Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(více)

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Možná znáte ten pocit, když vám někdo dá tutové echo, že rostou, a vy pak lítáte hodinu a půl po lese jak čurák, aniž byste zakopli byť o prašivku. Pak totálně zchvácený a nasraný narazíte na rodinku zkurvených pražáků alá Homolkovi, kompletní těžká jízda včetně dědka, babky, tří fakanů a psa a slyšíte je ječet jako na lesy: „Ježííííš, Pepóóó, to je macééék! No to mě teda vomej, tady další. No to snad není ani možnýýý, to jsou žně, to snad ani nebudeme mít kde sušit! Týýýý vole, to je pravák jako kráááva……“. Zoufale si pomyslíte jen něco o prdeli a otráveně zamíříte k autu. Tak přesně takový pocit mám poté, co jsem zhlédl tuhle pomatenou, nudnou a vleklou sračku o otravném fakanovi, jemuž jsem měl celý film akorát tak chuť jednu fláknout malíkovou hranou, s naprosto debilní pointou, a teď si tady čtu ty komentáře „erudovaných kritiků“, jak to bylo úžasné a žužu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zase to zabíjí závěr. Marina de Van celou hodinu a čtvrt poctivě buduje znepokojivou atmosféru chytrého sociálního hororu o psychice zneužívaného dítěte, aby nakonec v závěrečné čtvrhodince z minuty na minutu sklouzla k úplně zbytečnému, lacinému a rádoby šokantnímu vyústění. Jedno z předchozích autorčiných děl (jediný film, který jsem od ní dosud viděl) vykazovalo úplně stejný problém ... ale to byla samoúčelná sračka úplně od začátku. V Dark Touch bylo solidně našlápnuto, takže ten závěrečnej držkopád zamrzí o to víc. Dávám tři hvězdy, ale byl jsem připraven jít výš. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŠŠŠT. NEBOJ SE. VŠECHNO JE V POŘÁDKU. VĚŘ NÁM…“ /// Holčička a milující rodiče. Film (horor), kde se ubližuje dětem i dospělejm. A straší tam. Navíc se ze mě snažej dělat čuráka, jako bych si myslel, že může barákovi hrábnout. Není se moc čeho bát, věř mi. A když se pak dozvím všechno, je to nuda. Ani strašidelný, ani znepokojující. Dobrý skutky jsou po zásluze potrestaný a přiučit by se mohli maximálně smradi z Ils. Za málo peněz málo muziky. Pro mě i pro ně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejvíc mě rozhodí, když vidím, jak parchanti zacházej s panenkama. 2.) Miluju hry na tátu a mámu. 3.) Thx za titule ,,Bestlama“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj....... připadalo mi, že film má 240 nekonečných minut. Nesympatická holka, která jen brečí a ječí, navíc celý film ve tmě. Totální NUDA a já mám díky filmu zkurvené nedělní odpoledne!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ešte pár takýchto hororov a Marinu si s čistým svedomím umiestnim do TOPky režisérov. Zvláštne, že ženská s takým talentom nakrútila toho tak málo. Po takmer dokonalej, krvavej psychologickej pecke Dans ma peau, na ktorú si aj po 3 rokoch spomínam relatívne dobre (veď aj mám prečo, masakrálne sebapoškodzovanie vždy poteší), prišlo konečne toto - ďalšia psychologická pecka, síce nie až tak krvavá, ale stále veľmi pôsobivá, s mnohými rodinno dramatickými prvkami, ktoré mne v hororoch celkom sedia, solídnou atmosférou, a podobne ako predchádzajúci snímok s celkom originálnym námetom a zvláštnym, no pôsobivým záverom, ktorý mi sadol omnoho viac ako som čakal. Zaslúžený potlesk, proste hororík o vraždiacom spratkovi z úplne iného pohľadu, na aký som bol doteraz zvyknutý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie / Irsko / Švédsko Velmi lákavá produkce, ale Dark Touch je bohužel jen průměrná filmařina,která celých 91 minut škemrá o čtvrtou hvězdu a snaží se, né že ne,avšak vše pohřbívá nezajímavý,neukončený závěr,který nasere 90% uživatelů. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nekultivovane upravený ( dávno a niekoľko x ) námet, ktorému nepomohla ani tá prekombinovaná, destinačná kombinéza. Spočiatku solídna atmosféra sa svojim opakovaním dostáva pod negli-želé, kde sa skrýva očakávaný ( prekvapivo mimózny záver ).Ak vyrovnám filmársku snahu s tou diváckou - za 2 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

11-ročné dievča ako jediné prežije podivný masaker svojej rodiny a je dočasne umiestnené do starostlivosti spriatelených susedov. Tvrdí, že za masaker môže dom, polícia podozrieva miestnych vandalov, no zdá sa, že pravda je niekde inde... Ďalší z hororov o „zlom“ dieťati, hoci v tomto prípade nejde o tému vraždiaceho spratka, ale o spratka narušeného, osudom skúšaného a traumatizovaného ľuďmi okolo seba, celkovo zachádzajúc až niekam ku "Carrie". Aj keď ma to hneď nechytilo a nebavil ma ani ten sociálno-dramatický podtext, postupne som si zvykol a oceňujem napätú atmosféru, ktorá sa celým filmom niesla a tiež pekné deštrukčné výjavy, gradujúce až do pôsobivého finále. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mysteriózny horor. Má celkom dobrý príbeh o dievčati, ktoré ako jediné prežije zvláštnu udalosť, počas ktorej umreli jej rodičia a mladší brat a vyšetrovatelia to majú problém vyriešiť. Zatiaľ ju prijmú jej slušní susedia a keďže si prežila traumu, všetci sa jej snažia neustále pomáhať, lenže záhadná sila, ktorá má na svedomí jej rodinu sa znovu začne prejavovať. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak sa neubránim pocitu sklamania. Už od začiatku to pôsobí dobrým dojmom, dobre zvolená postava dievčaťa a záhadné temné sily, pričom tvorcovia sa rozhodli vsadiť hlavne na atmosféru a to sa im vydarilo. Preto to pôsobí tak správne tajomne a aj keď sa časom pôvod temných síl už začína postupne ukazovať, stále si to drží úroveň, za čo môže aj kvalitne zvládnutý vzťah medzi dievčaťom a jej okolím, či už dospelými alebo deťmi, k tomu niekoľko zaujímavých prvkov a tak sa na to pozerá skutočne dobre. No všetko to pokazí záverečná štvrťhodina, ktorá sama o sebe nie je zlá a minimálne tá posledná scéna sa mi páči, lenže k predchádzajúcemu dianiu sa mi to vôbec nehodí a zanechá to nepríjemný pocit z inak celkom kvalitne zvládnutej práce. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce mi to neprišlo moc napínavé, ale hlavne tá spomínaná atmosféra je výborná a aj tých pár hororovejších scén je dobre zvládnutých, obzvlášť drsný útok na rodinu a poteší aj pár slušných krvavých momentov. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavná hrdinka to zahrala veľmi dobre, k tomu sympatický manželský pár, viacero dobre zvolených vedľajších postáv, obzvlášť sociálna pracovníčka a učiteľ, v rámci žánru úplne ideálne. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, slušný vizuál, páči sa mi práca s postavami a k tomu kvalitne zvládnuté hororové prvky, tu si nemám na čo sťažovať. Skutočne škoda toho záveru, inak by som dal asi aj lepšie hodnotenie, lebo väčšinu času ma to dosť bavilo, ale aj tak na to jedno pozretie je to slušná žánrovka. 62% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Polícia vyšetruje vraždy mladých rodičov vrátane ich syna. Jediný kto prežil je ich dcéra Neve. Do dočasnej opatery je zverená manželskému páru s dvomi deťmi zo susedného domu. Polícia stále nemá stopu podozrivých z vrážd rodičov, no Neve neustále vyšetrovateľom a psychologičke opakuje jednu vetu. Jej matku a otca zabil dom. Aká je teda pravda? Spočiatku celkom slušná ducharina. Dá sa povedať, že som bol milo prekvapený čo mi film prvú hodinku ponúkol. No, a potom prišiel záver, ktorý ani nemá zmysel komentovať – 50 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé děti jsou spratci potřebující vojenskou výchovu. Pokud však rodiče své děti zneužívají, pak zaslouží být vykucháni zaživa.... Podařený klon Carrie, ve kterém zneužívaná dívka začne účtovat nejen se světem dospělých, ale i dětí. Tomu říkám příkladná rodičovská výchova! Ano, děti kopírují model chování svých rodičů. Zpočátku sice není jasné, zda nemá děsivé události na svědomí poltergeist či jiná ďábelská síla, postupně je ale vše vysvětleno. Malá Carrie jen vypustila vlastního démona. Drama s mysteriozními prvky disponuje pěknými efekty, ponurou atmosférou (hned na začátku je divoká bouře), šerosvitnou kamerou i vydařeným (byť umírněným) gore. Jeden z nejlepších momentů - zmasakrování tlusté svině, co vychovávala dcerku se synem pěstmi. A hvězdu navrch za vřelý konec! Na rozdíl od jiných mi přišel logický. p.s. hlavní hrdinka je možná magor i ve skutečnosti. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se dalo říct, že se jedná o další z antikoncepčních snímků, kdy by se look hlavní hrdinky dal srovnat například se Sirotkem. No není tomu ale zcela tak, protože místní spratek není ztělesněním čistého zla, nýbrž nositelem odplaty. Za co se ve filmu účtuje a jak? Co se divákovi snaží snímek sdělit? Že pokud se rodič sníží k něčemu tak ubohému, jako je násilí a zneužívání na dětech, může se mu stát to, že skončí dolámanej, probodanej, v horším případě pak ještě upečenej. Jedná se o celkem pomalu plynoucí film, který sice není zdaleka dokonalý, ale má kontinuální atmosféru a budí zvědavost, takže jsem neměl vůbec problém dokoukat osudy téhle Carrie za mlada s chutí do konce a dát jí 3.5*. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dark Touch je celkem zajímavým kouskem z koprodukce Francie, Irska, Švédska. Má to svoji atmosféru a záhadnou jedenáctiletou Niamh, které za záhadných okolností umřou rodiče. Než jsem začal psát svůj komentář přečetl jsem si pár zdejších komentářů(což před napsáním svého komentáře dělám málokdy) a usoudil jsem, že mnohým divákům nesedlo zakončení filmu. Já jsem s ním byl naopak spokojenej ostatně jako s celým filmem. Od kterýho jsem nakonec dostal daleko víc než jsem podle zdejšího hodnocení očekával. Pěkné 3hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože má režisérka Marina de Van na svém kontě již několik snímků a v hororových vodách není žádnou začátečnicí, tak mé pozornosti jaksi doteď unikala. Proto jsem byl hodně zvědavý na naši společnou „premiéru“ a nějak jsem nebral na zřetel varovné komentáře a „nadávky“ na tento film. Přiznám se, že až do poslední čtvrthodinky jsem je ani nechápal, ale potom se mi konečně rozsvítilo. Tohle je totiž další zdárný příklad, jak totálně zpackaný závěr může pokazit celkový dojem. Pravda, jakmile naskočily závěrečné titulky, nestačil jsem zírat a musel prostě říct „A tohle má být kurva jako co? To už jako skončilo?“ Přitom začátek mne příjemně navnadil, krvavé „polojatka“ mám rád a atmosféra měla taky celkem grády. Potom se sice napětí začalo vytrácet, protože hlavní hrdinka Missy Keating (jo je to dcera zpěváka Ronana Keatinga) byla pořád taková tichá, zamlklá, ale tak kdo by nebyl, když byla od mala týraná a zneužívaná (samozřejmě ve filmu). Pak se není čemu divit, že se jeden pěkně nasere a začne všechno lítat… ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ty vole, Marino de Van, pojď si pro pár facek! Já myslel, že si tu spokojeně pomlaskám, že zase jednou jsem viděl film, kterému se podařilo u mě vypěstovat jistou děsivou atmosféru, a vono se to v závěru tak posere. Přemýšlel jsem, kdo koho znásilňoval, a jestli vůbec, jak je to asi s osudem předešlé holčičky, jestli je to všechno nějaká kletba či zlý duch a jak se ho všem podaří zbavit, a nakonec to celé tak nějak vůbec nechápu, a zjišťovat se mi to nechce. Přitom tahle dramatická změna v mém hodnocení plyne jen z poslední čtvrt hodinky! Do té doby celkem paráda. Člověku je holčiny líto, má z ní pocit, že sama v tom nemá pořádně jasno, co se kolem ní vůbec děje, a pak přichází něco jako popření. Přijde scéna, kdy kupa dětí přijde do baráku a něco se tam stane, a najednou pocit "Cože?! To se fakt stalo, nebo to je jen sen?!" A pak to pokračuje a člověku je najednou jasno, že tyhle wtf věci se fakt dějí. Že tohle nebude asi hollywoodskej film. Že na to je to moc divný. Že to bude určitě něco evropského. Něco, kde se snaží tak trochu i o ten art. Že tady to nebude podle šablonky. Bohužel kdyby to podle té šablonky jelo, byl bych spokojenej mnohem víc. Takhle váhám mezi 2 a 3 hvězdami... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sociálně-hororová jednohubka s dobrym námětem, s dobrou dětskou herečkou s dobrym koncem. Takže se tu najednou sešly všechny tři věci, přičemž jedna z nich chybí prakticky v každym hororu. Jenže ono všechno ostatní bylo tak zoufale nudný, že to prostě neni ani ten průměr. Můžou za to i špatní dospělí herci, občasná zmatenost, ačkoliv vše bylo jasne nalajnovaný, a po většinu času i nulová atmosféra. Ať tohle vezme za rok za dva do ruky někdo jinej. Za tohle jen 30%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvě třetiny naprosto výborné. Nikoli děsivý horor jako takový, ale nepříjemně znepokojující psycho thriller. Taková mladší verze Carrie vyhnaná do extrému. Jenže na konci se cosi zvrtne a ta trapná pointa film totálně zabije. Tvůrci podobných filmů by si měli vrýt pod kůži pravidlo, že méně je někdy více. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání se nenaplnila....Film měl velice slušnou atmosféru a několik povedených destruktivních scén ale to je tak všechno. Vygradovalo to úplně jinak a jinam než jsem očekávala a než by mě "uspokojilo". Mělo to výborně našlápnuto ale konec totálně pohřbil celý potenciál filmu. Do teď nevím zda je to plus či mínus, že jsem celý film, hlavně v druhé půli měla chuť tomu malýmu narušeným parchantovi omlátit úsměv o zeď... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď pozeráte nejaký film a poviete si zas zbytočný film ja som si to práve povedal, keď som dopozeral tento. Keď začali lietať veci po izbe,hýbala sa postel aj luster, rozbíjali sa skla atď. Tak tvorcovia tohoto filmu chceli čo najdlhšie zákryt, kto je vrah ale mne to bolo hneď jasné. Kto videl 1 seriu Hrozba s temnoty tam jeden chalan trpel Telekynezov a najprv zabil otca a strýka, ktorý ho ustavične mlátili a potom chcel aj svoju nevlastnú matku. Podla mňa tento film kopíroval Hrozbu s temnoty, ten diel mal asi 40minút ale bol o vela lepši ako 91 minút tohoto nie moc vydareného hororu. A Hlavná predstaviteľka v podobe M.Keating bola fakt (NE)UŽASNÁ. ()

Reklama

Reklama