Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele Saraph k tomuto seriálu (2)

Sword Art Online (2012) 

Teď budu hodnotit velice subjektivně. Očividně kolem tohoto anime vznikají mraky kontroverzity a není divu. Viděl jsem skrz klady i zápory. Než začnete stavit barák, chce to pevnou půdu pod nohama, aby se vám nedej bože nepropadl do země. Ta pevná půda, o teré tu mluvím, je konkrétně první dojem a jestli vás to plnou parou táhne vidět další a další díly. Několik prvních dílů bylo řekl bych perfektních, to by se nejspíš dalo posoudit i objektivně. Dále se především setkáváme se situacemi, kde by rád člověk něco viděl, ale kvůli relativně malému počtu dílů seriálu vůči tomu, kolik by mohlo být sděleno, se některé pasáže prostě urychlují / přeskakují. Ano, to je pochopitelné a zároveň je jasné, že se Kirito nemůže v seriálu mlátit s rovnou stovkou bossů. Tím se nechci tohoto anime vyloženě zastávat - třeba by mu endless model typu Naruto mohl slušet, ale to by s vysokou pravděpodobností bylo výsledné hodnocení ještě menší. Možná by nebylo od věci konečně sdělit, co mě vlastně tolik zaujalo. Především jsem už bůh ví jak dlouhou dobu vášnivým hráčem počítačových her a dost mě zajímá vývoj technologií pro zpříjemnění herního požitku hráče. Ten nápad (jestli je originální nebo převzatý - nebudu a odmítám řešit) virtuální reality v témhle podobě mě naprosto dostal a byl jsem v tom ponořen po uši. Zároveň bych chtěl podotknout, že nejsem ten typ diváka, co by hodnotil kladně jakékoli hyped anime (viz. komentář k Hataraku Maou-sama!). ()

Season 2 (2014) (S02) 

Pro mě, jakožto fanouška první série, je tohle ohromným zklamaním. Začalo to výměnou sečných zbraní za střelné, pak se vyskytly trapnosti typu Kirito hrající za ženský avatar a aby toho nebylo málo, honí se celou dobu za nějakým idiotem v masce. Připadá mi to jako trapný pokus vézt se na slávě první série. Po 12. epizodě ukončuji sledování tohoto anime. Co jsem viděl, mi stačilo. ()

Reklama

Reklama