Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Recenze uživatele MATADOR k tomuto seriálu (1)

Stoupenci zla (2013) 

1. série # The Following je pro mě prvním letošním a pořádným překvapením na poli nových seriálů. Lákadlo s věhlasným jménem Kevinem Baconem se koná už od prvních minut - a nutno podotknout, že i v dalších minutách a dílech - vynikající podívání a honu na známého monomaniakálního vraha. Pokud jste ochotni překousnou hlavní myšlenku, která je trošku děravější a zase ne tak moc uvěřitelná (alespoň pro mě), s přibývajícími díly atmosféra houstne, vše se komplikuje, ale stále se daří držet vše na uzdě a pověšené na zajímavosti! Zároveň si divák nemůže být ničím jist a odvaha nechat umřít, tak zajímavé postavy, odvážné. Na druhou sezónu jsem hodně zajímavý a doufám, že se hodnocení ještě polepší! 2. série # Ačkoliv byla první řada v loňském roce velkým překvapením, druhá už tak trochu vaří z vody, i když postavy jsou stále zajímavé, následující epizody mne lákaly pouze proto, abych věděl, jak to dopadne a ne proto, že jsem fakt nadrbanej na další díl jako tomu bylo u první sezóny. Tak trošku se i samotní tvůrci překonat sami sebe, ale stala se z toho spíše fraška s oživováním postav, zabíjením nepodstatných lidí. Celkově je zvratů hodně málo. Popravdě se moc ani netěším na třetí sezónu, protože nevím, co z tohohle chtějí vykřesat. Každopádně postavy jsou stále velkým tahákem a proto mi třetí řada i přes negativa ohledně druhé sezóny určitě neunikne! 1. sezóna - 85 %, 2. sezóna - 65% ()

Reklama

Reklama