Reklama

Reklama

Kingdom

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2024), 58 h 57 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Jasuhisa Hara (komiks)

Hrají:

Džun Fukujama, Rie Kugimija, Jóko Hikasa, Masakazu Morita, Džun'iči Suwabe, Teššó Genda, Takeši Kusao, Šinpači Cudži, Kóki Mijata, Kósuke Toriumi (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(142)

Obsahy(1)

V období čínských dějin označovaných jako „Doba válčících států“ žili dva mladí chlapci, váleční sirotci Xin a Piao, kteří snili o tom, že se v dospělosti stanou velkými generály a konečně opustí život v bídě. Jednoho dne je však Piao odveden vojáky zdejšího ministra, aby sloužil na hradě. O pár měsíců později se Piao vrací do vesnice, smrtelně zraněný a snaží se z posledních sil přesvědčit Xina, aby utekl. Během útěku se Xin potkává s mladým chlapcem, který jako by Piaovi z oka vypadl. Je jím Ying Zheng, nový král na trůně státu Qin. Od něj se Xin dozvídá, že Piao sloužil jako dvojník krále a byl smrtelně zraněn během rozbroje při souboji o trůn. Xin je z počátků na Ying Zhenga naštvaný, ovšem rychle se sblíží a díky tomuto setkání se Xin dostává k titulu velitele malé vojenské jednotky, což mu bude sloužit jako odrazový můstek k jeho cestě stát se největším ze všech generálů a zároveň se tak stane pomocníkem krále Zhenga na jeho cestě za sjednocením celé Číny... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Genryuusai k tomuto seriálu (2)

Kingdom (2012) 

Kingdom je vlastně takový sportovní shonen, kde ale sportem je vedení války. Velký sen, trénink, rivalové, různé speciální techniky, legendární mistři... všechno standardní tam je. První série sice začíná dobrodružně a i celkem originálně, ale pak se děj s dalšími a dalšími souboji trochu opakuje. Naštěstí se to po ukončení první příběhové linie rychle vrací právě k vedení válek a shonen klasice notně podporované generálem Wang Qi, což pro mě bylo docela plus. Sráží to ale až nesmyslné použití 3D animace. Chápu, že velkým bitvám to prospívá, ale proč to používat na scény, kde jsou jedna nebo dvě postavy, to nepochopím. Každopádně se mi ale zdálo, že se to s dalšími díly zlepšuje. ()

Season 2 (2013) (S02) 

O něco lepší než první řada. Hlavně v animaci se tvůrci polepšili. ()

Reklama

Reklama