Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medzi študentami strednej školy sa výrazne rozmnoží šikana a podvádzanie pri písomných prácach pomocou mobilných telefónov. Prietrž týmto aktivitám sa ráznym spôsobom rozhodne učiniť najobľúbenejší z profesorov, mladý sympaťák Hasumin (Hideaki Itô). Avšak jeho metódy sú trochu nezvyčajné... (sochoking)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (63)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Skvělá první hodinka psycha se najednou přepne na mód: Patrick Bateman ve škole, což není špatnej nápad, protože masakr jsem dostal fakt solidní, ale stejně bych radši kdyby snímek pokračoval jinak. Vrah je totiž velice inteligentní a jeho schopnost přetvařování mohla mít ještě velké následky, no místo toho mu něco rupne v palici a vystřílí celou školu (a že jsou to kurva jatka!). Krev stříká všude kolem, mrtvol každou minutou přibývá. Na závěr ještě dostaneme titulek "to be continued", ale do dneška nikde nic, očividně snímek nebyl moc úspěšnej. Vcelku se jedná o velmi kontroverzní záležitost, která by v Americe neprošla. Hlavní herec mi přišel pro roli přímo zrozenej. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike zase ukazuje, jak je schopný režisér a jak moc se dokáže přizpůsobit. Ne, že by tohle nebyl drsný film, to střílení na konci je až moc realistické, ale tohle je hlavně film o tom, jak se šílenec může skrývat kdekoli. Takže milé děti, hlavně ve škole moc nepodvádějte, protože jinak budete mít pořádné problémy. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že je mezi učiteli fůra psychopatů a všelijak mentálně nedovyvinutých nebo emočně nevyzrálých individuí, jsem poznal už na základce a pak i na gymplu. Zároveň ale naprosto souhlasím s tím, že když se mezi studenty rozšíří švindlování při písemkách, je nejlepší řešení celou třídu nemilosrdně a střelhbitě vodkráglovat. To máte jako se slepičím morem - i když se vám nakazí slípka třeba jen jedna, musíte pak vytlouct celej kurník, aby se to svinstvo nešířilo dál. Japonci opět dostáli své pověsti vyšinutých magorů, ale zároveň divákovi "nenápadně" naznačují, v jakém civilizačním okruhu brali k zápletce inspiraci: Pachatel si prozpěvuje Mackieho Messera, zajímá se o germánskou mytologii a žil dlouhou dobu v Ámošce. Každopádně tahle středoškolská zabijačka skýtá citlivému, přemýšlivému a humanisticky orientovanému divákovi spoustu příjemných pocitů, intelektuálních podnětů a inteligentní zábavy. Mně třeba dobře pobavila jazyková hříčka Todai/to die. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chameleón Miike mi někdy sedne jindy né a tenhle kousek se bude řadit spíše do té druhé skupiny. Jako, já chápu, že to měla být zprvu taková napínavá thrilleroidka, která se v půlce měla naprosto šokantně zvrhnout do hodinového sřílení kachen a divák si měl vykuleně blekotat "WTF?WTF?Tvl to jsou jatka óóóóó, nářez, síla.." ale já jsem se prostě nudil. Týpek neměl dostatečné charisma, drtivá většina postav se chovala tak akorát na facku(nebo na brok), je to stráášně zdlouhavé a vraždění stereotypní a drobné kokotiny (jako např., že poldům to trvá půl hodiny než přijedou k ohlášenému školnímu masakru) to prostě ruší.... Pár brillantních záblesků tam bylo (mluvící "cronenbergovská" brokovnice atd..) ale ty to rozhodně nevytrhnou...... Tentokrát prostě né. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měl jsem veliké štěstí, které pravděpodobně potká jen velmi málo lidí - vůbec nic jsem o Lesson of the Evil před zhlédnutím nevěděl. Takaši Miike není zrovna režisér, kterého bych sledoval a na jehož filmy bych se dopředu těšil, jeho styl mi zatím nikdy moc nesedl. No každopádně tohle je překvapivě civilní film (žádné míchání humoru, žádné WTF scény, násilí je hodně koncentrované, ale nikdy ne splatterově přehnané), který mě překvapil a potěšil především svou závěrečnou třičtvrtěhodinou. Že se snímek podívá do tak čistě hororových (slasherových) vod, to jsem vážně nečekal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Filmový koncept vychází z knižní novely "Aku no Kyoten" spisovatele Yusukeho Kishiho. Ta byla prvně publikována jen jako seriál magazínu "Betsatsu Bungeishunju" v mezidobí od června roku 2008 do června 2010. V podobě samostatné knižní novely vychází dílo až v červnu roku 2010. (Conspi)

Reklama

Reklama