Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa dá ale mne ako skúsenému hráčovi MMO (rpg, rts, fps) mi tam dosť vecí vadí, hlavne tie "boss fighty". Celkovo je prvá časť vo svete SAO celkom dobrá, je to zaujímavé, rozmanité, farebné a vcelku vtipné. Žiaľ druhá časť Alfheim je dosť veľký bordel, jediné čo to ako tak drží je novo nájdený vzťah so "sestrou". O jednu hviezdu vyššie to (ale len u mňa) vyťahuje vzťah s Asunou, v dobe ecchi harémoviek je takáto láska príjemná zmena. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Sword Art Online je rozsiahlosť, pre ktorú poväčšine sledujeme príbeh cez ústrižky jednotlivých kapitol odohrávajúcich sa v hrade Aincrad, čím narúša určitú plynulosť a nie celkom využíva svoj obrovský potenciál. Avšak, bolo by chybou sa nechať odradiť! Popri minimálnemu prenikaniu do psychológie postáv (okrem Kirita a neskôr aj Asuny) sa vám predstaví dokonale rozmanitý dav charakterov, ktorí vynahradí všetky drobné nedostatky zápletky ako napríklad romantická dovolenka uprostred životy-berúceho zdolávania vrcholný kôl, vrátane žalostne slabej hudobnej stránky seriálu. Toto nadšenie trvá zhruba po štrnástu epizódu, kde do seriálu vstupuje mierne preriedená zostava, pokračujúca v mierne degradujúcom dizajne postáv, oproti predošlému svetu - taktiež zavrhujúc drastickú ideológiu. A napokon, vidieť, kde sa autor inšpiroval, nielen vyobrazením čierneho šermiara s veľkým mečom, sprevádzaného drobným elfom, no i finálnou scénou, kde Sugou znásilňuje Asunu - ide jednoznačne o seriál Berserk. Po štrnástu epizódu 4* ()

Reklama

Hem.m

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem, že se na aspoň jeden díl podívám, slib jsem nyní dodržel.. Seriál pokud drží stejné tempo i v ostatním dílech jako v prvním díle, tak je určitě dobrý, ale bohužel tento žánr já moc rád nemám a proto jsem se podíval jen na jeden díl, jen kvůli slibu, ale pro ty co to zajímá takové téma, tak bych určitě řekl, že je to zajímat bude.. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď budu hodnotit velice subjektivně. Očividně kolem tohoto anime vznikají mraky kontroverzity a není divu. Viděl jsem skrz klady i zápory. Než začnete stavit barák, chce to pevnou půdu pod nohama, aby se vám nedej bože nepropadl do země. Ta pevná půda, o teré tu mluvím, je konkrétně první dojem a jestli vás to plnou parou táhne vidět další a další díly. Několik prvních dílů bylo řekl bych perfektních, to by se nejspíš dalo posoudit i objektivně. Dále se především setkáváme se situacemi, kde by rád člověk něco viděl, ale kvůli relativně malému počtu dílů seriálu vůči tomu, kolik by mohlo být sděleno, se některé pasáže prostě urychlují / přeskakují. Ano, to je pochopitelné a zároveň je jasné, že se Kirito nemůže v seriálu mlátit s rovnou stovkou bossů. Tím se nechci tohoto anime vyloženě zastávat - třeba by mu endless model typu Naruto mohl slušet, ale to by s vysokou pravděpodobností bylo výsledné hodnocení ještě menší. Možná by nebylo od věci konečně sdělit, co mě vlastně tolik zaujalo. Především jsem už bůh ví jak dlouhou dobu vášnivým hráčem počítačových her a dost mě zajímá vývoj technologií pro zpříjemnění herního požitku hráče. Ten nápad (jestli je originální nebo převzatý - nebudu a odmítám řešit) virtuální reality v témhle podobě mě naprosto dostal a byl jsem v tom ponořen po uši. Zároveň bych chtěl podotknout, že nejsem ten typ diváka, co by hodnotil kladně jakékoli hyped anime (viz. komentář k Hataraku Maou-sama!). ()

Chicony 

všechny recenze uživatele

"Nemá smysl se ptát lidí, kým doopravdy jsou. Můžete je jen přijmout a věřit jim. Protože to, kým jsou ve vaší mysli, je jejich pravá identita." Důvod, proč jsem se brzy pustil právě do Sword Art Online je prostý - rozlehlý svět klasických MMO her, jež mi jsou blízké. Byť úvod je do jisté míry rychlý, online svět si neužijeme tolik, jako bychom mohli, navíc se objeví pár epizodek, které bych možná i vynechal. Později se navíc naplno rozvíjí pouze příběhová love-story dvou postav. V ten moment se již MMO prostředí stává pouhým nástrojem v pozadí, stejně tak by se děj mohl odehrávat v jakémkoliv klasickém fantasy světě a víceméně by se nemuselo nic měnit. Proč přesto hodnotit takto? Silná osobní preference. Pořád je to svět, který mám rád, vystaven na love-story, které mi v tomto případě ovšem vůbec nevadí (Final Fantasy <3). Doplněno příjemným opening-ending, které jsem nechával hrát každou epizodu. A hudba v průběhu seriálu je více než dostačujícím doprovodem Kirita na cestách animovaným online světem. --- A person is very strong when he seeks to protect something. I’ll expect a good fight. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou závěrečných písní „Yume Sekai“ nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu. Poslední ze dvou závěrečných písní „Overfly“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)

Reklama

Reklama