Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Recenze (133)

Tosim 

všechny recenze uživatele

...aneb jak vás může i ve stáří potkat láska. Ovšem ona je policejní komisařka a on, vysokoškolský profesor, rebel, který pohrdá tím, co ona ztělesňuje. Ale ona je hodná :-D Vážnější momenty vyvažují ty bláznivé a vraha byste opravdu neodhalili předem...finále v opuštěném domě stojí za to. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je kombinací pohody, romantiky, zábavy a kriminálky s tím, že tenhle žánrový guláš drží pohromadě kvalitní dialogy, kvalitní herecké výkony a kvalitní hudba. Ta vážnější kriminální zápletka zde není nějak silná a projeví se hlavně na konci příběh. Celému fimu vevodí vztah Lisy s Antoniem, který udržuje úsměv na rtech po většinu doby divácké konzumace kuřete na něžný způsob. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pokračování (Ukradli torzo Jupitera) je také výborné, ale tento první film nabízí to pravé a výborné jiskření mezi Noiretem a Girardotovou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem zmateným profesorem řečtiny a ještě nikdy mne na křižovatce nesrazila žádná ze školních lásek. Já bych samozřejmě na Sorbonně vyučoval rád, protože bych chtěl také někdy zažít tak silné jiskření, které sršelo mezi profesorem Lemercierem a komisařkou Tanquerelleovou. Oproti tomu ta detektivka nestála za moc, ale naštěstí to nijak zvlášť nevadí, protože vraždy politiků vytvářely dostatek prostoru pro konverzační manévry mezi hlavními hrdiny. Bohužel se do filmu vloudila i řada pitomostí, z nichž největší je závěrečná uspávací honička, ale to neznamená, že bych se přitom nedokázal slušně pobavit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něžný polda, co už rozhodně není kuře, jeden starý mládenec, co do jejího ohně přilívá svou vodu a přitom se paradoxně zvyšuje žár, brutálně týrané Renaulty, nejpomalejší autohonička v historii francouzské kinematografie a pár úkladných vražd poslanců šídlem s leopardem na rukojeti. Nostalgii probouzející mix romantické komedie a krimi, který oboje dávkuje v přesně takovém množství, aby nepřišel o grácii a šarm a vy jste si tolik nelámali hlavu s logikou. Netřeba dodávat, že kdyby si tohle pachatel zkusil u nás třeba na Jardu Faltýnka, pohořel by. Hroší kůže nejde jen tak propíchnout.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ženská emancipace v té podobě - zdaleka ještě ne dokonalé - jak ji známe dnes, začíná zhruba před 30-40 lety spontánním vzplanutím osmašedesátého roku. V jiné podobě ji odráží anglický seriál DEMPSEY A MAKESPEACOVÁ jak to dokládá i připojený bonusový pozdější vzpomínkový komentář Glynis Barberové. Pestrý mix spolužákovské nostalgie, jiskření vlastně protikladných profesí, skutečného těžkého případu i sarkastického nadhledu s jasnou převahou ženského prvku, ztělesněného dnes již zesnulou skvělou Annie Girardotovou, ale také neméně dobrým Philippem Noiretem, není sice zcela prost určitých vad na kráse; to však postřehneme teprve tehdy, blížíme-li se k jádru příběhu i autorského záměru. Odpověď na otázku, zda běží více o zábavu nebo naopak o převahu "velkého umění" odlehčeného chápavým úsměvem, ponechává autor, věrný jazyku své doby, na každém divákovi. Jedno je jisté: s touto komedií se nebudeme nudit ani vteřinu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poctivá krimi-komedie ze staré dobré francouzské školy, ve které září Annie Girardot a můj oblíbenec Philippe Noiret (mj. Prohnilí). Nenáročná, ovšem kultivovaná zábava. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Povedené, krásné a smutné. Herecký koncert dvou velikánů francouzského hvězdného nebe, kdy vzpomínají na dávné časy mládí, ovšem střet s drsnou realitou je mnohem bolestnější, o to více se rozvine pouto lásky a vzájemnosti..! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Klasika francouzské krimi-komedie. Girardotová i Noiret ve svých nejlepších letech a v nejlepší formě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu hlavných bodov námetu nevšednejšia romantika, no keď sa ide do hĺbky tak jednotlivé časti tejto romantiky idú presne podľa osvedčenej šablóny, čo v istých chvíľach viedlo k miernej nude. No veľkou výhodou je sympatická ústredná dvojica, hlavne Noiret bol super, taký pôžitkár s obdivom ku starým klasikom a humanitným vedám. Ich dialóg skrátka bavil. Lepší priemer. 65/100 ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami romantická komédia pre pamätníkov, chvíľami akčná kriminálka, chvíľami giallo ako od Argenta, vzápätí zase komédia. Ono to nakoniec ale predsa len funguje, je to taký veľký príjemný nervózny guláš. Noiret má sakra nervy, Girardot sakra kuráž a vrah je....uvidíte. Nežné kura má dve línie, jednu romantickú a druhú pátranie po vrahovi a podľa môjho názoru sa tak trochu bijú navzájom o svoju pozornosť. Najmä preto, že žiadna z nich nie je poriadne rozpracovaná. Ale ako hovorím, nakoniec to funguje. Treba prirátať ešte otázky emancipácie a mužského šovinizmu a bordel vo francúzskej politike. Čiže znova ako hovorím, je to guláš. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, u ktorých tvorcovia nemali jasno v tom, čo idú nakrúcať. Mrzí ma to o to viac, že vo filme hrá moja obľúbená Annie Girardot a voči Philippovi Noiretovi tiež nič nemám. A výsledkom bol film, pri ktorom som sa cítil trápne, ako keby som to spáchal ja. Škoda. Vždy je mi ľúto premárnených príležitostí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí dávných let. Pohodový mix klasické francouzské kriminálky se stejně klasickou francouzskou komedií a nostalgickou romantikou. Má to specifický šarm a spíš než na výrazné gagy sází na stabilizovanou úsměvnost podporovanou znamenitými dialogy. Girardotka byla jako mile hyperkativní a rázná komisařka okouzlující, navíc se skvěle doplňovala s Noiretem coby klukovsky plaše rebelantským akademikem. Přestože by film utáhli sami dva, mají navíc k ruce řadu dalších povedených postav ať už je to parta věrných Lisiných kolegů/poskoků nebo Catherine Alric, která v roli Christine dokonale mísí rafinovanou svůdnost s kouzelně pitomoučkou dětinskostí. Navíc „kuře“ potěšilo jako připomínka toho, jak výborný jsme kdysi mívali dabing. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehká romantická komedie se proplétá se vcelku brutálním a krvavým kriminálním případem. Lehkost ale i přes všechny nože v zádech hraje prim, do černých vtípků ale de Broca nezabředá.  Jiskření mezi hyperaktivní komisařkou a trochu natvrdlým profesorem řečtiny příjemně nabíjí dobrou náladou, aby taky ne, když  nabíječkami jsou Girardotová a Noiret.  Vtípky jsou pak až na výjimky úsměvné, ale zase stále přítomné a zubil jsem se tak prakticky celou stopáž. Nejlepší je pak doslova zběsilá finální honička v autech , která  hravě strčí do kapsy i Bullitův případ.   Brzy si budu muset připomenout i druhý díl. ()

Reklama

Reklama