Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Recenze (256)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

KevSpa by mělo vyndat ruku z kalhotek a probudit se, 6. díl byl na pěst, už jen čekám kdy se provalí že s Carollem je vlastně celé FBI ! ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem zatím vzdal. Možná si ale počkám, až seriál ukončí (snad to nebude dlouho trvat), a pak zbytek dokoukám. Výborný Bacon, velmi dobrý Purefoy. Jinak je to ale hrozně nastavované - nemám rád detektivky, v nichž se noví a noví spiklenci vytahují jako králíci v klobouku, když je potřeba diváka v (zdánlivě) nevyhnutelné situaci vypravěčsky překvapit. Občas mi připadalo (viz obklíčení na farmě), že by se seriál mohl spíš jmenovat "To jste nečekali, co?" Trochu jako Ctihodný občan. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Takže hit letošní sezóny s Kevinem Baconem v hlavní roli. Na to bych se nechal nalákat. Předně musím seriálu nechat několik věcí, hlavně jim úžasně funguje hlavní dvojice Bacon - Purefoy, dílům se poměrně dobře daří nalákat na další dění a scénárista se nebojí obětovat postavy v rámci překvapení. Občasné nelogické chování postav se prostě nevyhnutelně objeví, ale alespoň pro mě nepřichází v tak markantním měřítku, aby mě odradilo od dalšího sledování. Já osobně jsem si víc oblíbil Ryana Hardyho, jehož předpisy překračující agent se sklony k alkoholismu mě zaujal více než z Poea čerpající psychopat Joe Caroll. Ostatně mi přijde, že amíci vždycky čerpají z Poea, když potřebují něco temného a dramatického, což netvrdím, že musí být nutně špatně. První série utekla jako nic a splnila svůj účel, ale vzhledem k závěru si moc nedovedu představit o čem bude série číslo 2. Nic to však nemění na tom, že ta první stojí za podívání. 80 % *** Druhá série je bohužel o dost slabší než ta první, alespoň pro mě. Vše, co jsem chválil na sérii první je pryč. Konce dílů mě ke sledování dalších už tak nelákaly, obětování postav také už nepřicházelo a navíc jsem se u jednání postav stále víc rozčiloval, protože se chovaly občas opravdu zvláštně, pokud použiji slušný výraz. Ani včasné prodloužení vysloveně nepomohlo, protože pak bylo jasné, že oba naši "hrdinové" se třetí sérii dožijí. Nová rodinka, tedy Lily a její dvojčata, sice dokázala v úvodu poměrně překvapit, ale postupně začala ztrácet dech až mě vlastně vůbec nezajímala. Budu se ještě hodně rozmýšlet, jestli se i příští rok vrátím. 60% *** Třetí série u mě lehce napravila reputaci po předchozím roce a opět se mi docela líbila. Samozřejmě nedosáhla kvalit série první, ale rozhodně nepřinesla takové zklamání jako série druhá. Vícero záporáků, navíc zajímavých, tomu rozhodně pomohlo. Závěr sice přináší víc otázek než odpovědí, ale dokážu s takovým koncem žít. Jen je jako obvykle škoda, že FBI vyhrožuje počtem agentů, ale vše závisí na jednom až třech nesmrtelných kouscích. 70% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velkolepa prehliadka tych najdebilnejsich napadov spracovanych snad tymi najidiotskejsimi a najneschopnejsimi scenaristami...1,5/5* Druha seria je koncertom scenaristickej stupidity, ktory vsak vyusti (co podla mna netusili ani samotni scenaristi) do celkom obstojneho zaver...nic to nemeni na tom, ze na tretiu seriu uz odvahu asi nenajdem, hoci ma manzelka silno presviedca, ze ked sme sa do toho uz pustili, nemali by sme to bez boja vzdat....no neviem...druha seria 1/5* ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět vraždícího kultu, bohužel roztažený do 15 episod, kdy hlavně urostřed to přešlapuje na místě. Raději 10-12 epizod by bylo mnohem lepší. A celkově postavy Vás moc nedokážou vtáhnout a je vám jich celkem jedno. 65% ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu. Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit. Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci. Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se tesil, asi prilis. Dva oblibeni herci, povedena zapletka, vlastne vsechny predpoklady pro zanrovy uspech. Tak proc to jenom nefunguje, tak jak jsem cekal. Nakonec je z toho lehce komedialni krimi serie s par zajimavymi prvky, kterou mam cim dal vetsi problem brat vazne... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Atmosférická naděje na poli thrillerové televizní zábavy, jež těží především z charismatu dvou hlavních hrdinů představujících klasické archetypy "Nemesis" "Hero". Šťavnaté slovní přestřelky mezi osudovou dvojicí, bizarnost, určitá míra perverzity - zkrátka další kvalitní práce Kevina Williamse. Pilot každopádně slibuje velké věci. Hodnocení pilotu 7/10 ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanynku E.A.P mě zápletka první série dosti potěšila a stejně tak mě baví příběhy s inteligentním charismatickým vrahem v hlavní roli – ale když někdo neví, kdy přestat a hlavní primasu natahují do neskutečných délek, tak vše zákonitě musí jít do kopru. Druhá série byla už dost přehnaná (už prosím žádné vypatlané kulty!) a to ještě nejsme u konce (bohužel), ale aspoň pár otravných postav, které mi pily krev od úplného počátku, jsou pod drnem, tak aspoň v tom spatřuji malou naději na třetí sérii. Baví mě Ashmorova postava, ale z Kevina Bacona nejsem moc unesená, takže doufám, že se jeho postava začne chovat konečně inteligentně – a že to natahování bude mít své hranice. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, inteligentní, šokující, zvrácený, vypointovaný, napínavý.....skvělý! Přesně tohle je Following. Seriál s obrovským potenciálem, který doufám tvůrci neposerou tím, že ho budou natahovat do 10.sérií po 20 dílech. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

kinghome

všechny recenze uživatele

Začalo to úžasně a chytlo mě to od prvního dílu. Vraždy podle prokletých básníků byli skvěle vymyšlené a celé to vypadalo jako na 5* seriál, jenže chyba. Po vytvoření kultu to všechno ztrácí tu zajímavost a originalitu a je z toho jen nudná krimi, ve které není nic zajímavého. Bohužel jsem nedokoukal ani první sérii. Skončil jsem u 8 dílu a k dalšímu už se prostě nemám sílu odhodlat. Nakonec z toho je obří zklamání, ani nevím jak bych to ohodnotil. Po prvích 4 epizodách jasných 5*, jenže pak to jde někam na 2* a držíse to takhle nízko. Hodnotit nebudu, možná to ještě někdy dokoukám a konec překvapí. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech nechápu tak nízké hodnocení, neříkám, že se mají dávat pětky, ale dvě a jednu hvězdičku si seriál rozhodně nezaslouží.... Nebýt posledních třech dílů dávám o hvězdu víc, oproti ostatním americkým seriálům nadprůměr. Škoda té "frustrační kompozice". Cimrmanologové vědí :). ()

mikestiff 

všechny recenze uživatele

FBI na baterky toto. S každým dalším dílem musím ubírat hvězdy původně nadějného seriálu, jelikož kadence WTF momentů stoupá do nebes. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak to je průšvih! První serie nic moc, slabý průměr. A ta druhá? V seriálech tohoto typu nikdo na nějaké těžké logice moc nebazíruje, ale předpokládat alespoň špetku inteligence od diváka, by vážně nebylo na škodu. Všichni se tváří smrtelně vážně, úmrtí přibývá, každá další vražda má být víc šokující než ta předešlá. Po chvíli mi to začalo být úplně jedno, kdo a jak umře. Pokud bude potřeba, scenárista ho stejně vzkřísí. Mrzí mě to, protože fascinace násilím je v dnešním světě nepopiratelný fakt, sekty, které berou lidem identitu tady taky jsou. A blbky, které si myslí, že napraví vrahy, jsou bohužel také mezi námi. Takže snižuju na 2 hvězdičky pouze kvůli hlavní dvojici, která dělá, co může, tam, kde se nic dělat nedá. Mimochodem, potřebuju mít jít kam dolů v další sérii! ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Dokonalý psychologický seriál. Máme zde možnost sledovat dva geniální mozky - charizmatického sériového vraha Joea Carrolla a neodbytného ex-agenta Ryana Hardyho, který Joea kdysi posadil za mříže. Nicméně se zdá, že Joe je ve vězení jen pokud on sám v něm chce být a když nechce, tak prostě zmizí. Má totiž přátelé, a to ne ledajaké, ale podobného ražení, jako je on sám a navíc na vysokých místech...Propracovaná hra na kočku a myš začíná v okamžiku, kdy Joe uteče z vězení a rozjede tak svůj dlouho připravovaný námět na knihu... ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Scénaristi by potřebovali za uši. Není možné, co se snaží z díváků udělat... přitom je to jinak dost dobře natočené, atmosférické, zahrané... ale pisálci šlápli hodně vedle, a to co předvedli je neodpustitelné. ()

Reklama

Reklama