Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Recenze (133)

progression 

všechny recenze uživatele

Dvě naprosto odlišné postavy a de Brocův velice povedený mix detektivky, romantického dramatu a komedie. Výborná kamera i hudba a samozřejmě dvě Herecké osobnosti v nejlepších letech a nejlepší herecké formě vyústil ve velice povedený filmový zážitek, který diváka příjemně naladí a něžně pobaví, dojme i poučí. Těm dvěma hlavním postavám to tak děsně neladí až jim to vlastně ladí :-) Ani po letech film vůbec nezestárnul, což o volném pokračování už tak docela neplatí a (podle mne) i když nebylo vůbec špatné, kvalit "Kuřete" nedosáhlo, jak už to velice často při pokračováních bohužel bývá. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dvojice Noiret a Girardot je výborná. Film je svižný, vtipný a některé hlášky jsou opravdu skvosty. Jen ta romantika to trochu brzdí. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Nežné kura je príbehom kriminálnej inšpektorky, ktorá pri vyšetrovaní vrážd sa opäť stretne zo svojou školskou láskou. Mám rád A.Girardot ( dnes bohužiaľ ťažko chorá), ale milujem herecké výkony P.Noireta. Jeho učiteľ je fantastická postavička. Nezabudnuteľná je aj posledná scéna a to naháňačka v uliciach Paríža. 90%. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se od zacatku do konce.Dialogy jsou moc dobre."Seberu vam ridicak na sest let"."By mne zajimalo co bude ten spacek rikat az pojede vlakem". ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Docela temná kriminálka o pátrání po sériovém vrahovi poslanců se střetává s rozvernou romantickou komedií o sbližování jednoho páru středního věku. A moc to nejde dohromady, vlastně vůbec. Hrdinka si odbíhá z vyšetřování řešit soukromé záležitosti, vede ho jen tak mimoděk a nijak ji nevzrušuje, že mrtvol přibývá. Navíc se mrknutím oka mění z poblázněné romantické padesátnice na drsnou komisařku. Přesto nemám srdce dát míň než 4 hvězdičky, protože Girardotová a Noiret jsou úžasní a bez problémů uhrají i značně nepravděpodobný příběh. A jejich jiskření je krásné :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, netradiční detektivka nebo romantický film? Zařadit se do jednoho žánru dá těžko, ale to vůbec nevadí. Jako směs všeho je film celistvý a příjemně ubíhá. Žádný velký přesah nečekejte. Užívejte si dobré herecké výkony dvou hlavních představitelů, povedených dialogů a zajímavé zápletky. Obecně nemám rád automobilové honičky, které se poslední dobou nějak cpou do všeho, ale tady je jedna naprosto originální a skvělá. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od druhého dílu méně bláznivé, ale stejně tak zábavné. Příjemná krimikomedie se skvělou hereckou dvojkou Girardot + Noiret. Ten konec byl skutečný thriller! :-) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zrod málo pravděpodobné lásky dvou diametrálně odlišných lidí- z nichž ona je policejní vyšetřovatelka- v době, kdy se v jejím rajónu rozhodl řádit sériový vrah. A aby toho nebylo málo, rozhodli se to tvůrci pojmout jako komedii. A nutno dodat, že se jim to tehdy povedlo. Navodit pohodu filmem, ve kterém se umírá násilnou smrtí jako na běžícím pásu, to není žádná prča... teda neměla by být, ale je. Lehce neurotickej, ale v souhrnu milej film. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

francouzská kriminální komedie tradiční, ve štýlu 70. let, jaké jsme vídali v televizi. Kriminální zápletka má v příběhu stejnou důležitost jako vyvíjející se vztah mezi komisařkou Lisou Tanquerelleovou (Annie Girardot) a její staronovou láskou profesorem Antoinem Lemercierem (Philippe Noiret). Lisa nechce Antoinovi říct, že je vyšetřovatelkou. Anoine je tímto faktem šokován, protože obraz nové Lisy mu nesedí do jeho romantických představ. Lisa mezitím odhalí, že všechny vraždy politiků se točí kolem krásné dívky Christine Vallier (Catherine Alric). Policejní šéf neustojí politický a mediální tlak kvůli 3 vraždám a Lise odebere případ. Inspektor Beretti (Guy Marchand) se ujímá vyšetřování, ale ne nadlouho. Je to jeden z těch komediálních filmů, které česká televize s oblibou opakovala. Annie Girardot a Philippe Noiret jsou tady v plné síle a je radost sledovat jejich dialogy. Lisa má roztomilou rodinu a věrné kolegy, Antoine (Toník) zase svoje zájmy a kamarády. V roce 1980 režisér de Broca natočil s hlavními postavami pokračování nazvané ´Ukradli torzo Jupitera´, tentokrát situované do Řecka. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Některé filmy nestárnou a některé ano. Tohle je ten druhý případ. Třetí hvězda je "hvězda shovívavosti". ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábavná a zaroven celkom napinava scena v starej tovarni. Prave som si to pozrel opat po 25tich rokoch a zistujem ze toto dielko nestratilo nic na svojej skvelosti. Presne tak ako som si ho ako dieta pamatal... Vyborna Annie Girardot ...dodane 04.03 11 ... hrozna vec - ja si to pozriem znova a Annie tyzden na to zomrie... velka strata :( ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Vkusná komediální romance o lidech, kteří se potkali po pětadvaceti letech (nebo kolika), aby si spolu teprve teď něco začali, zkřížená s kriminálkou, která nepůsobí jako úplně zbytečný přívažek (i když hraje druhé housle), ani pohodu přes občasné napětí nijak nezatemňuje (oběťmi koneckonců nejsou nevinní lidé, ale poslanci). Girardotové inspektorka i Noiretův profesor jsou okouzlující a nevtíravě vtipní stejně jako situace, ve kterých se ocitají – ať už je to koncert v dešti, vyprávění o policajtech v autě plném policajtů nebo „automobilová honička“. A líbí se mi ten poetický název. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tyhle francouzské krimikomedie miluji - A dvojice Girardotová - Noiret? Taková se dneska už ve filmu nevyskytuje. Ačkoliv je to oddechový film, má svoji hodnotu. Když k tomu přidám ještě to, že jsou zde honičky kolem těch nejbáječnějších míst Paříže, kterou tolik miluji a kterou už asi nikdy nespatřím... Výborný scénář i režie, film jsem už viděl tak dávno, že zápletku už jsem zapomněl, a tak jsem si vychutnal i to napětí, kdy jsem toho mladého policajta u mladé krásky považoval za skutečného vraha. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Kedysi ako dieťa som mal z tohoto filmu nočné mory, hlavne vraždy...temná hudba vo vypätých chvíľach...a ono je to vlastne akčná a navyše romantická komédia :) ale veľmi dobrá ... špička vtedajšej produkcie. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Příjemná, odpočinková, romantická komedie s kriminálním příběhem. Mám rád tyto milé, staré filmy (Něžné kuře působí mnohem starším dojem, než ve skutečnosti je). 75% ()

Reklama

Reklama