Reklama

Reklama

Než nastane tma

  • Velká Británie And Soon the Darkness (více)

Zdravotní sestra z Británie pátrá na francouzském venkově po ztracené přítelkyni. Místní usedlíci jí moc nepomůžou a detektiv vypadá, že něco tají. (Netflix)

Recenze (16)

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn jednoduchá komorní zápletka, ale zpracovaní nudné. Když už se konečně jedna dívka ztratí, následuje jen otravné přejíždění sem a tam mezi lesíkem a okolními dědinami, jejichž obyvatelé se tváří buď tajemně nebo podezřele. A závěr, ač se o to snaží, nikoho nepřekvapí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mal som vzhliadnuť najprv tento originál, než tento "remake" z 10´. Nech je ako je, ani jeden z filmov nie je ničím extra, neponúka nijak výnimočný zážitok, ktorý by filmársky obohatil. Snáď len v časoch pred 5O rokmi otvoril tému okolo miznutia turistov, ktorá bola čoraz viac aktuálna. Priemer, príbehovo možno trošku lepší než "druhotina", inak na jedno "brďo". ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jako nevím. Vím že je to debilní takhle hned na začátku ale když ten film je tak....Divnej. Ze začátku jedna velká nuda o ničem jediný co mě drželo byla slušivá atmosféra, druhá půlka filmu šla ale hned do kytek taky když jsem prostě věděl co bude ted a co potom a atmosféra zmizla kompletně. Takže jsem ani neměl nijak důvod film dokoukat ale i přes velký usilý jsem film dokoukal, ale znova rozhodně ne. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ubíjející. Úvod vtáhne do děje, ale po zmizení jedné z dívek snímek prakticky stojí na místě a nikam se neposouvá. Rozhodně to není špatně natočené, jenom se tu nic moc neděje a napínavé to není ani trochu. Potěšil mě až úplný závěr, kde je cítit předzvěst Cravenova The Last House on the Left (1972). Vůbec bych se nedivil, kdyby se jím Craven inspiroval. Tak či onak, u filmu trpěl jsem podobně jako u původního Long Weekend (1978). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

MARKÍZA občas zaloví vo svetových archívoch a pošle do nočného vysielania aj takéto neznáme skvosty. (11.1.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve Francii to bývá občas opravdu divoké, o čemž nás frantíci přesvědčili již v několika filmech ze své distribuce, ale tentokrát si tuto krásnou zemi vzali na paškál sami Britové. Zvláště ženy a dívky by se měly mít na pozoru, protože taková projížďka na kole může být životu nebezpečná! Všechno začíná přitom docela nevinně a sladká hudba nám pomalu doprovází obě krasavice napříč prašnou cestou, kterak náruči smrti jedou. Prvních zhruba patnáct minut budou především pánové obdivovat pouze ladné nožky obou hereček (no zbytek taky není k zahození) a o nějakou děsivější atmosféru tu ani nezavadíme. No on se adrenalin zvedne spíše až v úplném závěru, ale ani zbytek filmu není vyloženě nudnou záležitostí. Je sice pravda, že v některých momentech jsem se musel podívat na časoměr, ale že bych se vyloženě nudil- se říct nedá. Jde však spíše o psychologický thriller, než čistokrevný horor s pomalu se rozjíždějící atmosférou, která postupně vygraduje v docela zajímavé (i když nepříliš překvapující) finále. Divákům je již po první půlhodině jasné o čemže zápletka vlastně je a co se asi Cathy stalo, ale tvůrci to prostě museli stejně natahovat, co to šlo. Bohužel však pozapomněli přidat nový vítr do plachet a napětí jaksi stagnovalo. Naštěstí všechno brzy napravili a především po psychologické stránce se vše obrátilo o sto osmdesát stupňů. Nějakých nervy drásajících záběrů a scén se tu však i přesto nedočkáme. Na to byl pan Fuest až moc měkký. Kdo ví, možná by to však jeho výtvoru spíše ublížilo. Celé to však mělo jakési podivné kouzlo (které nedokážu pořádně vysvětlit), kvůli kterému jsem si tento film docela oblíbil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-francouzský snímek „And Soon the Darkness“ je dobrou ukázkou toho, jak se na relativně malém prostoru a jen s několika málo herci dá natočit velmi znepokojivý snímek, kdy se skutečně můžete o hrdinky bát, chtít jim pomoct, fandit jim. Je tu nikoli přímo hororová atmosféra, ale atmosféra nejistoty, strachu, a to funguje i po 50 letech. Mnohem lépe než v remaku. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Dvě britský děvčata si vyrazily na cyklovýlet nádherným francouzským venkovem. A nebyl to věru šťastnej nápad. Krásná thrillerová jízda jedním horkým letním dnem, která s pár postavama v krásným prostředí, dokáže rozjet slušnej napínák. A aby ne, když se tady sešli takoví talentovaní tvůrci. Scénárista Brian Clemens mě už napínal v kultovním televizáku Svědek na zabití. Na triku má taky moc pěknej dětskej horror The Watcher in the Woods, "slepeckej" thriller See no Evil a hammerovky jako Captain Cronos - Vampire Hunter a Dr Jekyll and Sister Hyde. Režisér Robert Fuest taky není žádný vořezávátko. Jeho The Abonimable Dr. Phibes a The Devil´s Rain jsou kultovky jak víno. Kvalitka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Až na tú zaujímavú atmosféru z neznáma... z lesov a krajiny prakticky bez ľudí je táto snímka extrémne nudnou záležitosťou. Ono pozerať ako dve dievčatá bicyklujú prvú pól hodinu a nič as nedeje je nuda. Jedno dievča sa stratí a druhé ju hľadá tak že bicykluje z jednej strany lesa na druhú a toto sa deje poslednú hodinu je to fakt nezáživné. Tu som doslova zíval. Je fakt že soundtrack bol podarený až moc na tento film ani nakrútené to nebolo zlé ale bolo tu toho málo na krátkometrážnu snímku by to možno stačilo.Nerozumiem ani názvu nie že sa tma neblíži ale tu absolútne nie je. Nezachraňuje to ani posledná vydarená minúta rozuzlenia príbehu ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

S ocakavanim dobreho stareho hororu som si pozrel tento filmik.Po 30tych minutach som si uvedomil ze to horor vlastne vobec nieje ale je to celkom zaujimavy Thriller.Naklady na tento film museli byt fakt minimalne,co sa odzrkadlilo aj na pocte postav ktore v tomto filme hrali(neviem ci ich bolo vobec 15).Ale treba povedat ze to bolo velmi dobre natocene a adeptov na vraha bolo hned niekolko...Aj ked koniec nebol nejaky bombasticky celkovo mam z tohto thrilleru celkom dobry pocit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušný triler (v žiadnom prípade nie horor), ktorý diváka necháva v neistote na veľmi dlhý čas a ktorý príjemne odsýpa. Hlavne odhalovanie záhady pekne postupne dávkuje a napätie tak pomaličky graduje. Nechýbajú ani typické trilerové prvky, ktoré určovali vtedajšie trilery ako napríklad prenasledovanie obete, jednoduché zvraty a ľakačky (vlastne bola iba jedna) či mysterióznosť. Práve ony nechavajú zabudnúť na to, že film už má dosť krížikov na chrbáte a preto treba občas prižmúriť očko. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Hodně slušně zmáknutý, příjemně odsípajíci thriller. Bohužel ale pro mě nebyl moc napínavý, protože každý můj odhad ohledně postav a dalšího vývoje děje se potvrdil. Dokonce i vraha jsem bez problému uhádnul. Tím ale nechci filmu vytýkat slabý scénář. Třeba jsem měl tentokrát štěstí. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Když už jeli ti dva, Paul a Jane asi po dvacáté deváté po cestě, vzdal jsem to. Ne že bych to vypnul, to ne, ale začal jsem dělat tisíc jiných věcí. Film už jsem sledoval jen tak, po očku. Je to prostě strašná nuda. I ty některé dialogy. To už jsem ale opravdu sáhl po rychlo přehrávání. A navíc je to zbytečně dlouhé. Přesto tu dvacítku dám za posledních dvacet minut. ()

bravo1 

všechny recenze uživatele

Žádné mraky krve (proto asi dvouhvězdy od některých zdejších uživatelů), ale po úvodu, kdy si člověk říká, to bude zase další béčko, nastupuje hutná, napínavá atmosféra, kdy člověk netuší, kdo z těch patoligicky jevících se charakterů, kteří se v průběhu objevují, je právě ten nebezpečný. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle staré filmy,nesmrdí digitalizací a částečně mi vrací vzpomínky na mládí,kdy bylo všechno ještě úplně normální.Film byl pěkný, napínavý,  s hezkou protagonistkou,ale hororem bych jej nenazval. Spíš drama krimi thrillerem. ()

Reklama

Reklama