Reklama

Reklama

Epizody(12)

Lidstvo se již po desetiletí nachází v úpadku. Populace klesá a zdroje, včetně potravin, jsou stále vzácnější. Nicméně lidská rasa už má svého nástupce. Jsou jím skřítci (yōsei), bytůstky malého vzrůstu a velké chuti na sladké. Hlavní hrdinka se jako čerstvý pracovník OSN pro zprostředkování vztahů mezi lidmi a skřítky vydává do vesnice, kde žije a pracuje její děda. Jak se brzy ukáže, soužití se skřítky sebou přináší nečekané situace a neobvyklé problémy. (gHost)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mne anime nechává dosti chladným. Kouzlo nepoznaného a něčeho zcela jiného už vyprchalo. Teď s odstupem času, když už pro mě anime není jen tím neznámým artiklem, který pořád něčím překvapoval vidím, že i tady se recykluje ve velkém a zbytek je většinou balast, který člověk vzdá po jedné epizodě. Naštěstí i v tom balastu se někdy najde něco jako Jinrui wa suitai shimashita. Zápletkou těžko uchopitelné (říkal tu někdo Alenka v říši divů?), nechronologicky řazené a správně ujeté – ostatně jako lidstvo samo, to celé zabalené do jednoduché pohádkové animace. Hlavní hrdinka je zajímavá a neskutečně milá osoba (tady nese velkou zásluhu i perfektní seiyuu, ten její hlas ve kterém je směs jisté zvědavosti a zamyšlenosti bych mohl poslouchat pořád). Snesitelný opening, zajímavý ending (v dnešní době úspěch) je už jen taková drbnost. Jinak je zajímavé, že seriál nemá v podstatě začátek ani konec, což bych tentokrát nevnímal jako nedostatek, spíš mě trochu mrzí, že se vlastně divák téměř nic nedozví o světě, ve kterém se seriál odehrává, spíš je tu jen takový nakousnutý a z toho mála co je vidět, je přinejmenším zajímavý. Na seriálovém poli neskutečný úkaz :) ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Dobre sa to pozerá, absurdný humor môže byť, postavičky sú milé a úvodná pieseň je čistý optimizmus.. to sa jednoducho nedá pretočiť. Škriatkovia pri jej počúvaní museli pribúdať po stovkách :-). Len škoda že to celé nemá nejaký hlavný príbeh, ktorý by to dejovo držal pokope. No originalita neodškriepiteľná, vidieť treba! Špeciál má príchuť hororu... ale tiež takého smiešneho ;-). ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Společenská satira schovaná za roztomilou animaci, u které mi ale osobně nevyhovuje strašně pomalé tempo a přílišná ukecanost, jenž u mě vyvolávají nudu (už kolikrát jsem se přistihla, že nedávám pozor), což je škoda, protože potenciál tento kousek má. Pravidlo 3 epizod a 5/10 ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Upřímně se ani nedivím tomu, že budu prvním, kdo napíše k Jinrui wa suitai shimashita komentář. Ono totiž popsat tohle anime je celkem tvrdý oříšek. Dvanáct naprosto odlišných epizod, z nichž každá je až po strop naplněna kreativními nápady, humorem (hurá, konečně jednou zase nemusím tohle slůvko vkládat do uvozovek), jež z velké části vyplývá především z fantasticky cynických narážek na realitu, ve vizuálním kabátku, z něhož přímo sálá naprosto kouzelná pohádková atmosféra, navrch výborná hlavní hrdinka, skvělý OP i ED a především ... SKŘÍTKOVÉ! Takže pochopili? Že ne? To je fuk, prostě si to pusťte a zaručeně nebudete litovat. ***** ()

Danken07 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma to moc nebavilo, ale stačilo pár dielov (od 6 alebo 7 ep) na to aby som si obľúbil toto anime. Pokračovanie by som prijal s radosťou, hlavne aj kvôli zaujímavému svetu tohto anime. Záver: Začiatok je pomalší, a o tomto svete a postavách sa veľa nedozvieme, ale v dalších epizodach napravili tieto chyby. Animácia je skvelá, OP a ED sú taktiež úžasne, ale najlepšiu prácu predviedla seiyu hlavnej hrdinky. 77% ()

Galerie (342)

Reklama

Reklama