Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přerod z melancholické detektivky na crazy zábavu se povedl. To ovšem nic nemění na tom, že tento snímek je také velmi napínavý a má zajímavou kriminální zápletku. Vše má rychlé tempo, je to road-movie a obsazení Francise Perrina a Catherine Alric v rolích archeologa Charlese-Huberta Pocheta a jeho překrásné ženušky jen napomáhá... JEN SI PŘEDSTAVTE DĚTI A SOUSEDKY, JAK VYDRÁPÁVAJ NEHTAMA ČTYŘTUNOVEJ BALVAN...! ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Představte si tento záliv a v něm spousta galér a hordy barbarů připluvších z Asie. Ono se to nezdá, ale globalizace plíživě hrozila odjakživa a přesto je zázračnou reinkarnací Něžného kuřete v Torzo Jupitera vzniklé řecké divertimento možná tak trochu pozapomenuté._____ A přitom první arpeggio drknuté do strun kithari doprovodí krásný letecký záběr Akropolis athénské, hned na to se unisono přidají struny buzuki, aby vyloudili tesknou řeckou melodii a duše diváka pookřeje do té správné nálady._____ Středozemská slunečná atmosféra, typický francouzský humor, opravdu skvěle napsané dialogy. To je jeden z těch filmů, který tesá do kamene pojem "Francouzská komedie" a jak odhaduji musí nutně mít mezi znalci status kultovní legendy - taky z toho máte husí kůži? Sáhněte si. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemňoučké pohlazení na dobrou noc. Jedete si na dovolenou, odpočinout si, načerpat energii a doslova si ošahat historii. Dvojice Annie a Philippe, jako manželata, na mě působila nesmírně pohodově a uvolněně se svou, tak typicky francouzskou, noblesou. Každopádně mě pobavilo, co všechno dokázal způsobit nález jedné starověké prciny a jak se dokázala taková svatební cesta zvrhnout do akčního dobrodružství ve stylu Bonnie a Clyde. Celá ta bláznivá honička, kdy se hnali za svědky, důkazy a za skutečným gangstrem s policejním revolverem v ruce, podbarvená poklidnou řeckou hudbou, mi vlévala do nitra upřímnou radost. "Utečeme kanálem!" "Nechte té romantiky. Pojďte, přejdeme přes střechy." ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera a Něžné kuře jsou dva prakticky shodné filmy. Ale ne tak docela! Tento druhý díl považuji za malinko slabší, a to zejména kvůli velkému počtu výrazně za vlasy přitažených scén. V prvním díle tyto scény byly vtipné a dobře zapadly do děje, v tomto druhém mne naopak rušily. Nic to však nemění na tom, že se na film dobře dívá a je vhodným doplněním víkendové pohody. 68% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší svého předchůdce. Už prolog, ve kterém Lise stihne jedním vrzem pozatýkat bandu lumpů a vdát se, dává tušit, že tentokrát to Annie Girardot a Phillipe Noiret rozbalí na plné pecky. A taky ano. S podporou de Brocy, Perrina a Catherine Alric přetavili lehce úsměvnou krimi komedii v neuvěřitelně pohodovou a současně pořádně ztřeštěnou jízdu plnou zvratů, bláznivých gagů, vtípků akce a jiskřivých dialogů. Nechybí tomu onen kdysi tolik typický okouzlující francouzský šarm a lehkost, skvělé herecké výkony a navíc geniální pointa, která je skvělou těčkou za bláznivým pátráním po jedné ukradené prdeli. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)

Reklama

Reklama