Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Sovětském svaze je blaze a v Moskvě obzvlášť. Igoru Tatajevovi (Philippe Noiret) bylo blaze do té doby, než do hotelu, kterému šéfuje, přijel jistý Boris Pikov (Martin Lamotte), pověřený Stranou, aby zkontroloval, zda hotel běží podle všech socialistických zásad. Běda všem, jestli najde jen jedinou láhev kapitalistického koňaku! Igor se při snaze zamaskovat všechny "nekalosti", které se v hotelu dějí, pěkně zapotí. Už jenom přestěhování z nejlepšího apartmá, ve kterém bydlí se svou rodinou, je pořádná fuška. Nemůže se ale přece mít líp než kterýkoliv řádný občan Sovětského svazu. A právě v tuhle šílenou dobu se v hotelu zničehonic zjeví Igorův švagr Jurij (Christian Clavier), který právě prchá před KGB. (Vapet Production)

(více)

Recenze (25)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která mě ve své době utekla.  Philippe Noiret naprosto skvělý, ale na to, že tam hrál můj oblíbený herec Christian Clavier známý z Návštěvníků mě zde scházelo více potrhlých situací jak je u Francouzů zvykem. I tak komedie trochu pobaví a věřím, že vidět ji v tehdejší době perestrojky hodnotil bych mnohem více. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Málokdy se vidí, tak rychlý rozpad filmu. Začal jako zábavná komedie o tom, jak si Francouzi představují komunistickou Moskvu, ale téměř okamžitě snímek rozbředl do zoufale natahovaných /ne/komických scének. Film tak dosáhl to, co si předsevzal: zobrazit SSSR. A povedlo se mu to – bylo to nefalšované utrpení. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Francouzi natočili komedii o Rusech, a to přesně v duchu ruských komedií (o Rusech). Humor je díky (nebo možná kvůli) tomu o něco jiný než u nejlepších žabožroutských taškařic, navíc když se na scénáři podílel Christian Clavier, pro jehož potrhlosti tedy rozhodně slabost nemám. Philippe Noiret nicméně perfektní, líbil se mi i bezradný kontrolor a ke konci krásně zblblí příslušníci KGB, leč opravdu vtipných situací (slaneček, výtah...) bylo trochu málo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborní Noiret a Clavier, výborný nápad, realizace se ale bohužel trochu rozpadla. Tenhle film mohl se svým námětem úplně klidně být jednou z nejlepších francouzských komedií (nejen) své doby, ale bohužel nám osvědčený tvůrčí tým (Poiré je fakt dobrej tvůrce) naservíroval jen průměrnou podívanou z 'exotického" prostředí, která sice má hromadu zábavných hlášek, scén a situací, ale bohužel jich je příliš málo na to, aby utáhly celý film. V tomto případě jsem tedy sice trochu zklamán a jak to dělají v Moskvě víckrát už vidět nemusím, na zkrácení času je to ale vcelku příjemné. Jen to prostě mohlo být mnohem, mnohem lepší. 65%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tvůrci předvedou největší nápaditost v úvodních titulcíh. Samotný film, má jinak své dobré části a místa, kde jsem se smál nahlas. Takováhle satira střelená s francouzským situačním humorem, byla zajímavá třeba i v Senzačních prázdninách a pokaždé, v sobě ukrývá velký potenciál. I zde funguje dobře. Dorazil mě především senilní maršál. Navíc film má rychle nastavené tempo, takže prakticky není čas povšimnout si, nějakého hluššího místa. Akorát poslední půlhodina už je taková zbytečně překombinovaná. Jako kdyby tvůrcům došli nápady a místo humoru se rozhodli, že nechají diváka tápat vtom, co se zase zvrtlo tentokrát. Proto musím dát nakonec 3 hvězdy, i když jsem počítal se čtyřmi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Srbské město Bělehrad posloužilo svými panelákovými sídlišti jako kulisa pro sovětskou Moskvu. V době vzniku filmu byl totiž Bělehrad hlavním městem Jugoslávie, která se značně distancovala od ostatních komunistických zemí. (Boulderman)

Reklama

Reklama