Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze (112)

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Možná to není nejlepší anime všech dob. Občas se příběh táhne a změna prostředí mě napoprvé vůbec nezaujala, kvůli čemuž jsem se k seriálu vracel po delší době. Ale jinak jsou souboje skvělé a postavy výborně zpracované. Hlavně Kirita a Asunu považuji za jednu z nejlepších dvojic, co jsem v anime viděl. Jejich vztah prostě žeru. Každopádně hodnotím pouze první sérii, které dávám 4.4/5. ()

Matej.Soukup 

všechny recenze uživatele

Komentuji po první sérii, která pokrývá první dvě řady mangy. Dotažené k dokonalosti to rozhodně není, i když manga, podle které to vzniklo, je naprostá klasika žánru. První série zejména ale většinu momentů z mangy hromadně přeskakuje a jako divák si často domýšlíte, co se vůbec mezi střihnutými scénami nebo mezi dvěma díly událo. Co udělalo z celé téhle série parádní počin je námět a postavy, ke kterým ale nemůžeme získat takový vztah jako v manze, kde se například Asuna objeví jako lvl 1 player v prvním díle na prvním patře a pak najednou jako druhá ve velení nejlepšího klanu ve hře a jedna z nejlepších hráček hry, zatímco Kirito si to táhne v mezidobí sám a zamete s každým, na koho narazí. Některé díly používají poměrně snadno předvídatelné berličky. Po 14. díle první série tu máme prostřih do nové hry, kdy je hlavní záporák SOA poražen a SOA od té doby není SOA - od té chvíle tu máme svět elfů, ve kterém se Kirito snaží znovu porazit hru, aby zachránil Asunu, která hraje v téhle sérii roli doslova epizodní a to je obrovská škoda. Na jejím místě nastupuje Kiritova nevlastní sestra, která se do něj ve hře zamiluje - jak předvídatelné, že - dokud nezjistí, že je to její vlastní bratr. Upřímně si říkám, jak blbá musela být. Ano, její jméno a vzhled ve hře nenapovídá proti reálu vůbec nic, beru, Kirito to těžko mohl vědět. Ale Kirito se zrovna dvakrát nemaskoval a stejně jí to docvakne až skoro ke konci řady. Skončí to v slzách, nakonec i soubojem ve hře, po kterém jsou oba dva zase záhadně nejlepší sourozenci na světě. Kristova noho. Nakonec se tedy oba dva konečně setkají, Kirito opět zachrání Asunu před úchylným game masterem, který si ji má vzít i ve skutečném světě, zatímco ona je ještě pořád v kómatu, a máme tady happy end. Nebo bychom měli, kdyby naše hrdiny nenatáhli zase do nové hry, která si opět říká SOA a nebude SOA. Jsem zvědavý, co nás čeká tam. Takže ano, je to klasika žánru, námětové skvělá, s miliony fanoušků po celém světě, ale má svoje mouchy. A anime jí v některých ohledech tak trochu zabíjí tím neuvěřitelným přeskakováním obrovských pasáží, které ve vás zanechávají dojem, jako když jste na filmu v kině a po každých dvaceti minutách jich dalších dvacet přeskočíte a naskočíte do něčeho s okénkem v ději, které si musíte násilně zaplnit tím, že si buď přečtete mangu, nebo dáte průchod fantazii, a to není úplně snadné. ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

Naprosto promarněný potenciál, první díl byl fajn ale jak seriál postupoval dál bylo to čím dál tím horší, chování postav nedávalo smysl protože celý anime je o tom že když umřou ve hře tak umřou i v reálu a přijde mi že tady postavy při bojím vůbec neuvažují a jdou bojovat proti něčemu co je může lehce zabít, seriál nabízí za mě pár zbytečných epizod o tom jak se několik random holek zamiluje do Kirita který je strašně cool a je ve všech věcech dokonalý což mě po celou dobu iritovalo, vývoj postav nefunguje protože jejich vývoj ubíhá strašně rychle a nepůsobí to nějak přirozeně a proto mám vždy při sledování pocit že to strašně tlačí na emoce a to jsem ani nezmínil že se naše hlavní dvojce zamiluje, doufám že v budoucnu vznikne lepší adaptace, Postavy 2/10 Příběh 2/10 Akce 2/10 Romantika 0/10 Animace 7/10 Celkově hodnotím ⭐ 2/10 ()

Ragefyre 

všechny recenze uživatele

Ako skvelo to začalo, tak sentimentálne to skončilo. Prvé diely boli skvelé, uvedenie do online sveta, hrdina ktorý si ide svoje a nemá zbytočné reči okolo, lenže po treťom dieli to začne s kvalitou upadať a ja som si uvedomil, že som to už niekde videl. Niekde v polovici sa príbeh v podstate resetoval a začal odznovu, a ja som mal pocit že ma tvorcovia oklamali a nedokončili to, čo začali. Z hlavného záporáka ktorý zabil vyše 4tisíc ľudí sa vykluje v podstate ľudomil a dobrák, ktorý sa len nudil a hľadal zmysel vlastnej existencie, a tvorcovia úplne zničia dobrý pocit z prvých dielov. Aby som to zhrnul, časti 1-3 za 5*, 4-14 za 3,5* a 15-25 za 2*. Ešte dodám, že to hranie sa na rodinku spolu s NPC ma neskutočne sralo, a cítil som sa pritom trápne. ()

Anime2 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi zalíbilo nějaký anime. 1-14 byly úžasné díly.15-16 nebyli tak špatné ale už to nebylo ono ještě jsem to nedokoukal ale 17 a další díly jsou podle mě ještě lepší než ty před 14.Všem se určitě zalíbí Kirito hrdina celého seriálu a Asuna co se společně snaží dokončit hru.Předem říkám nepřestaňte se dívat jen kvůli tomu že se vám nelíbí 15-16 uvidíte proč by vás to mohlo odradit.Ale jen co se podíváte na 17 tak vás seriál znova chytne! ()

Harroc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 - 14. díl: O SAO jsem z počátku nevěděl, co mám očekávat. Jiné anime seriály mě přiliš neuchvátili, takže jsem k tomu přistupoval spíše s odstupem. Ale hned po prvním dílu mě to chytlo a nepustilo. Prvních 14 dílů je dech beroucích. V každém díle se objeví něco nového o světě a lidech v něm uvězněných. Narozdíl od podobného Log horizont je zde MMO prvků méně, ale u zmíněného LH mi to přijde spíše jako rušivé. 15 - 25. díl: Druhá část je slabší především kvůli slabší vedlejší postavě (sestra Kirita) a minimálního obsazení Asuny. Na druhou stranu jsou zde zajímavější zvraty a celkově je zde přidám 3. rozměr díky létání a kouzlům, i když kouzla jsou velmi upozaděna. Také prospělo spojení virtuální linie s tou reálnou, která bohužel jen okrajově vysvětluje události po prvních 14 dílech. Jako celek to funguje naprosto perfektně. Nemusíte být online král, aby jste pochopili herní výrazy (popř. jsou vysvětleny v titulcích :) ) a ani nemusíte se zajímat o videohry k dosažení naprostého radosti z této famózní série, která očekává další pokračování. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Ano, mohl bych zde sepsat sáhodlouhý komentář o tom, proč si SAO zaslouží plný počet, ale... Jenom krátce. Rychlý úvod, bez zbytečných řečí jsme vrženi rovnou do děje. Sledujeme, jak si sympatické (!) a charismatické (!!) postavy postupně prosekávají cestu labyrintem do nejvyššího levelu. Během toho se uděje krásná animace, zajímavé akční scény, ba i ta romantika se najde. I ten zvrat v polovině není tak mimo mísu, jak by se mohlo zdát. Přestože se to podle námětu může zdát jako skoro až dětský seriál, řeší se i vážná témata, jako smrt, zrada, rodičovství... Pokud navíc hrajete jakékoli MMORPG, setkáte se s několika milými detaily, které neční zbytečně na odiv (jako u žánrově spřízněného Log Horizonu). Málokdy jsem u závěru animáku cítil takové zadostiučinění, jako u SAO. ()

Slav_Jaro 

všechny recenze uživatele

První půle špičková, miluju Asunu a pak BUM a zničehonic uplně jinej seriál? Po probuzení a naloadování se do ALO to šlo do piči ale zase tam bylo víc kozi, za mě dobrý a dobrý je za tři. ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele

První polovina se mi opravdu hodně líbila a nebál bych se jí švihnout čtyři hvězdy. Druhá byla naopak děs a hrůza a opravdu musím zavřít obě oči, abych dal dvě hvězdy. Kdytž to sedy shrnu, tak to jsou tři hvězdy jak vyšité, protože vás toto anime na začátku nadchne a nakonec pěkně na*ere. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime je hlavne pre hráčov MMO ale aj záujemcov o virtuálnu realitu a silné životné rozhodnutia a samozrejme priateľstvo a lásku. Postavy sú trochu infantilne a taký je aj dej, ktorý vie ale aj priostriť. ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu dávám 5 hvězd hlavně z důvodu, že jsem už povyhazoval peníze za mangy, novely, figurky, plakáty... ono to celkově není špatný, ale ten příběh a moc fansetvicu... Hry nejsou špatný a doufám v nadějnou třetí serii a spin off gun gale online... ()

Curlyen 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a poutavý příběh, perfektní soundtrack, hezká animace. Pro mě jedno z nejlepších anime, co jsem viděl. Škoda, že má tak málo dílů, zasloužilo by si to mnohem větší rozuzlení v SAO hře. ()

sovel 

všechny recenze uživatele

2 z 5 a to jsem mírný, to jak dokázali tvůrci celkem zajímavý příběh přeroubovat na klišoidní vztahovku, jo pane to se jen tak nevidí. Prvních 10 dílů to šlo pak strmý pád dolů :( dorazil jsem jen ze zvědavosti co z toho vypadne. škoda. Pro děti a romantiky dobré. ()

gamer228 

všechny recenze uživatele

Geniální...nemám slov. Úžasně zpracovaný příběh, svět a záporáci správně ohavní, zlí a lstiví. Žádnej zápor snad ani neexistuje. ()

MatesCZ 

všechny recenze uživatele

Po pročtení několika komentářů jsem se shlédnutím váhal, ale dosažené hodnocení mě přesvědčilo, že bych se na to mohl -někdy- ve volné chvíli podívat. Na bojové anime podobné Narutovi nebo Bleach se sto a více díly jsem dlouho zanevřel, chtěl jsem něco jiného, něco co nemá hlavní drive zápletky souboje a fillery. SAO je jiné, soubojů je tam poskrovnu, nemusíte s hrdinou řešit každý nový vyhraný item nebo neustále sledovat jakým způsobem si vylepšoval level. Dalo by se říct, že seriál je pouze z fillerů, pokud jste tedy hledali právě něco na způsob výše jmenovaných seríálů. Co se mi ale líbilo, byla právě stránka romantiky a dramatu - to jsem hledal a dostal. Čtyři hvězdičky si zaslouží celý seriál a to obě jeho zdánlivé poloviny. Pokud se na to chcete dívat jako na fantasy, asi z toho nic moc mít nebudete, tento žánr je tam spíše jen jako doplněk. ()

Reklama

Reklama