Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Recenze (133)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Zhlédnuto víceméně náhodně a tak trochu nechtěně, ale pěkně si mě to udrželo u obrazovky. Neustálý příval vtipu (inteligentního!) ve skvělých dialozích (podobně kvalitní se v dnešní době snad už ani nedělají), kterým se nejde nesmát a povedené scénky + sem tam nějaká ta vražda jako bonus. Není co vytknout, holt staré snímky mají své kouzlo. Nádherně pobaví, plný počet, 5* ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou moc těšila na film - a opět velké zklamání. 3* hlavně za úžasný dabing, jinak mě film absolutně míjel. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie která má francouzský šmrnc :-) Samozřejmě díky charismatickým Annie Girardot a Phillipu Noiretovi. Není to bláznivé, ale humorné, není to akční, ale nudou trpět nebudete, není to ani thriller, ale stará dobrá kriminálka! ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Girardot a Noiret - to je koncert. On nesmělý, ona rázná a jak jim to klape. Mám ráda tenhle film právě pro ten roztomilej kontrast. ()

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Já nějak zaboha nemůžu té Girardotce přijít na chut'. Ne, že bych ji přímo nesnášela, ale zkrátka mě nebaví, připadá mi průměrná, to, co jinej dává najevo pouhým pohledem, ona řešila milionem gest, řečí těla. Připadá mi, že všude hraje "po italsku", což holt ráda nemám a vím, že nikdy mít ráda nebudu. Být hodná a současně "woe drsná kriminalistka"... Silně mi ten film připomněl "Leskotku", kterou nemůžu ani cítit :-D. Dobře, ono sbližování se hlavních hrdinů je milý a film jako celek vyloženě nenudí, ale stačilo mi vidět tento počin jednou, připadá mi velice přeceněnej... ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Najlepšie, čo tento film môže ponúknuť je dejová línia, v ktorej sa zbližujú Lisa a Antoin. Bolo to vtipné, svieže, láskavé, príjemné. Iskrenie, ktoré spôsobovali rozdielne názory na Lisino povolanie boli rovnako perfektné. No druhá línia, a to nosná časť o riešení narastajúceho počtu vrážd politikov, bol leda priemerný. Tým, že sa film zaoberal viac vzťahom hlavných hrdinov než riešením vrážd, sa pátranie obmedzilo na akési podivné motanie dookola, z ktorého po objavení malinkatého detailu bol odrazu jasný páchateľ. Treba však uznať, že záverečná "naháňačka" bola, krucinál, tá najlepšia akú som kedy vo filme videla. 80% ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Enšpígl to vystihl přesně, na tenhle film i jeho pokračování se vždycky ráda podívám a vždycky mi zvedne náladu. Mám moc ráda kuřata, Annie Girardot, Philippe Noireta i francouzuské krimikomedie. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělý francouzský snímek, který docela dobře propojuje dva žánry. Jednak slušnou kriminálku a jednak úsměvnou romantickou komedii. Vrchní velitelka policie Lisa omylem srazí autem učitele řečtiny Antoina, který akorát projíždí ulicí na svém mopedu. Když se setkají, zjišťují, že se znají z minulosti. Oba dva více než před dvaceti lety studovali na stejné škole. Jejich nečekané střetnutí zažehne nefalšovanou lásku mezi nimi. Jenže problém je, že Lisa tají před Antoinem že je policejní inspektorka, která navíc momentálně nemá vůbec čas, jelikož vyšetřuje vraždy poslanců. Líbila se mi ústřední dvojice postav, která si k sobě hledá cestu, ačkoli jsou tak rozdílné, jako oheň a voda, jak zaznívá i přímo ve filmu. Poklidný, ale přímočarý Antoin, zpěvák ve svém profesorském sboru a stále zaměstnaná policistka Lisa, která řídí celé oddělení, tak samozřejmě i mnoho mužů; bydlící se svou tetou a matkou v rodinném domě. Jejich vzájemné sbližovaní a protínání jejich činností je hodně zábavné, ať je to zpívání v dešti či zběsilá jízda v policejním voze. Příjemně mě překvapila také detektivní linka, kdy Lisa hledá vraha už třech poslanců. Zásluhu na tom všem mají přirozeně herci Annie Girardot a Philippe Noiret v ústředních rolích, tak i režisér Philippe de Broca, jenž dokázal velice schopně skloubit dva odlišné typy filmů do jednoho celku. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tak trochu nemastné neslané. I když musím uznat, že jsem to požil a strávil bez obtíží. Kouzlo emancipované, neohrožené a vyzrálé hlavní představitelky mě bohužel jaksi minulo účinkem, stejně jako pohled do její každodenní pracovní rutiny okořeněné o jeden ten křehce vzkvétající vztah ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská komedie a vlastně i kriminálka . Annie Girardot i Philippe Noiret samozřejmě podávají skvělé herecké výkony , ale mě nejvíce zaujal neuspěchaný a skvěle napsaný scénář . A souhlasím - Finále je sice skvělé , ale já se při konci už trošičku nudil . Nicméně stále hodně dobré !! ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se tehdy v obýváku u strýce a tetičky bál! Hrozně moc! Že tam byly vtipné momenty vůbec netuším!! :) ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminální rovina příjemně kontrastuje se super-high tech kriminálkami, které na nás televize chrlí teď. Případ řeší svérázná komisařka, nikoli super vědkyně. Děj se odehrává v lákavých francouzských exteriérech, nikoliv v laboratoři u počítače. Po shlédnutí dostanete chuť se najíst ve francouzském bistru a oprášit francouzštinu. Myslím ale, že českému divákovi trochu uniká kontext studentských bouří a občanských nepokojů, ze kterého pramení prvotní profesorův odmítavý postoj. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Další perfektní francouzská komedie, která vypráví o učiteli řečtiny a šéfce policie, jak se potkají, jak se zamilují, ale připletou se do toho vraždy poslanců, kteří mají vždy v zádech šídlo se znakem leoparda a tak začíná naše nej. etapa filmu a to napínavé vyšetřovní, u kterého byste záporáka netipli a tohle je přesně náš žánr krimi-komedie. A opravdu jsme přemýšleli i nad 5.*, nakonec to jsou velmi lepší 4* a všem tenhle film od srdce doporučujeme. 80% ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemný francouzský filmeček, Annie a Philippe jsou oba neskutečně roztomilí, jejich romantická linka k sežrání. A docela chápu, že jen jejich charisma někomu stačí, aby tomu vlepil 5 hvězd. Jenže bohužel tato jejich interakce zabírá menší část stopáže, tu větší pak vyšetřování vražd poslanců, které je příliš obyčejné - a jak už to v těchto komediích bývá, policisté neschopní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře spojilo Annie Girardot a Philippa Noireta, přičemž více se mi líbili ve filmu Ukradli torzo Jupitera. Tam totiž ti dva společně úřadovali mnohem víc, tady se spíše míjejí a ojediněle potkávají, takže i když jim to velmi ladí a sekne a jsou úžasným protipólem, který k sobě vážně jde, zde moc šancí nedostanou. Na druhé straně mám Annie Girardot velmi rád, protože ona je půvabná ve svém neuvěřitelně přirozeném stylu herectví, které působí jako by mimochodem. Ostatně jak režisér Philippe de Brica, tak scénárista Michel Audiard podobné filmy umí. Viz. Muž z Acapulca, Zvíře aj. Skloubit umně kriminálku s komedií se zde tedy nepodařilo tak úplně, ale já dávám tři hvězdy proto, že druhý díl přinesl mnohem víc dobrodružství, napětí a komediálních momentů mezi hlavními postavami. ()

Biggles 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co na tomhle filmu mistni osazenstvo vidi. Je to vtipne jako tuctova kriminalka a dramaticke jako tuctova komedie. A to mam rad francouzske filmy...:( ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Za devadesát pět, jak jinak. Škoda, že komedie tohodle střihu už ani Francouzi netočí. Herce ještě jakž takž mají, ale....bůhví proč už to není ono. Jinak kromě všeho, co píší ostatní recenzenti a s čím nelze nesouhlasit bych připoměl snad nejsrandovnější filmovou honičku, jakou lze ve filmu "potkat", ta kolona "pronásledujcí" Noireta uneseného vrahem a ženoucí se na jedničku tak dvacítkou, to si nevzpomínám, že by někdo byť jen okopíroval....no a C. Alricová, škoda, že hrála v tak málo filmech a nedosáhla nikde na hlavní roli - snad nejhezčí blondýna francouzského filmu. ()

Reklama

Reklama