Reklama

Reklama

Dětské starosti nejsou o nic menší než starosti dospělých. Rachel je devět let. Matka je prudérní, přísná, unavená žena, která svým způsobem dusí nejen svou dceru, ale i manžela. Když Rachel potká novou kamarádku Valérii, se kterou si konečně může o všem povídat a mnoho věcí sdílet, změní se jí život. Valérie žije jen s maminkou, která sice nemá doma tak uklizeno a všechno se jí rozpadá, ale jejich soužití je plné radosti a pohody. Není divu, že uvolněnému klidu propadne i Rachelin tatínek a s radostí opravuje tuto domácnost, zatímco jeho manželka čeká na novou kuchyň už takovou dobu. Každé poznání bolí, nejen děti, ale i dospělé... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Zajímavá sociální sonda." Ani ne tak komedie, jako spíš smutná až lyrická, ale místy úsměvná či zábavná, zároveň však hravá vzpomínka jedné malé holčičky, kterou napsala na psacím stroji své nejlepší kamarádky, pro povídací doktorku paní Treblu, ke které poprvé přišla se svou ustaranou maminkou, protože ve škole neměla žádné kamarádky a když měla holčička deváté narozeniny, tak na její oslavu ze všech pozvaných spolužaček, přišla jenom jedna, právě ta nejlepší kamarádka, aby potom obě dívenky společně prožily období plné dětských her a dobrodružství, ale i trápení a starostí, odehrávajících se na samém začátku osmdesátých let dvacátého století, za zvuků skvělého hudebního doprovodu, plného francouzských šansonů, ale i tehdejšího inteligentního disca. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Dle meho suchy humor, az presprilis. Nefungujici rodina, ktera se prestehuje, da do skoly sve ditko, ktere nema kamaradky. Najde si jednu, se kterou bude o neco vice normalnejsi. Zvrat v podobe nadchazejici nevery manzela a otce one male slecny zavrsi upevneni dosavadniho vztahu a celkove uklidneni cele rodiny. No, kdyz ne komedie, tak alespon peknej ukaz tohodle utuzeni vztahu. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Rodinné aj súkromné, úsmevné i dojemné zážitky malého osamelého dievčaťa, ktoré zrazu nie je samo. To môže znamenať len jedno - oplatí sa vidieť. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

upřímně vzato mi film přišel tak trochu zbytečný, osudy účastníků příběhu mě nijak zvlášť neoslovily, asi to více zaujme dětského diváka. Jestliže to měla být komedie, tak jsem nepostřehl nic, čemu by se dalo zasmát. V tomto smyslu tedy film selhává. Ani dramatická linka není ničím vyjímečná. Šedý průměr, který bych dospělému diváku nedoporučoval ()

Reklama

Reklama