina obchodoval třeba s bahnem a máme další film:D ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda je to hezký příběh, když se snaží fotbalový chuligán najít práci a udržet si přítelkyni. Tohle asi jo, ale jinak má film hodně ALE. Filmovému Mikovi není co závidět. Přesto je film dobře natočen, diváka vtáhne dějem a dramatičností a já mu mohu udělit slušných 60%. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Cash or card?" Mike, který rád chodí na fotbalové zápasy a po nich si rád dá kopanou na ulici, mimo to také marně hledá práci (pohovory jsou docela vtipné). Dá se dohromady se svým starým známým, který ho "zaměstná"... Další hooligan movie do sbírky. Narazil jsem na něj úplnou náhodou a ejhle opět tady máme staré známé tváře (rise of the footsoldier, Essex Boys..). Další příběh podle skutečné události, takže se nabízí otázka jestli je ta Anglie opravdu tak prohnilá 🤔😅 To je snad desátý film podle True story a taky dost "pěkný". O filmu se evidentně moc neví což je škoda. Za mě paráda a také má (jak už je u těchto zvykem) další 2 pokračování, tak jsem zvědav... ()

musolini 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená krimi,škoda jen,že to ze života fotbalového chuligána tam není nic,jen takové střípky,ale vynahradí to celkem slušný děj,jak se zaplete do "luxování"karet a kšeftů okolo...na Velkou Británii se to povedlo a film mě celkem bavil...člověk ani neví jak a najednou je konec filmu a zjistí,že to bylo celkem fajn,vlastně to ani nečekal... ()

Reklama

Reklama