Reklama

Reklama

Sbohem jazyku

  • Francie Adieu au langage (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pilíř francouzské nové vlny Jean-Luc Godard byl pravděpodobně nejvlivnějším filmařem poválečného období. Jeho průkopnická léta začala v roce 1959 jeho celovečerním hraným debutem Na konci s dechem (Bout de Souffle). Godard tehdy způsobil doslova revoluci v tehdejších filmových postupech, uvolnil filmové médium z pout a „přepsáním" dlouho uznávaného filmového jazyka zavedl nová pravidla filmového vyprávění, práce se zvukem a s kamerou. I ve svých pozdějších filmech intenzivně a s šokem narušoval kontinuitu filmového děje a nabourával do té doby zaužívaný systém filmové výroby, distribuce a exhibice, který podléhal konvencím Hollywoodské továrny na sny. Vytvořil úplně nový vzorec filmové tvorby.
Jean-Luc Godard se o svém nejnovějším filmu s lingvistickým názvem Sbohem jazyku vyjádřil: „Je to o muži a jeho ženě, kteří si již navzájem nerozumějí, protože nehovoří stejným jazykem." (Film Europe)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Zvratek na entou... To už fakticky nikdo není schopen natočit normální film?

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Ako vidím, s týmto počinom budú mať ľudia ešte väčšie problémy než so Socializmom (asi by som sa naň mal tiež čo najskôr vrhnúť). Doposiaľ sa tu objavil jediný negatívny komentár, u ktorého sa dá aspoň ako tak uvažovať o dôvodoch, ktoré uvádza.

Uživatel Nathaniel# smazal svůj příspěvek.

termi

termi (hodnocení, recenze)

no, úplně nepopírám že zatím to blbost je, ale teď otázka jestli věc nepřestává být blbostí v rukách které zjistí co opravdu s tím dělat nebo co s tím všechno jde:) protoźe do dnes očividně nikdo neví co s tím (viděl jsem tedy jen málo filmů ve 3d) .....myslím že to je podobné asi jako s digitální technikou namísto celluloidu, dodnes mi přijde že ty režiséři neví co maj v rukou (ten digital myslím) ...............težko říct dopředu, já se spíš strachuju ohledně toho co se tam bude dít (téma asi bude ok).. ale když řek źe to bude o páru (nevím už jestli manželském) kteří už dávno nemluví stejným jazykem a komunikují spolu prostřednictvím jejich psa, tak to jsem se zhrozil docela... pak teda dodal źe zatim neví jak to ještě udělá takźe tak to je všechno co k tomu vím:P

shootThemUp

shootThemUp (hodnocení, recenze)

termi: na 3d samozřejmě, ale když to godard říkal...se divim, že zrovna on přistoupil na tuto blbost.

termi

termi (hodnocení, recenze)

teď nevím na co z té věty konkrétně narážíš:)  ale godard řikal źe to bude ve 3d

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

13.09.2022

Na filmovém nebi nad Francií dnes přibyla další velká hvězda, ve věku 91 let totiž ve Švýcarsku zemřel významný francouzský režisér, scenárista, střihač, herec, producent a jedna z nejvýraznějších… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Reklama

Reklama