Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 22
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Recenze (256)

in flames 

všechny recenze uživatele

Dávam plných 5, a aj ked by som na našiel kopec chýb viem toto svoje hodnotenie obhájiť ....teda herecky je to skvelé (aj Joe Caroll -neviem prečo Purefoya tu tak podceňujú je charizmatický a pri tom aj nervové zlyhania zahrá skvele), samozrejme scénar zabieha miestami až do scifi, ale čo sa dá čakať, ak chceme, aby tvorcovia držali neustále napätie nečakanými zvratmi, možno záver série príde mnohým príliš nedotiahnutý a jednoduchý, možno že je hudba príliš seriálová (pesničkové scény považujem už za dosť prekonané) možno je námet otrepaný....ale seriál má skvelú dávku napätia, niektoré zvraty sú naozaj nečakané, nebojí sa zabíjať postavy a u mňa (a to je tá naj obhajoba tých 5) spôsobil pocit potešenia ak som si všimol, že pokračuje a to je pre diváka to najviac (ked uvážime že naozaj sú aj nové seriály čo človeka prestanú baviť po 3 epizodach) ()

tajpan 

všechny recenze uživatele

Ak má byť tento seriál paródiou na slávnu amerikánsku FBI, podarilo sa. Ak toto mysleli tvorcovia vážne, je to velká bieda. Vydržal som šesť epizód, aby som si spravil obraz. No už ani minutu. Ako spoza každého rohu vyskakujú bubáci pripravení presne na tento, prááááve tento okamih, to sa proste nedá vydržať. A ešte aj ten Bacon, konec toto. ()

L_Into 

všechny recenze uživatele

První série je tak dobrá, že bych za ní dala 6*. Za druhou už "jenom" 4. (Ačkoli, řekněme si upřímně - dá se vůbec první sérii vyrovnat? Podle mě dost těžko.) Každopádně nám z toho vychází pěkný plný počet.// Po třetí sérii musím jít s hodnocením dolů. Každým dílem úroveň klesala. Každý fanoušek seriálů asi zná pocit vzteklé beznaděje z horšící se kvality série, kterou míval tak rád. Určitě jsem nebyla sama, komu se ulevilo, že poslední díl třetí série byl poslední definitivně.... Škoda, přeškoda zazděného potenciálu. ()

Cre-A-tive 

všechny recenze uživatele

"The Following" mě tak trochu překvapil šokujícími násilnostmi, krvelačností a Poem. Takže prakticky můj nový nejoblíbenější seriál. První série byla famózní. Ani vteřinu jsem se nenudila, příběh utíkal jako voda z hrnce. James Purefoy jakožto Joe Carol, mrazil svým pohledem už z dálky. Bohužel na první sérii navazovala druhá - ne lepší spíš naopak. Seriál ztratil to kouzlo z neznáma a opakuje stále to samé jako by se snažil jen vytřískat co nejvíc ze zbývající sledovanosti. O třetí sérii už ani nemá cenu debatovat =/ Když to shrneme, 5* po shlédnutí první série, 4* update po dokončení seriálu. Je toho potenciálu i příběhu vysloveně škoda. Kdyby alespoň nad tím vztahem Ryan - Joe zapracovali trochu víc.. Kdyby.. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Na Kevina se kouká dobře, ale ztrácet kvůli tomu tolik času nebudu. Seriál napřed vypadal, že bude fakt něco řešit, jenže neřeší. A toho, jak zločinec je stále o krok vpřed, je kolem i v reálu spousta. Abych byla spravedlivá - vydržela jsem 4 díly, pokud se to potom změní, nemám páru. ()

kristovanoho 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima nakonec trojec, ale byl to boj. Hlavní záporák mající charisma mezi přesnídávkou a dětským blitím, navíc s vizáží zestárlého píchače Stiflerovy matky, superpolicajti, z nichž pochcípá jen mizivé procento a kteří jsou zároveň schopní za půl hoďky vyřešit případy masáka, co kosí kurvy dvě dekády atd. Klaďas bojující s démony minulosti a chlastající první je samozřejmostí. Navíc geneze jeho škvír byla víc než znepokojující aneb od solidní milfky po Džouovi, přes polohnusnou Kerý až po ultimátní zrůdu Gvendolínu. No fujtajxl. Celkově to sice není úplně bezduchá akce, jsou tam i momenty, které potěší perverzní duše, jako např "skládání" do bedny, ale vzhledem k ústřednímu tématu taky silně nevyužitý potenciál, obzvláště pak v rámci území jůesej, kde je podobných magorů spousta. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem dal 4 hvězdičky, ale každou sérií padá mé hodnocení níž a níž. Jakákoli akce Ryana Hardyho a jeho kolegů je ukázka amatérismu, hlouposti, možná až kreténismu. Do každé akce jdou bez krytí, kdokoli je kdykoli zezadu flákne do palice, když už mají loveného šmejda na mušce, pouštějí se do debat, při kterých jim kdykoli uteče, no fakt to vypadá, že scénář psal H(K)urvínek, o kterém všichni dobře víme, jak si představuje válku... Kdyby aspoň ten Bacon nebyl od pohledu taková nesympatická vobluda - takhle se mu nedá ani fandit... ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ diel od dielu a k sérii horšie a horšie. Mal som veľké očakávanie ale nakoniec to skončilo veľkým sklamaním. Celé je to postavené na dosť nezmyselnom scenári, a to na agentovi FBI ktorý je ťažký alkoholik, nerešpektuje žiadne predpisy, pracuje sám ako za čias divokého západu a hlavne má inštinkt ktorý by mu mohla závidieť aj vedma z Matrixu. ()

Wercing 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů tohoto druhu a ráda se k němu vracím opakovaně. Zaujal mě svým dějem, příběhem, napínavostí a také hereckými výkony (Kevin Bacon, Shawn Ashmore a Jessica Stroup jsou zde zcela bezkonkurenční).  Všechny tři série mě velice bavily a neustále jsem čekala, co se bude dít dál. V každém díle je pěkná dávka napětí a ten úplně poslední mi vyrazil dech. A ač se mnou mnozí nemusejí souhlasit, já bych ráda uvítala ještě 4. řadu, protože pro skalní fanoušky tohoto seriálu by bylo jistě, co nabídnout. ()

Reklama

Reklama