Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Recenze (143)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přerod z melancholické detektivky na crazy zábavu se povedl. To ovšem nic nemění na tom, že tento snímek je také velmi napínavý a má zajímavou kriminální zápletku. Vše má rychlé tempo, je to road-movie a obsazení Francise Perrina a Catherine Alric v rolích archeologa Charlese-Huberta Pocheta a jeho překrásné ženušky jen napomáhá... JEN SI PŘEDSTAVTE DĚTI A SOUSEDKY, JAK VYDRÁPÁVAJ NEHTAMA ČTYŘTUNOVEJ BALVAN...! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelný, jak obrovská pohoda dokáže z torza jít. Annie a Phillippe jsou jako dvojka dokonale okouzlující. Scéna kdy Philippe machruje před Annie ohledně dějin a následně je setřen mě svým vtipem sejmula na dlouhý minuty. Obdivuju přirozenost hraní hlavních postav v podání obou titulních herců, jejich vztah měl v sobě tolik lehkosti až jsem žasnul jak je vůbec možný to takhle umět zahrát. Doplňující postavy aršíka a jeho sexozní ženušky byl famozní nápad. V bílejch kalhotkách po kuchyni ťapající Catherine nemá jedinou chybu. Takovýhle filmy se nedaj vyvážit ani tunou zlata. Kdo chce prožít pohodu, řecké sluničko, poznat lidi z kmene sympošů a příjemně se pobavit, ať z ukradeným torzem nevahá ani na sekundu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film. První díl s názvem Něžné kuře jsem viděl a mrzelo mě, jak se v něm postavili s pojmem komedie. Tady už to ale všechno bylo daleko lepší. Humor typicky francouzský, jenom si člověk trošičku musí zvyknout na samotné herce. Prostředí v Řecku boží a Catherine Alric také docela dost potěšila. Celkově vzato jsou čtyři hvězdy naprosto adekvátní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svatební cesty by si měl člověk pamatovat celý život. A Antoine s Lisou, česky Toníček s Lízinkou, si svou vysněnou cestu nenechají kazit takovými drobnostmi, jakými jsou krádež části sochy, obvinění z vraždy nebo pronásledávání kompletním řeckým policejním sborem. Tady totiž o detektivku jde až na pátem místě, protože daleko před ní je kufry neustále sčítající profesor Lemercier, jeho pohodová kriminalistická choť i neustále se sexuálně usmiřující manželé Pochetovi. Trochu mimo můj vkus byl ujetý řecký policejní komisař, ale jinak mám vrozenou slabost pro podobné pohodovky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem tuhle komedii zapomněl ohodnotit. Viděl jsem to asi před měsícem a abych pravdu řek, tak vlastně ani nevim, jak to skončilo. Utkvělo mi v paměti pár vtipů, ale celej ten příběh kolem nějaký sochy mě moc nebavil. Holt nějaký starý vykopávky a sochy jsou docela out chamraď. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře a bonvivánský medvěd v nezločinném spolčení s roztěkaným archeologem a jeho prostopášnou ženuškou. Při pohledu na detektiva, který jim je na stopě, ale přitom by se měl jen dívat a dělat si poznámky, začne divák chvílemi pochybovat o Řecku jako kolébce civilizace.. Na rozdíl od jedničky je to chvílemi až moc crazy a odtržené od reálnějších rámců, nicméně Toník s Lízinkou jsou pořád spolehliví tahouni, o tom žádná.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemňoučké pohlazení na dobrou noc. Jedete si na dovolenou, odpočinout si, načerpat energii a doslova si ošahat historii. Dvojice Annie a Philippe, jako manželata, na mě působila nesmírně pohodově a uvolněně se svou, tak typicky francouzskou, noblesou. Každopádně mě pobavilo, co všechno dokázal způsobit nález jedné starověké prciny a jak se dokázala taková svatební cesta zvrhnout do akčního dobrodružství ve stylu Bonnie a Clyde. Celá ta bláznivá honička, kdy se hnali za svědky, důkazy a za skutečným gangstrem s policejním revolverem v ruce, podbarvená poklidnou řeckou hudbou, mi vlévala do nitra upřímnou radost. "Utečeme kanálem!" "Nechte té romantiky. Pojďte, přejdeme přes střechy." ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tahle komediální dvojka je sama o sobě zárukou úspěchu. Když se navíc povede i scénář, vznikne povedený film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Nežnom kurati sa mi niečo páčilo a niečo nie, väčšina však áno. No a ako to už v pokračovaniach býva, buď sa zintenzívni to lepšie, alebo to horšie. De Broca si asi myslí (a s ním skoro každý divák ako pozerám), že z Kuraťa vyzdvihol to správne. Ja si myslím opak a Torzo Jupitera bolo pre mňa malým utrpením. Nezasmial som sa ani raz, chovanie postáv je na hranici bláznivosti a nepochopiteľnosti. Vyzdvihnúť sa dajú exteriéry, mne to však k letnej pohode nestačí. Otrepané klišé typu nastavovaná kaša a varenie z vody k filmu sedia ako časti Jupitera do seba. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V minulosti som sa na tejto krimi-crazy-komédii zabával určite viac. Dnes som si ju pozrel a dosť som sa nudil. Pripúšťam, že stále obsahuje niekoľko príležitostí dobre sa zasmiať, ale ani to ma neodradilo od zníženia pôvodného hodnotenia (***) na mierne podpriemerné. Z mierne nadpriemerných komédií mávam lepší pocit. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie o dvou párech, které hledají ztracenou sochu, anžto byli obviněni nejen z její krádeže, ale i z vraždy. Oddychovka par excellence s Annie Girardot a Phillippe Noiret v hlavní roli. Něžné vtípky a podivuhodné náhody vedou k roztomilému dobrodružství, které zpestří dovolenou novomanželům. K tomu všemu nádherná Catherine Alric se svými sexy kostýmy a odhalenými ňadry a máte rozhodně o zábavu postaráno - alespoň většina mužů. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší svého předchůdce. Už prolog, ve kterém Lise stihne jedním vrzem pozatýkat bandu lumpů a vdát se, dává tušit, že tentokrát to Annie Girardot a Phillipe Noiret rozbalí na plné pecky. A taky ano. S podporou de Brocy, Perrina a Catherine Alric přetavili lehce úsměvnou krimi komedii v neuvěřitelně pohodovou a současně pořádně ztřeštěnou jízdu plnou zvratů, bláznivých gagů, vtípků akce a jiskřivých dialogů. Nechybí tomu onen kdysi tolik typický okouzlující francouzský šarm a lehkost, skvělé herecké výkony a navíc geniální pointa, která je skvělou těčkou za bláznivým pátráním po jedné ukradené prdeli. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Francouzi to namíchali báječně - do přední linie postavili dvě velké národní ikony (Girardot, Noiret), do zálohy popleteného archeologa (Francis Perrin) se skvělým dabingem Fr. Němce a k němu po bok roztomilou a překvapivě (s ohledem na datum vzniku) velmi sexy blondýnu Catherine Alric (také báječný, sladký dabing Jarmily Švehlové), jednoho pana padoucha X a šíleného komisaře řecké policie. K tomu skvělá hudba (nejenom) s řeckými motivy, trochu toho moře, jednoduchou zápletku, hodně vtipů a když pak bylo nejhůř (a taky nevěděli, co s ní), Agnès Pochet ukázala prsa a bylo zase dobře.___A tohle všechno je holé nic proti té nenapodobitelné atmosféře VHSkových filmů ze západu, které sem za socialismu pronikaly, která z On a volé la cuisse de Jupiter přímo čiší, voní a tryská. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Něžného kuřetě nabízí divákovi asi mnohem více příležitostí se naplno zasmát, humor zde oproti svému předchůdci s vážným kriminálním případem tentokrát vychází přímo z hlavní zápletky. Přesto mi z těchto dvou filmů sedl o něco víc ten první a tentokrát musím říct, že děj plný honiček a jiné bláznivé akce už byl na mě občas poněkud ztřeštěný, stejně tak postava potrhlého archeologa v podání Francise Perrina. Jinak má to velmi příjemnou letní atmosféru exotického Řecka, kam nás Philippe de Broca coby režisér a milovník cestovatelských dobrodružství zavedl ve své komedii tentokrát, v rámci žánru to po většinu času skvěle funguje a nakonec ty 4 hvězdičky dám. Mimo jiné díky úžasnému Philippu Noiretovi, z jehož strany tady leckdy stačily jen zajímavé pohledy (ať už veselého nebo na první pohled vážného ražení), aby mě spolehlivě rozesmál. Určitě slušná zábava, klasická deBrocovina se vším všudy a nejednou skvělou scénou, ale stejně jsem podvědomě i na základě zdejších ohlasů očekával, že budu nadšen mnohem více, no ke svým favoritům v De Brocově tvorbě si Torzo Jupitera alespoň zatím vážně nezařadím. [75%] ()

Reklama

Reklama